Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: August 2018

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

16 August 2018

TESTIMONI GLA DAN B COMPLEX SHAKLEE UNTUK KESUBURAN

gla complex

Hari ni AR nak share pengalaman seorang founder tudung muslimah yang agak terkenal..hehe..Iaitu Puan Izzati Abd Rahman...Kalau uolls nak tau dia la founder tudung Mawaddah Izzati. AR pun baru tahu beliau pernah TTC ( Try To Conceive)  kalau di melayu kan maksud nya ialah Cuba Untuk hamil. 

Ye la..Tak semua orang bertuah bila kahwin terus lekat kan...Bila kahwin terus tak datang period dan di sahkan hamil. Jadi ada sesetengah yang terpaksa melalui saat penantian untuk mendapat cahaya mata selepas berkahwin. Siapa tak excited bila berkongsi hidup dengan yang tersayang untuk dapatkan zuriat. 

So..tempoh hari Puan Izzati ada buat perkongsian di IG Story berkenaa TTC beliau. 

"Dalam proses TTC tu, selain akan rasa down yang sentiasa datang dalam diri, I amalkan buat solat hajat berdoa dan berdoa. I tak tau kalau yang berkesan tak pada orang lain tapi i amalkan makan folic acid dan Gla Complex dari Shaklee. Yes i amalkan sebelum pregnant. Ini pun atas cadangan dari kakak i sebab dia yang jual. I tak jual ok..Masa TTC Adam lebih kurang 3 - 4 bulan i amalkan lepastu Alhamdulillah lekat. Memang nangis, we both menangis syukur. Setahun lebih yang penuh pengalaman. 

Then beralih kepada second pregnancy kali ni. Pengalaman lebih kurang sama. 5 - 6 bulan back then i rasa macam susah nak lekat walaupun i dah ready for second baby. Lepas tu i teringat pasal folic acid dan GLA Complex i terus consume balik. Alhamdulillah memang tak sangka it work well for me dengan izin Allah. I tak jual, tapi mungkin kurang boleh cuba juga. Siapa tahu kan?" - Puan Izzati 



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )


Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


15 August 2018

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE KULIT MAKIN SEKATA DAN BERTENAGA

Testimoni vivix

Best betul testimoni vivix ni...semalam baru AR dapat. fresh dari ladang. hehe...8hb beliau terima vivix nak cuba sebotol je dulu maklum la promosi. Tapi nanti kalau ok hujung bulan kot la sempat nak repeat order yang promo kan. AR pun layankan aje lah...order sebotol tanpa harga promosi. 

Tengok-tengok belum hujung bulan baru 14hb iaitu 6 hari dari tarikh belian sebelum nya beliau dah roger AR balik untuk dapatkan 2 botol dengan harga promosi. Ish mesti best sangat testimoni ni. Rupanya Nadira cakap kulit mak makin sekata " Kak minum vivix tu memang cantik kan kulit ke, kulit muka mak sekata..baru je minum saya risau dia dah lawa nak melaram pulak..haha"

"Tapi kesan dia cepat..mak dulu tak larat joging dia jalan jer..sekarang bapak tinggal belakang"...Habis la mak dia dah makin bertenaga dan cantik pengangan vivix...hehe

Apa2 pun AR tumpang gembira dengan manfaat yang dapat dari vivix ni. Lagi pun Polifenol yang terdapat dalam Vivix sangat membantu untuk memiliki kulit lembut, anjal dan berseri. 

Kajian klinikal terkini menunjukkan polifenol mempunyai potensi untuk menggalakkan penghasilan kulit sihat dan berseri. Polifenol juga memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan dan kessejahteraan tubuh badan. Melindungi sel-sel dalam tubuh dari kerosakan radikal bebas termasuk menggalakkan fungsi jantung yang sihat, sebab tu lah mak Nadira dah boleh joging. hehe


Jangan lupa bulan ogos ni kita ada promosi beli 2 dapat diskaun 5%, beli 6 percuma 1... Best sangat..siap dapat free membership, cash rebate, free pos, dan juga layak untuk membeli cooler beg dengan harga Rm8 sahaja. 



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )


Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


14 August 2018

TESTIMONI BASIC H DAN HERBAL BLEND UNTUK RUAM HFMD


"Ni kaki anak atul. 😭 Petang 6/8 demam, 7/8 suhu lagi tinggi, masa pagi selasa tu atul mandikan dengan basic H, petang selasa badan mula keluar ruam. 

