19 February 2019

JOM FLY TO PENANG

JOM FLY TO PENANG
Hi korang, sekarang ni ramai orang suka nak melancong kan sebabnya terpengaruh bila guna social media. Macam mana pula boleh terpengaruh? Bila korang buka ja social media, mesti ada ja orang yang post pasal bercuti sana sini, upload gambar and video sewaktu bercuti and banyak lagi. Bila nak bercuti ni mesti korang pilih nak guna pengangkutan apa untuk pergi ke tempat percutian korang. Adakah guna bas? Keretapi? Ataupun kapal terbang? Kalau korang guna bas, untuk tempat yang terdekat boleh lah tapi mesti akan memakan masa juga. Itupun belum termasuk dengan kesesakan lalulintas lagi. And bas bayarannya agak murah tapi masa yang diambil untuk sampai ke destinasi tu agak lambat. Okay macam mana pula kalau guna kapal terbang? Kapal terbang ni servisnya cepat tapi harganya agak mahal. Berpatutanlah dengan servis yang mereka sediakan.
AR nak suggestkan dekat korang kalau korang nak travel, korang gunalah kapal terbang. Masa korang pun jimat. Jadi, korang boleh layari pelbagai pilihan syarikat penerbangan yang ada di Malaysia. Bagi AR korang boleh pilih Firefly airline. Syarikat penerbangan Firefly sangatlah bagus and banyak feedback yang baik dari kebanyakan pelanggannya. Korang buka website Firefly and korang boleh klik firefly airline flight booking untuk tempahan tiket kapal terbang.  Cara nak guna pun sangatlah senang. Korang tak perlu instruction pun. Semuanya dah terpapar depan mata cuma isi dan klik ja.

Economy Class
Untuk korang yang nak bercuti ke Penang, korang boleh masukkan kat bahagian destination tu sebagai Penang.  Lepastu bahagian origin korang letaklah dari mana korang nak naik tu. If korang dari Kuala Lumpur macam AR so korang masukkan Kuala Lumpur as origin korang.  Lepastu korang masukkan tarikh bila yang korang nak bertolak and dekat situ pun korang kena letak tarikh bila korang nak balik. Kalau pergi bercuti mestilah korang nak balik kan? Haha. So lepastu masukkan juga berapa bilangan orang yang akan naik flight tu. Kalau korang pergi dengan family so korang masukkan jumlah family korang. And lepastu korang boleh terus klik search flights to Penang. Nanti akan keluar list seat yang available untuk korang based on tarikh yang korang masukkan. Dekat situ juga akan ada list seat yang murah hinggalah ke mahal. Bergantung pada class yang berlainan. Airline ni sediakan economy class, business class and suite class yang paling mahal.
Bila korang pilih Penang, selalunya airport yang akan korang mendarat adalah Penang International Airport. Penang International Airport terletak di Bayan Lepas. Pulau Pinang terbahagi kepada dua bahagian iaitu seberang dan pulau. Jadi Bayan Lepas terlepas di sebelah Pulau. Bahagian Pulau ni merupakan bahagian tumpuan pelancong dari dalam negara mahupun luar negara. Once korang dah sampai airport. Korang boleh terus jalan-jalan dekat area pulau tu. Actually, banyak tempat yang korang boleh teroka. Contohnya kalau korang nak pergi tempat yang ada pantai. Korang boleh pergi ke Batu Feringghi. Pantai dengan air yang warna biru memang cantik lah. Tambah pula dengan view bukit dari situ memang lagi best lah untuk korang nak bercuti dekat situ. Selain dari tempat tu, korang juga boleh pergi Padang Kota dimana tempat ni korang boleh lepak and santai dekat situ. Dekat padang kota juga korang boleh isi perut korang dengan makanan simbolik Penang iaitu nasi kandar, pasembor, rojak dan pelbagai lagi. Kiranya kat sini korang jangan risau lah pasal makan semuanya confirm sedap! Lagi satu tempat iaitu Gurney, korang boleh dapat makanan yang sedap jugak. Tambah pula dekat situ, ada juga shopping mall Gurney Plaza yang korang boleh shopping puas-puas.

