14 October 2019

PENGALAMAN BERPANTANG MENGGUNAKAN KHIDMAT CONFINEMENT LADY PART 1

Add caption
Berikutan dari Pengalaman Bersalin di Andorra, harini AR nak share pengalaman berpantang menggunakan khidmat confinement lady pula. 

Zaman sekarang ni AR percaya ramai yang menggunakan khidmat confinement lady untuk selepas bersalin kan.Mungkin ramai juga diluar sana sedang mencari-cari confinement lady untuk persediaan bersalin nanti. Buat pengetahuan semua AR ambil khidmat confinement lady ni untuk 14 hari sahaja. 

Sebelum tu AR perkenalkan nama confinement lady AR yang lebih mesra di panggil Kak Anda. beliau berasal dari Surabaya. Buat masa sekarang ni beliau menjalankan khidmat confinement lady ni secara personal. Maksudnya bukan dibawah mana-mana company macam natalyst ke apa benda tu kan. Apa-apa terus je contact beliau secara langsung. Kak Anda adalah bekas confinement lady Mustika Ratu. 

Sebenarnya kali ni ialah kali kedua AR menggunakan khidmat Kak Anda ni iaitu masa berpantang Haris pada tahun 2016. Disebabkan berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberi harus lah repeat order kan. Lepas ni kalau boleh taknak repeat order dah. hehe. Tak repeat order pun tak pe la kot. Ahakss.

Jadi, masuk je hospital terus la AR roger Kak Anda, inform AR akan bersalin dah ni. Dan kena booking awal tau Kak Anda ni kadang-kadang penuh juga. Tapi kata nya AR kan regular customer harus la dia free kan diri pada tarikh tersebut. kebetulan pula beliau baru je habis kan tempoh perkhidmatan di salah sebuah rumah customer dia.

Apa yang confinement Lady ni buat kat rumah ye? 

Tugas Kak Anda setiap hari bermula pukul 5.30 - 6.00 pagi Kak Anda dah bangun start dari menyapu dan mengemop lantai. Lepas tu mandi dan solat Subuh. Basuh baju, sidai baju, mandikan baby, sediakan mandian untuk orang pantang ni. Anak-anak yang lain pun beliau uruskan. 

Air mandian daun herba




DIY kerusi tanggas..hehe

Contoh macam anak AR, Haris 3 tahun, Nayli 4 tahun pun Kak Anda uruskan dengan layanan yang sangat baik. Kalau boleh Kak Anda tak nak anak-anak kacau Umi dia. Awal-awal tu Haris taknak juga dengan Kak Anda Alhamdulillah makin lama makin ok. Bila nak mandi ke basuh berak ke kena main kejar-kejar dulu tu biasalah. hehe..Umi dia pun selalu kena. Nayli ok je sebab dah boleh faham kan. 

Kak Anda sangat mesra dan anak-anak pun senang nak dekat dengan Kak Anda. Penyayang pada kanak-kanak. Sepanjang tempoh berpantang dengan Kak Anda, Anak-anak AR panggil Kak Anda nenek..Kak Anda pun bahasakan diri nya Nenek. So anak-anak jadi lebih rapat dan selesa dengan dia. Kalau ikutkan penat kan nak urus semua sekali termasuk anak-anak kecil yang lain. Tapi Kak Anda nampak sangat ikhlas melayan kerenah anak-anak AR. 

Lepas dah siap urusan pagi-pagi tu Kak Anda akan memasak lauk pantang  untuk AR. Untuk anak-anak pun Kak Anda masakkan. Husband AR biasa nya tak makan kat rumah. Anak-anak ok je makan sama dengan umi dorang. Hehe paling tidak makan dengan kicap dan telur. Kak Anda la yang melayan. 

Macam dah panjang sangat je..hehe..Kita sambung next entry ye...banyak lagi nak kongsi dengan korang tentang pengalaman berpantang menggunakan khidmat confinement lady ni....PART 2








Salam Sayang, 
Ajuya Rashid
Hp / Whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara





0 comments:

Post a comment