Hari rabu ruam keluar kat kaki & lengan, tp dah tak demam, suhu dah normal. ruam kat badan berkurangan, tp kat kaki n tangan still keluar, & atul teruskan jugak sapu krim herbal blend & mandikan dengan basic H. 

kulit yang ada ruam pun x kasar. Tak berair & x kering. Elok je. Cuma ruam tu nampak pelik, macam lepuh2, jadi Jumaat tu bawak pg kk, doktor kata bukan demam campak, suspect hfmd walaupun kat mulut & lidah takda ulser, anak lalu makan, minum pun ok. 

So doktor suruh berjaga2. Banyakkan minum air putih. Atul still teruskan sapu herbal blend & mandikan dengan basic H. Alhamdulillah Hari sabtu ruam kat kaki mengering, & berkurangan. Ahad makin kurang. Kulit pun lembut je. sepanjang anak demam & naik ruam tu, anak mmg tak menggaru." - Puan Atul 



Terima kasih Puan Atul atas perkongsian testimoni untuk Basci H dan Herbal Blend ni. Semoga bermanfaat untuk orang-orang yang memerlukan di luar sana juga sebagai ikhtiar untuk ruam atau HFMD. 


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )


Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

13 August 2018

CHEWABLE VITAMIN C PLUS SHAKLEE KEMBALI!

vitamin c untuk kanak-kanak

Hai uolls..nak bagi tau ni. Chewable vitamin c plus shaklee dah kembali tau. setahun menghilang sebab kena lalui procedure KKM yang sangat lama. Alhamdulillah...Shaklee tak kan jual selagi tak dapat kelulusan. Dah lulus baru jual. bukan nya tengah minta kelulusan dah jual dah macam sesetengah produk kan. itu la keistimewaan shaklee. Menjaga setiap keluaran produk dorang. 

So bagi korang yang nak dapatkan vitamin c chewable ni dah boleh start order dah...In Shaa Allah stok banyak..AR cadang nak buat stok untuk customer2 AR. Senang korang nak je terus pos. terus hantar. 


Sebelum tu kena la tahu kenapa kena ambil chewable vitamin c plus ni...Vitamin c memainkan peranan penting dalam menyokong kesihatan keseluruhan termasuk kesihatan gigi, gusi dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda. Chewable vitamin c ni sesuai untuk individu yang mengalami kesukaran tablet atau tidak makan makanan yang kaya dengan vitamin c secukup nya. Terutama sekali kanak-kanak.


Antara kandungan chewable vitamin c plus ni ialah Vitamin c (as ascorbic acid) 100mg, citrus limon (lemon) fruit extract : 8mg, Mixed citrus fruit extract 8mg. Citrus sinensis (orange) fruit extract 6mg dan citrus paradisi (grapefruit) fruit extract 2mg 



Keistimewaan Chewable Vitamin C plus shaklee ialah mempunyai rasa sitrus yang enak. Ditambah dengan serbuk rosehips, bioflavonoid sitrus dan hesperidin untuk meningkatkan fungsi vitamin C.

Harga Chewable Vitamin C Plus Shaklee : Rm51.25 (RP)


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




10 August 2018

VIVIX SHAKLEE READY STOK

ready stok putra heights

Korang...nih AR dah borong untuk orang-orang Putra Heights atau kawasan berhampiran yang cari pengedar vivix Shaklee, atau cari Vivix Shaklee ready stok. 

Pengedar Shaklee ni berada di Putra Heights Seksyen 9, betul-betul belakang stesen minyak Petron kalau tak jumpa rumah tunggu la kat situ nanti AR datang. hehe. 

Lagi 1 pitstop boleh juga jumpa di Giant Putra Heights..Dah jumpa Giant Putra Heights..terus hello AR. Tak sampai 5 minit AR sampai. ahakss..



Sempena promosi ni...uolls layak untuk menikmati belian yang jauh lebih murah dengan pendaftaran ahli. Lagi pun dengan belian set promosi 

2 botol vivix anda layak untuk menikmati diskaun 5% , Percuma keahlian dan akan dapat cash rebate 5%. Haa banyak jimat tu. Kalau belian 6 botol lagi la jimat kan...Percuma keahlian, percuma sebotol vivix dan bonus 11% dari jumlah belian...wooo...suka tak? AR la suka nak share dengan korang semua. Bila jimat2 ni sape tak suka. 