Jadi korang boleh pergi buka website Firefly ni sekarang and book tiket korang sebelum full. Actually, banyak ja lagi tempat yang best dekat Penang, itu cuma baru sikit. Korang bole discover bila korang pergi Penang nanti. Confirm korang takkan menyesal punya bercuti di Penang. Jangan lupa ajak kawan-kawan and family korang sekali tau.

Continue Reading

30 January 2019

SIJIL HALAL SHAKLEE 2019

sijil halal shaklee


Sijil Halal Shaklee 2019 dah keluar..ni ha AR kongsi kan dengan korang supaya dapat menggunakan produk shaklee tanpa was-was. Halal Shaklee dikeluarkan oleh Badan Islamic Services of America (ISA). Dimana badan ini diiktiraf sah oleh JAKIM Malaysia. Jadi guna lah shaklee tanpa was-was. Hehe

Untuk pengetahuan Shaklee akan memperbaharui sijil halal nya setiap tahun. Alhamdulillah ini lah salah satu usaha Shaklee untuk menjaga pasaran nya dia negara-negara Islam khususnya Malaysia. So korang jangan segan-segan lagi nak guna shaklee. nak order shaklee terus je order dengan AR. hehe


SIJIL HALAL SHAKLEE





Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti BANDAR KINRARA, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, TAMAN PUNCAK JALIL dan BUKIT JALIL  boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di  Bandar Kinrara, Bukit Jalil, Puchong, Seri Kembangan dan Taman Puncak Jalil
Continue Reading

23 January 2019

PROMOSI JOM JADI AHLI SHAKLEE DISKAUN PRODUK 10%


Korang...yang ni AR kena bagitau lagi, sebab promosi best sangat ni. Ekslusif untuk ahli baru Shaklee sahaja. Dengan belian starter pack ni korang boleh dapat diskaun 10%, bonus 5%, percuma keahlian yang bernilai Rm65.00, penghantaran percuma..eh banyak betul ni. rugi sangat kalau tak ambil peluang ni. yang best nya peluang ni dibuka dari 15 disember sehingga 28 februari. 2 bulan setengah tu. hehe sempat nak fikir ke nak apa kan. 

Kat bawah ni AR share 3 starter pack tersebut.




1. Vivix beli 2 diskaun 10%, dari harga Rm950 harga pasaran tapi untuk promosi Jom Shaklee ni korang cuma perlu bayar Rm684.00 untuk 2 botol Vivix beserta keahlian secara percuma (Rm65.00), Lagi jimat penghantaran juga percuma jimat lagi Rm10.00. Wahh best gila. Yang AR jeles nya ialah tawaran ni untuk ahli baru shaklee sahaja. ada lagi tau, belian ni juga melayakkan korang untuk dapat bonus 5% dari jumlah belian tersebut. Iaitu lebih kurang Rm30.00. Tambah lagi penjimatan kan. waduh rugi la tak grab sekarang. hehe


2. Youth Starter Set diskaun 10%, percuma keahlian shaklee, percuma penghantaran dan juga cash rebat 5%. Untuk korang yang baru nak cuba-cuba dan mula produk skincare shaklee baru ni kena la grab sekarang tau. banyak sangat jimat ni. Kalau AR beli pun tak dapat harga ni. Ekslusif untuk ahli baru shaklee sahaja. Mengundang rasa marah ni tau. hehe...Tapi takpe yang penting korang happy. Korang happy AR lagi la berganda happy sebab dapat beli youth shaklee dengan harga jimat ni. Dari Rm850 sebagai non member...terus boleh dapat dengan harga Rm612.00 siap keahlian shaklee lagi. Next purchase pun dah dapat beli dengan harga ahli juga.


3. Family Wellness set diskaun 10%. Set ini adalah untuk korang seisi keluarga. sebab tu dipanggil family wellness set. Ianya adalah untuk kanak-kanak sehingga lah dewasa. Dengan pembelian set ini korang jimat sehingga Rm366.00 dengan penjimatan ini juga korang dapat keahlian percuma shaklee dan cash rebat 5%. Barangan ini juga akan dihantar secara percuma ke depan rumah anda. hehe. Jangan lepaskan peluang ni tau. Hubungi AR sekarang!!




Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti BANDAR KINRARA, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, TAMAN PUNCAK JALIL dan BUKIT JALIL  boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di  Bandar Kinrara, Bukit Jalil, Puchong, Seri Kembangan dan Taman Puncak Jalil
Continue Reading

FIRST CHECK UP KEHAMILAN DI ANDORRA WOMEN AND CHILDREN HOSPITAL



Minggu lepas AR pergi buat first check up kehamilan di Andorra Women and Children Hospital.  Sebenarnya keputusan untuk bersalin di Andorra ni banyak sebab. Salah satu nya lebih dekat dengan rumah baru AR. Untuk makluman AR dan keluarga baru sahaja berpindah ke Bandar Kinrara. Sebelum ni AR check up di KPMC Puchong.

Masa mula2 dapat tahu hamil tu memang niat nak ke KPMC je sebab memang dah selesa kat sana. Malang nya masa pertama kali check up kat sana memang dengan doktor perempuan. Tapi doktor tu hanya available hari-hari tertentu sahaja. 

AR tak pasti status nya macam mana. Mungkin hanya part time sahaja. So AR tanya untuk bersalin nanti adakah dengan beliau. Jawapan nya adalah tak pasti. Kalau kebetulan beliau ada In Shaa Allah beliau la yang akan uruskan. Kalau tidak ada seorang doktor lelaki yang memang full time kat situ. So 50 50 la kan. Haih tak boleh jadi ni.. Itu yang lepas je pindah AR teruskan check up ke Andorra je alang2 nak cari doktor perempuan kan. 

Yang best nya setiap kali lalu hospital Andorra ni mesti dalam hati lepas ni nak beranak kat sini lah. Hehe. Rupanya memang cantik bila masuk kat dalam. Layanan staff staff nya juga sangat mesra dan baik. AR ambil appointment pada sesi petang. Alhamdulilah tak ada orang. Masa AR sampai hanya ada 1 patient sahaja. Dan masa menunggu juga tak lama. Tak sampai 1 jam semua urusan siap. 

Untuk first check up ni kandungan AR dah berusia 25 minggu bersama doktor Yulianty. Sangat soft spoken dan senang dengan beliau. Orang nya pun lemah lembut je. Waduhh. Sangat detail orang nya, masa scan setiap inci baby dia terangkan. siap bibir dan hidung, buah pinggang baby normal, jantung Alhamdulillah normal. Memandangkan masa datang tu dah 25 minggu doktor syorkan untuk terus buat ujian darah.


Untuk kos bil check up pertama kalinya di Andorra berharga Rm320.00. Dan layak untuk dapat voucher Rm30.00 diskaun di Andorra by Chef Zubir restoren. Haaa AR tak sempat nak lepak kat sana lagi pun dah pukul 4 nak kena balik ambil anak-anak sekolah pulak. Time pukul 4 pun tak rasa lapar lagi kan. Nampak nya masa lain nanti kena datang time lapar sikit. hehe baru la boleh menikmati masakan chef zubir kita. waduhh teringat-teringat steak dia masa makan dekat Laman Grill Chef Zubir. Voucher ni untuk mereka yang spend minimum Rm200 di Andorra Hospital sahaja yang layak. 



Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti BANDAR KINRARA, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, TAMAN PUNCAK JALIL dan BUKIT JALIL  boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di  Bandar Kinrara, Bukit Jalil, Puchong, Seri Kembangan dan Taman Puncak Jalil


Continue Reading

04 January 2019

KAJIAN TERKINI! SOYA PENCEGAH KANSER PAYUDARA

soya pencegah kanser payudara

[EKSKLUSIF - Kajian terkini Soya Pencegah Kanser Payudara]

Berita baik untuk wanita di Malaysia!

 Kajian terkini yang di lakukan kepada 7663 wanita di Malaysia menunjukkan dengan meminum secawan susu soya setiap minggu dapat mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 80%.

 Kesan yang sama juga boleh di perolehi untuk produk dari soya seperti tofu, tempeh, Miso dan lain lain.

 Kanser payudara merupakan kanser utama di kalangan wanita di Malaysia.

 Selain itu, menyusu badan dan aktif dalam aktivititi fizikal juga merupakan factor penting untuk mengurangkan kanser merbahaya ini.

