04 January 2019

KAJIAN TERKINI! SOYA PENCEGAH KANSER PAYUDARA

soya pencegah kanser payudara

[EKSKLUSIF - Kajian terkini Soya Pencegah Kanser Payudara]

Berita baik untuk wanita di Malaysia!

 Kajian terkini yang di lakukan kepada 7663 wanita di Malaysia menunjukkan dengan meminum secawan susu soya setiap minggu dapat mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 80%.

 Kesan yang sama juga boleh di perolehi untuk produk dari soya seperti tofu, tempeh, Miso dan lain lain.

 Kanser payudara merupakan kanser utama di kalangan wanita di Malaysia.

 Selain itu, menyusu badan dan aktif dalam aktivititi fizikal juga merupakan factor penting untuk mengurangkan kanser merbahaya ini.

* Untuk makluman, ini merupakan kajian terbesar bagi kanser payudara yang melibatkan wanita di Malaysia yang telah di jalankan selama 14 tahun (2002- 2016)

Rujukan

Tan M-M, Ho W-K, Yoon S-Y, Mariapun S, Hasan SN, Lee DS-C, et al. (2018) A case-control study of breast cancer risk factors in 7,663 women in Malaysia. PLoS ONE 13(9): e0203469.https://doi.org/10.1371/journal.pone.0203469

Sumber : Facebook Public Health Malaysia  https://www.facebook.com/publichealthmalaysia/posts/2179443222345538



AR terjumpa artikel ni masa duk scroll facebook. Terus masuk blog sebab rasa nya penting untuk share dengan korang. Sebab AR sendiri pun baru tau kajian ni. Walaupun sebelum ni ada khabar angin mengatakan soya tak baik diminum boleh menyebabkan kanser kan. Tapi ini adalah kajian terkini yang menyanggah khabar angin tersebut. Jadi kita boleh la ambil ESP Shaklee dengan gembira dan tanpa was-was. Walaupun sebelum AR memang dah yakin dengan produk ni tetapi dengan susulan kajian ni lagi bertamba yakin. 

Sebelum tu pastikan sumber soya atau protein yang diambil adalah yang terbaik demi memastikan kepentingan soya atau protein soya itu sendiri adalah yang terbaik. Disini AR kongsikan ESP Shaklee adalah sumber protein yang terbukti selamat dan berkesan. 







Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti BANDAR KINRARA, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, TAMAN PUNCAK JALIL dan BUKIT JALIL  boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di  Bandar Kinrara, Bukit Jalil, Puchong, Seri Kembangan dan Taman Puncak Jalil

Next
This is the most recent post.
Older Post

0 comments:

Post a Comment