Sebelum tu siapa yang memang pengguna tegar Vivix tau la Vivix ni untuk apa kan. Yang belum tahu dan baru2 nak cuba boleh rujuk info ringkas kat bawah 



TESTIMONI VIVIX SHAKLEE boleh KLIK SINI. banyakkk untuk kanser, kencing manis, buah pinggang, diabetes, stroke dan sebagai nya. 


DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



09 August 2018

PENYAKIT TANGAN, KAKI DAN MULUT HFMD



Penyakit tangan, kaki dan mulut juga dikenali sebagai Hand, Foot and Mouth Disease (HFMD) adalah penyakit yang sering berjangkit dalam kalangan kanak-kanak disebabkan jangkitan virus daripada kumpulan enterovirus. Ia merebak melalui sentuhan secara langsung dengan air liur, cecair hidung, cecair lepuh (blister) dan najis pesakit. Ia juga boleh merebak melalui sentuhan pada permukaan objek atau alatan permainan yang tercemar dengan virus ini.



Simptom
Individu yang dijangkiti penyakit HFMD biasanya akan menunjukkan satu atau lebih tanda seperti demam, ruam melepuh pada kaki, tangan atau ulser pada mulut dan lidah. Kanak-kanak juga mungkin mengalami muntah, cirit-birit dan kurang selera makan.
Kebanyakan kejadian penyakit ini tidak serius. Namun, ada sesetengah kes membabitkan komplikasi teruk seperti masalah sistem saraf dan jantung. Dapatkan rawatan daripada doktor sekiranya timbul sebarang tanda dan gejala penyakit HFMD pada kanak-kanak agar rawatan yang sesuai dapat diberi.

Rawatan
Penyakit HFMD biasanya sembuh tanpa rawatan menggunakan ubat-ubatan dalam masa tujuh hingga 10 hari. Bagaimanapun, ada keadaan jangkitan yang menyebabkan komplikasi teruk dan memerlukan rawatan intensif.
Ada juga kes kematian disebabkan oleh jangkitan penyakit HFMD, namun ia jarang berlaku.
Tiada rawatan khusus untuk merawat penyakit HFMD. Bagaimanapun, rawatan untuk melegakan simptom boleh diberikan kepada pesakit. Ubat demam seperti Paracetamol boleh diberikan bagi mengurangkan suhu badan dan sebagai ubat tahan sakit sekiranya pesakit mempunyai simptom sakit-sakit badan dan sebagainya.
Selain itu, gel mulut juga boleh digunakan untuk mengurangkan rasa pedih yang disebabkan oleh kewujudan ulser di bahagian dalam mulut. Ruam di bahagian tapak tangan dan kaki lazimnya tidak gatal dan tidak memerlukan sebarang rawatan. Seterusnya, pastikan kanak-kanak minum air yang secukupnya bagi mengelakkan gejala dehidrasi berlaku.


Pencegahan
Pada masa kini masih belum ada vaksin untuk mencegah jangkitan HFMD. Bagaimanapun, kita boleh mengawal penyebaran virus ini dengan mengamalkan kebersihan dalam kehidupan seharian. Ibu bapa dan penjaga seharusnya meningkatkan kebersihan diri dan persekitaran serta mengamalkan tabiat mencuci tangan dengan betul guna air dan sabun sebelum menyentuh anak-anak, sebelum menyediakan makanan, selepas ke tandas, selepas menukar lampin dan mencuci najis anak. Ini adalah penting bagi mengelak penyebaran penyakit HFMD.
Bagi mengelakkan kanak-kanak yang dijangkiti menyebarkan penyakit ini, ibu bapa dan penjaga kepada pesakit HFMD dinasihatkan untuk elakkan daripada membawa pesakit HFMD ke tempat awam agar penyakit ini tidak merebak.
Anak juga harus diajar untuk menutup mulut dan hidung dengan tisu atau sapu tangan apabila bersin dan batuk. Tingkatkan kawalan disinfeksi dengan mencuci alat permainan anak dengan agen pembasmi kuman serta elakkan perkongsian peralatan peribadi seperti tuala, sudu dan sebagainya kerana ia boleh memburukkan lagi keadaan.