* Untuk makluman, ini merupakan kajian terbesar bagi kanser payudara yang melibatkan wanita di Malaysia yang telah di jalankan selama 14 tahun (2002- 2016)

Rujukan

Tan M-M, Ho W-K, Yoon S-Y, Mariapun S, Hasan SN, Lee DS-C, et al. (2018) A case-control study of breast cancer risk factors in 7,663 women in Malaysia. PLoS ONE 13(9): e0203469.https://doi.org/10.1371/journal.pone.0203469

Sumber : Facebook Public Health Malaysia  https://www.facebook.com/publichealthmalaysia/posts/2179443222345538



AR terjumpa artikel ni masa duk scroll facebook. Terus masuk blog sebab rasa nya penting untuk share dengan korang. Sebab AR sendiri pun baru tau kajian ni. Walaupun sebelum ni ada khabar angin mengatakan soya tak baik diminum boleh menyebabkan kanser kan. Tapi ini adalah kajian terkini yang menyanggah khabar angin tersebut. Jadi kita boleh la ambil ESP Shaklee dengan gembira dan tanpa was-was. Walaupun sebelum AR memang dah yakin dengan produk ni tetapi dengan susulan kajian ni lagi bertamba yakin. 

Sebelum tu pastikan sumber soya atau protein yang diambil adalah yang terbaik demi memastikan kepentingan soya atau protein soya itu sendiri adalah yang terbaik. Disini AR kongsikan ESP Shaklee adalah sumber protein yang terbukti selamat dan berkesan. 







Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti BANDAR KINRARA, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, TAMAN PUNCAK JALIL dan BUKIT JALIL  boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di  Bandar Kinrara, Bukit Jalil, Puchong, Seri Kembangan dan Taman Puncak Jalil

Continue Reading

03 January 2019

ESP SHAKLEE HARGA MURAH GILA SEPANJANG JANUARY 19

Harga ESP Shaklee murah

Korang...untuk peminat tegar ESP Shaklee...Haa ni peluang best. Harga ESP Shaklee tengah murah gila ni. Untuk Januari 2019 je tau. Haa cepat-cepat la order. Boleh buat stok untuk puasa nanti. Eh awal nya. takde masalah pun kan. hehe..lagipun kita-kita maklum lah start puasa awal. Nak ganti puasa la apa la. 

Kalau macam AR memang la pengguna tegar ESP Shaklee ni untuk kehamilan sekarang. ikutkan sekarang kandungan dah 5 bulan..Lagi la sangat memerlukan sumber protein untuk tenaga dan nutrisi baby dalam kandungan. Rasa tak lengkap hidup kalau tak minum ESP sehari.

Harga ESP Shaklee biasa nya Rm161.00. tapi Harga ESP Shaklee ni untuk bulan Januari ni ialah... Beli 2 tong Rm306.38 , Beli 6 tong Rm967.50... Nak lagi jimat korang kena la daftar keahlian. Serius jimat gila. Haa belian 6 tong tu korang layak dapat percuma ahli shaklee shaklee tau. Percuma penghantaran pulak tu. Jimat dah Rm75.00. Cuba bayangkan seberat-berat 7 tong shaklee pos tu dorang bagi free je. Ish tak patut betul. So Harga ESP juga boleh jimat sehingga Rm200.00. 

Lepas dah daftar ahli shaklee korang boleh dapat rebat 5% dari belian tu. Ini untuk belian buy 6 free 1 je tau. Untuk belian Twin pack pun boleh je sebab taknak banyak-banyak sangat kan. Tapi kalau ada geng nak share-share apa salah nya. hehe. So untuk belian twin pack korang jimat 5%. Untuk lagi jimat macam biasa daftar la ahli shaklee. Tak rugi pun lepas ni ada promo atau nak repeat order boleh dah terus guna keahlian untuk dapat kan harga ahli shaklee. 

Antara Kebaikan ESP Shaklee yang korang dah sedia maklum ialah :-

- ESP ni adalah sember protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.

- ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak.

- ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya.

- ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah.

- ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru,

- ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna.

- ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi.

Info Lanjut mengenai ESP SHAKLEE klik sini



Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti BANDAR KINRARA, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, TAMAN PUNCAK JALIL dan BUKIT JALIL  boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di  Bandar Kinrara, Bukit Jalil, Puchong, Seri Kembangan dan Taman Puncak Jalil



Continue Reading