Rawatan Alternatif Penyakit HFMD Dengan Supplemen Shaklee

1. 

Membantu menguatkan sistem imun dan mengaktifkan interferon di dalam badan pesakit. 

2. 
Membantu dalam pemulihan kulit dengan membekal nutrisi yang lengkap kepada pesakit

3. 
Membantu mengurangkan inflamasi atau keradangan pada blister atau badan pesakit. Juga meningkatkan sistem imun pesakit. 

4. 

Membantu untuk mengurangkan rasa gatal pada blister di bahagian tangan, kaki. (untuk sapuan luaran sahaja). Memberi rasa sejuk dan berangin.

5.

Untuk proses pembersihan kawasan yang terdedah pada pesakit bagi mengelak jangkitan. Membasmi kuman. (sesuai juga untuk mandian bagi mengelakkan rasa gatal pada pesakit - atas risiko sendiri kerana basic H adalah pencuci organic bebas bahan kimia)



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



08 August 2018

PROMOSI OGOS ~ BELI SET YOUTH SKIN CARE SHAKLEE FREE FACIAL DEVICE


harga youth shaklee


Ada lagi ni promosi bulan ogos ni korang. Jangan cakap hakak tak payung hokey. Belian Set Youth Renew & Maintain , Set Youth intensive treatment & repair set korang akan dapat Youth Facial Cleanse & Firm Device secara percuma tau. Best sangat dengar nya device ni boleh urut semua2 tempat. hehe. Boleh guna untuk cuci muka sambil urut2 untuk bagi firm.

Youth Renew & Maintain Set 
 - cleanser
 - Toner
 - Moisturiser
- serum
 - Night cream 

Harga Youth Set Shaklee Renew & Repair : Rm1262.50 (RP)

Youth Intensive Treatment & repair 
 - Clenaser
 - Toner
 - Moisturiser
 - Serum
 - Night cream
 - radiance + e

Harga Youth Set Shaklee Intensive Treatment & repair : Rm1675.00 (RP)

Dengan pembelian set ini..korang layak untuk dapat free membership tau. Maka nya harga akan menjadi jauh lebih murah dengan pendaftaran sebagai ahli. Jangan risau jadi ahli tak perlu buat bisnes pun. Daftar untuk dapat menikmati harga yang jauh lebih murah dan jimat. AR akan guide korang untuk mendapat yang terbaik. 


Haa..Device ni boleh digunakan di setiap pelusuk badan..haha...gunakan krim2 yang ada di dalam set youth Shaklee korang atau pun Herbal blend krim dan juga Baby Shaklee. Wow...teruja betul ni. Katanya device ni sangat lembut bila dikenakan pada kulit kita. wow sangat kan. AR nakkkkkk. 




Boleh tengok demo pengguna Youth Device yang sangat exclusive dalam video kat atas ni. Nak order roger AR terus. hehe. daaaaa



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



06 August 2018

TESTIMONI OSTEMATRIX UNTUK SEMBELIT KETIKA BERPANTANG

sembelit masa pantang

Sembelit ketika pantang memang menyiksakan..Mana nak tahan sakit luka jahitan lagi, nak meneran sebab sembelit lagi. ish..AR taknak bayangkan sebab dah pernah kena sekali masa anak pertama dan kedua. Anak ketiga dan keempat baru la jumpa shaklee. Pantang dengan Set Pantang Shaklee langsung tak ada masalah sembelit menjengah. hehe

So sini AR kongsikan testimoni salah seorang yang dah cuba ostematrix sebab sembelit ketika berpantang. " Makan ostematrix dah boleh berak dah..kalau tak menangis dalam bilik air"....keluar bilik air mesti berpeluh..hehe yang ni AR tambah. 


Ini pengakuan dari kak yaya pulak..."Alhamdulillah syu since dapat oste ari tu aku dah start makan malam2 sebelum tidur. esoknya membuang lawas sangat-sangat. Tak sembelit dan sakit kat tempat buasir tu..Rasa puas membuang. sampai harini tiap hari aku membuang dengan lawas tanpa sakit memang lega"...Haa kalau tak membuang memang masalah kan...gelisah je sepanjang hari. hehe.



Ostematrix bukan sekadar kalsium, ia mengandungi 400mg magnesium dan vitamin yang membantu untuk melembutkan najis dan melancarkan pembuangan sisa buangan dalam usus. Mengambil 4 biji ostematrix bersamaan 4 gelas susu sehari yang memenuhi keperluan ibu-ibu ketika berpantang dan menyusu kan bayi. 

Harga : Rm62.00 (RP)



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



05 August 2018

RESEPI MEE GORENG SIMPLE


Alamak kecoh nak share resepi mee goreng dia...hehe. saje la AR kadang faham perasaan orang-orang yang baru nak try goreng menggoreng ni. Dulu-dulu awal kahwin AR suka la search2 resepi yang simple2 macam ni. Ye la masa bujang duk dengan mak jarang masuk dapur. Ahakss...kan dah kantoi. So mana tahu dapat la jadi rujukan anak2 muda di masa akan datang. ecehh

So resepi mee goreng by ajuyarashid..Simple tapi sedap. Anak2 suka hehe. Mula2 nak masak mee goreng bodo je. sekali ada pulak udang secoet dalam peti ais, kangkung pun ada..haaa jadi la mee cerdik. 

Resepi Mee Goreng 

Bahan-bahan 

3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih 
5 tangkai cili kering (kalau nak pedas letak lebih)
(kisar 3 bahan di atas)

sos cili secukup rasa
Kicap secukup rasa..kalau nak manis letak lebih sikit
Sos tomato

Telur 1 biji
Udang 5-8 ekor
Kangkung 
Mee kuning


Cara-cara memasak mee goreng 

Panaskan minyak, tumis bahan-bahan kisar sehingga naik bau, masukkan sos cili dan kicap secukup rasa. Pecahkan telur ( ada orang dia pecahkan lepas masuk mee kuning..tapi AR suka hancur dengan sos).

Masukkan udang...tunggu udang masak. Masukkan mee kuning. Kacau sehingga rata. Masukkan sayur kangkung dan kacau.  Agak dah masak dan kering sedikit sos boleh la masukkan sos tomato sikit untuk bagi lembap-lembap ala2 mee goreng basah. bagi nampak cantik skit kejadian nya. walaupun dalam gambar tak berapa cantik. hehe..tapi sedap dimakan. eceh..selamat mencuba!



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


03 August 2018

PROMOSI SET PANTANG DAN SET MENYUSU SHAKLEE

harga ahliset pantang shaklee

Hai korang...AR ada benda best nak share ni. haha..khusus untuk ibu-ibu yang bakal berpantang dan sedang menyusu kan baby. Shaklee ada buat promosi belian SET PANTANG DAN SET MENYUSU ni untuk bulan ogos tau. 

Dengan belian set ni korang akan dapat FREE beg "Why I Love Shaklee" boleh la letak barang2 baby untuk travel nanti. Beg ni sangat ringan nak menarik. Haih AR mesti la order 1 set sebagai set menyusu. sebab AR masih menyusu kan badan untuk Haris yang berumur 1 tahun 8 bulan. haaa lagi 4 bulan je dah nak genap 2 tahun. Semoga dipermudahkan dengan bantuan set menyusu dari shaklee ni.

Yang bestnya Set menyusu ni boleh terus diamalkan dari set pantang lagi sebab dalam pantang pun kita dah memang memerlukan nutrisi2 ni sehingga la menyusu.

Apa yang kita boleh dapat dari menggunakan set pantang dan menyusu Shaklee ini ialah :-

Luka bersalin cepat sembuh

  • Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin sama ada secara normal atau ceaser
  • Meningkatkan susu ibu
  • Memberikan tenaga berpanjangan
  • Memulihkan libido (untuk fungsi keintiman)
  • Melindungi rambut dan kuku ibu
  • Membentuk kontur tubuh menawan
  • Meningkat imuniti ibu dan bayi
  • Mengurangkan kesan strechmark 
  • Membuang toksin dari badan 
  • Mencantik dan menganjalkan kulit
  • Menurunkan berat badan


Harga Set Pantang ini ialah Rm666.25 (RP) ..korang boleh terus mendaftar sebagai ahli untuk mendapatkan harga yang jauh lebih murah. contact AR untuk info lanjut.



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign