23 October 2020

Herbalax Shaklee | Kebaikan dan Fungsi

 

Herbalax Shaklee
Herbalax Shaklee



Herbalax Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara traditional untuk melegakan masalah sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas. Bagi menangani kesulitan membuang air besar, herbalax boleh membantu melembut kan. 

Siapa yang memerlukan herbalax shaklee?

Individu yang mengalami masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit
Individu yang mempunyai berat berlebihan 
Individu yang mempunyai nafsu makan yang tinggi
Individu yang mempunyai masalah perut buncit 
Individu yang ingin bersihakn usus terutama sekali mereka yang nak detox 

9 Bahan Utama dalam Herbalax Shaklee

Bahan herbalax shaklee
Bahan Utama Herbalax Shaklee



Dalam setiap apa yang kita nak guna mesti la kena tahu kandungan nya kan. begitu juga dengan herbalax Shaklee ni. Ia dihasilkan dari 9 bahan utama iaitu daun sena, daun alfafa, kulit pokok buctkthorn, likuoris, akar culver, jintan hitam, jintan manis, akar rubarb dan bunga mallow biru. Bahan-bahan ini dapat membantu pergerakan usus yang sihat. 


Manfaat Herbalax Shaklee

Manfaat herbalax shaklee
Manfaat Herbalax Shaklee


Disini terdapat 8 manfaat utama Herbalax iaitu :-

  1. Menjadikan badan lebih cergas dan ringan
  2. Berfungi sebagai pelawas
  3. Mencuci usus secara lembut dan semulajadi 
  4. Membantu mengempiskan perut 
  5. Membantu menurunkan berat badan 
  6. Membantu mengurangkan masalah bau mulut
  7. Membantu mengurangkan masalah sembelit
  8. Membantu membuang lemak dan toksin dalam badan

Testimoni Hebalax Shaklee 


sembelit
Testimoni Herbalax Shaklee jadi lawas

Dahulu saya mengalami masalah sembelit dan kadang-kadang keluar darah ketika buang air besar, walaupun saya minum banyak air, makan buah tapi tak jalan jugak. Kepala jadi pening dah 3 hari baru dapat ke tandas, Namun setelah saya mencuba lecithin dan alfafa saya dapat buaang air setiap hari. Sekarang ni pulak makan herbalax makin lawas jadinya walaupun ketika puasa. Berat pun makin kurang. Best sangat. 


lawas
Testimoni Herbalax Tiada Masalah Sembelit 

Saya adalah pengguna lecithin dan herbalax yang tegar, saya kurus tidak tapi masalah pembuang jadi lancar. saya bukan sembelit orang nya tapi tidak pernah rasa nak buang air besar. sebelum saya kenal shaklee saya amalkan julap. 

Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Ini adalah iklan produk tradisional.

KKLIU 2470/2019 - Sah sehingga 31 Dis 2021 
MAL10080110TC

Saranan penggunaan Herbalax Shaklee 

Dewasa dan kanak-kanak 12 tahun ke atas: 4 tablet sekali sehari selepas makan.
Kanak-kanak bawah 12 tahun: Rujuk doktor anda.

Harga Herbalax Shaklee

Harga Jualan : Rm57.50 
Kandungan : 120 biji 

Ingin dapatkan rangkain produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli.



Salam 
Ajuya Rashid 
Your Bisnes Leader In Shaklee 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263


Continue Reading

22 October 2020

SIJIL HALAL SHAKLEE 2020

 



sijil halal shaklee 2020
Sijil Halal Shaklee 2020
Sijil Halal Shaklee 2020, haha nak habis tahun dah cek kak oi, baru nak upload sijil halal. hehe..tapi takpe kan masih belum terlambat kot asalkan Shaklee memang renew sijil halal ni setiap tahun untuk produk2 yang dijual di Malaysia.

Sijil Halal Shaklee 2020

Seperti yang sedia maklum..Shaklee ada lah produk yang dijamin halal oleh ISA - Islamic Services of America. sijil ini perlu diperakui dan diperbaharui setiap tahun bagi memastikan ianya adalah telus.

Sebelum tu kena la juga pastikan badan ISA ni diiktiraf oleh Jakim ke tak kan. Kalau tak semua orang boleh claim produk dia halal untuk masuk Malaysia. Dan Alhamdulillah ISA tersenarai 



Boleh tengok kat sini ye badan2 yang diiktiraf oleh  Jakim 




Salam, 
Ajuya Rashid
Hp / Whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara 


Continue Reading

08 October 2020

BELI 2 BOTOL VIVIX SHAKLEE PERCUMA BEG EXCLUSIVE


vivix shaklee

Hai korang, pagi ni Kakya nak share promosi terbaru dari Shaklee iaitu beli 2 botol Vivix Shaklee dapat percuma beg 25th annyversary yang exclusive ni tau. Yang best lagi korang boleh dapat daftar ahli shaklee secara percuma dengan permbelian set ni, juga penghantaran percuma di tanggung oleh shaklee. Haa best ke tak best. Promosi ini berlangsung sehingga 30 Oktober selagi stok masih ada.

Nak bagi jelas lagi dengan belian 2 botol Vivix Shaklee yang bernilai Rm760.00 ni korang akan dapat
1. Percuma keahlian shaklee bernilai Rm35.00
2. Percuma kos penghantaran bernilai Rm10.00
3. Percuma Beg 25th annyversary 
4. Cash rebate 5% bernilai lebih kurang Rm38.00

Antara manfaat dan kebaikan Vivix Shaklee 



Testimoni Vivix Shaklee




Haa banyak sangat khasiat Vivix Shaklee ni.. Kalau nak cuba ikhtiar masalah yang korang hadapi dengn Vivix Shaklee ni boleh la cuba. In Shaa Allah dapat membantu menstabilkan serta memperbaharui sel-sel badan. 

Kalau tempoh promosi Vivix Shaklee ni dah habis harga sebenar sebotol Vivix Shaklee ni Rm475.00. Beli 2 botol layak percuma keahlian dengan harga Rm760.00. Cuma tak ada la free beg yang exclusive tu. Jika berminat jangan segan silu untuk hubungi Kakya ye. Terus je tekan link whatsapp. Pos adalah percuma, penghantaran percuma sekitar Bandar Kinrara.

Oh ye, Belian sebotol Vivix dah layak dapat free membership Shaklee juga tau. Jika anda berminat untuk dapatkan Vivix ni dengan harga murah. Terus daftar ahli dengan harga ahli Vivix hanya Rm380 sahaja. 


Maklumat lanjut mengenai Vivix Shaklee juga ada disini. KLIK

Salam, 
Ajuya Rashid
Hp / Whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara 

 


Continue Reading

23 September 2020

BELI 3 ESP SHAKLEE PERCUMA JADI AHLI SHAKLEE

 


Betul ke Beli 3 ESP dapat jadi ahli shaklee secara percuma? Mesti la betul, Tak kan la Kakya nak tipu, hehe... Murah sangat kan tu. Daripada beli 1 dengan harga Rm160 baiklah korang terus jadi ahli shaklee. Dapat harga jauh lebih murah. 

Kalau tak nak beli 3 sekali gus pun boleh je beli 1 canister ESP dan daftar keahlian Rm35.00. Sebab beli 1 kena la bayar keahlian. Kalau belian 3 keatas baru dapat percuma jadi ahli shaklee dengan bayaran Rm387.00 sahaja untuk 3 canister ESP dengan keahlian dan juga penghantaran. Yang best nya korang dapat free pos jugak tau. Bayangkan 3 tong ESP pos secara percuma sahaja. Jimat sehingga Rm130++

Antara Kebaikan ESP Shaklee yang korang dah sedia maklum ialah :-

- ESP ni adalah sember protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.
- ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak.
- ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya.
- ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah.
- ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru,
- ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna.
- ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi.

Antara perkongsian manfaat ESP Shaklee (Boleh klik link untuk bacaan lanjut)

ESP untuk Kehamilan 

ESP untuk ibu menyusu

ESP untuk Gastrik 

ESP untuk kecantikan kulit 

ESP untuk kurus 

Jika anda berminat untuk dapatkan ESP Shaklee beserta jadi ahli shaklee secara percuma ini dengan belian 3 ESP boleh la terus whatsapp saya di www.wasap.my/60126102263



Continue Reading

06 August 2020

BORONG FACE MASK BUDAK CORAK COMEL


Korang, saje la nak share projek Kakya sepanjang PKP ni. Macam mana boleh borong facemask budak corak comel-comel ni? Bermula nak beli untuk diri sendiri je 3 kotak..sekali pergi borong lebih dari 30 katon. Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan. Kalau korang nak cari kids mask corak comel-comel boleh la hubungi Kakya ye. www.wasap.my/60126102263

Antara corak yang ada ialah corak Hello Kitty, Unicorn, Panda, Rabbit, Mcoco, Princess, Monkey, Cery, Bear, Mushsrooms dan plain pun ada. 

Harga untuk Sekotak (50pcs) Rm45.00

Harga Untuk 10keping (1 packet) Rm10.00




Pos setaip hari ke seluruh Malaysia, Self pick up di Bandar Kinrara

Apa yang best sangat facemask budak, facemask kanak-kanak Kakya ni..Hehe..yang pasti mak mak pun suka tau. Antara testimoni facemask budak corak comel-comel ni     




Mak budak pun cakap selesa, lembut untuk anak-anak pakai facemask corak ni. Ada juga mak-mak yang menumpang comel sekali hehe. Katanya bila pakai facemask budak ni lebih ngam kat muka. So tak de la longgar sebab muka kecik. Dengan corak facemask yang comel-comel ni lagi la buat mak geram kan. So jangan la tunggu lama-lama sampai corak yang di gemari habis. 

Terus whatsapp Kakya ye untuk order sementara stok masih ada..Oh ye sape nak jadi agen atau join dropship pun boleh. Follow IG Facemaskbudakcorak , atau terus je whatsapp tekan button whatsapp ye. 
Continue Reading

07 July 2020

VIVIX SHAKLEE ~ KHASIAT DAN MANFAAT

Harga Vivix Shaklee

Vivix Shaklee 

Vivix Shaklee adalah Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

Khasiat Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin berusia fungsi otak menjadi semakin lemah dan menuju ke amnesia atau nyanyuk. Tubuh badan juga akan terdedah kpd risiko pelbagai penyakit seperti gout, asma dan demam.Mengambil vivix boleh dijadikan sebagai perisai dan imuniti tubuh.

Vivix membantu mengembalikan keremajaan. Kandungan vivix dpt memberi keperluan vitamin tubuh dan membuatkan anda nampak 25 tahun lbh muda.

Manfaat Vivix Shaklee

Vivix merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi antaranya adalah :-
  • Menggalakkan rangsangan penuaan yang sihat
  • Bantu dalam menghalang kanser
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Mengurangkan komplikasi dalam pesakit diabetes
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer
  • Bantu dalam pengurangan berat badan
  • Meningkatkan sistem imun
  • Meningkatkan kesihatan mata
  • Menyokong kesihatan keseluruhan 
  • Membantu meningkatkan tenaga
  • Antioksidan yang baik untuk awet muda

Keistimewaan Vivix shaklee


Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Walaubagaimanapun, pengambilan Vivix adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi kerana ia mengubah DNA.

Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix, iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas wain merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia(Jakim).


Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. 2500 kajian diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam Vivix. Bahan yang digunakan mempunyai potensi lebih 10 kali ganda dari resveratrol semata-mata dalam memperlahankan penuaan sel.

Mempunyai lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins yakni antioksidan semulajadi. Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi tanpa pewarna tiruan, pemanis, perasa, alkohol dan pengawet.


Testimoni Vivix Shaklee


testimoni vivix kulit cantik

testimoni vivix luka pembedahan

Cara Pengambilan Vivix Shaklee

1 sudu setiap hari secara terus atau campurkan dengan minuman kegemaran. Sedap dihidangakn secara sejuk.


Harga Vivix Shaklee 

Harga Retail Vivix Shaklee Rm475.00

Harga Ahli Vivix Shaklee Rm380.00

Jauh beza kan bila mendaftar sebagai ahli shaklee. Dan buat pengetahuan anda belian melebihi Rm300.00 keatas boleh dapat percuma keahlian tau. nah Vivix dengan harga Rm380 dah layak dapat keahlian. apa tunggu lagi terus la daftar ahli shaklee secara percuma dengan belian Vivix Shaklee.



Cara order, kat mana nak beli Vivix Shaklee?

Pengedar Vivix Shaklee

Nak beli Vivix Shaklee? ada 2 cara untuk beli Vivix Shaklee disini
  1. Whatsapp terus Kakya di 0126102263. Penghantaran sekitar Bandar Kinrara, Bukit Jalil dan Taman Puncak Jalil.  
  2. Melalui pos dan courier secara percuma. Terus daftar keahlian dan order sendiri di website Shaklee di link ini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=920211 . Sistem layan diri. dan jika memerlukan bantuan boleh hubungi saya bila-bila masa sahaja. 


Continue Reading

11 June 2020

BILA BAYI DEMAM NAK TUMBUH GIGI

Demam seminggu dapat 2 batang gigi kat bawah, kat atas menyusul lagi 2 batang

Bayi demam nak tumbuh gigi? haa..Amyra ni la masa nak tumbuh gigi dia punya demam sampai seminggu, meragam tak sudah ingatkan demam sebab apa, dah la musim covid 19, musim PKP. Risau dibuat nya. Selama setahun ni memang dia tak pernah demam teruk macam tu. Sampai la Kakya perasan setiap kali dia menangis atau meragam dia akan gosok-gosok gusi dia, air liur pun meleleh sebab tak nak telan air liur. Seminggu jugak la tak makan. Rupa-rupanya nak tumbuh gigi.

Amyra ni kira kategori lambat jugak la tumbuh gigi, sebab umur dekat setahun baru tumbuh gigi. Bayi boleh tumbuh gigi seawal usia 5 bulan, anak Kakya yang paling lambat tumbuh gigi ialah anak yang ketiga, 1 tahun 3 bulan baru tumbuh. Mommy kalau nak tau bayi korang demam sebab nak tumbuh gigi boleh tengok tanda-tanda ni

  1. Air liur meleleh dengan banyak - apabila gusi telah dirangsang dengan gigi yang sedang tumbuh air liur bayi akan mulai banyak
  2. Kulit naik gatal-gatal kemerahan - disebabkan muka dan leher bayi sentiasa lembab sebab air liur banyak, gatal-gatal kemerahan mula muncul pada kulit si manja. Kadang-kadang ia muncul dalam bentuk kulit menggelupas
  3. Menggigit - Disebabkan rasa gusi yang tidak selesa atau gatal, mereka akan mula menggigit apa sahaja boleh dimasukkan de dalam mulut akan digigitnya termasuklah puting ibu.
  4. Pendarahan dibawah gusi atau hematoma - Pendarahan di bawah kulit pada gusi atau kematoma juga mungkin berlaku. Keadaan ini akan kelihatan seperti gusi kebiru-biruan dan bengkak.
  5. Demam - Isi salah satu tanda yang paling biasa terjadi. Demam biasa yang tidak terlalu panas kerana bayi tumbuh gigi. Tetapi sekiranga demam itu berlanjutan lebih dari 3 hari, dapatkan pemeriksann lanjut.
  6. Cirit-birit - cirit birit yang tidak serius boleh terjadi kerana menelan air liur yang terlalu banyak ketika bayi tumbuh gigi. Namun sekiranya cirit birit berlanjutan dengan terlalu banya dan lama, bawa anak ke hospital untuk pemeriksaan lanjut

So mommy dah tau tanda-tanda bayi demam nak tumbuh gigi boleh la tengok kan bayi ye, antara di atas ni semua ada kat Amyra masa demam tu, hari ke 6 demam husband dah ajak pergi klinik lagi sekali, Kakya ada tunggu esok macam mana. Alhamdulillah hari ketujuh dah cergas balik walaupun gusi bengkak. Hehe. macam tu la ragam bila bayi demam nak tumbuh gigi, mak mak pun terkesan sekali sebab melayan kerenah budak demam. 

Sekian, Salam sayang 
Ajuya Rashid


Continue Reading

10 June 2020

SUNAT BAYI PEREMPUAN DI KLINIK SITI PUNCAK JALIL

nak sunat bayi perempuan
Budak baru lepas nangis kena sunat di Klinik Siti Puncak Jalil

Alhamdulillah..selesai juga sunat kan Amyra di Klinik Siti Puncak Jalil . Tangguh punya tangguh sampai Amyra dah umur 1 tahun. Ikut kan nak sunat bayi perempuan lepas 7 hari dah boleh sunat dah. sehingga lah umur 2 tahun. Survey punya survey Klinik terdekat dengan Bandar Kinrara jumpa la Klinik Siti ni Kat Puncak Jalil. Sebab laluan dengan rumah mak Kakya. So dari Bandar Kinrara 7 tak sampai 5 minit pun. Hehe...Tapi nak boleh ke bawa Amyra tu bukan main susah. hehe.

Kos Sunat bayi perempuan di Klinik Siti Puncak Jalil Rm50.00. Call je tanya ada doktor tak untuk sunat. Ataupun boleh terus walk in. Tapi masa Kakya datang katanya doktor haritu bukan pakar dalam sunat. So kena datang keesokan harinya. Untuk lebih selamat better call dulu lah.

Sedikit info yang Kakya jumpa mengenai Sunat Bayi Perempuan 

Berkhitan, berkhatan / bersunat adalah proses yang melibatkan hanya pemotongan sebahagian kulit pada bahagian atas faraj. Berkhitan atau sunat bayi perempuan akan memberi manfaat kepada seseorang kerana ianya adalah sesuatu yang disunnahkan. Antaranya kelebihannya adalah ia menjadikan anggota kemaluan wanita lebih bersih dan dapat memelihara seseorang daripada pelbagai penyakit.Bahagian yang dipotong itu sangatlah kecil berbeza dengan proses berkhatan bagi lelaki. Masa Kakya tengok tu macam doktor guna jarum peniti je. Darah pun sikit sangat. Bila tengok luka tu macam terkena cucuk jarum lah. Amyra nangis sekejap je. Lepas tu ok je ceria macam biasa. 

Prosedurnya pun sekejap sangat. sebab mudah dan cepat tak sampai 5 minit pun. Sebelum bawa anak untuk berkhatan tu, elok la ibu bapa pastikan anak dalam keadaan sihat. Dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. Ibu bapa diberitahu oleh pihak klinik supaya memakai lampin baru sebelum memulakan

Masa yang sesuai untuk bersunat bayi perempuan - Kebanyakan doktor berpendapat umur seawal mungkin adalah yang lebih sesuai sunat bayi perempuan kebiasaannya bawa selepas berpantang.
Sunat Bayi Perempuan

Cara penjagaan pula sangat mudah. Seperti menjaga luka biasa. doktor juga menekankan kebersihan terutama penukaran lampin. Sunat anak perempuan ini biasanya mengambil masa yang amat cepat untuk pulih. Lazimnya selepas ditahan dengan kapas, darah sudah tidak mengalir lagi dan anda tidak perlu risau jika bayi nampak selesa dan aktif seperti biasa.

Alhamdulillah..Akhirnya selesai juga nak sunatkan anak perempuan bongsu Kakya ni. eceh. So korang yang berdekatan dengan Puncak Jalil boleh la ke Klinik Siti. Saje kongsi kot la ada yang tercari-cari macam Kakya tempoh hari. 


Salam sayang
Ajuya Rashid


Continue Reading

09 June 2020

Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom



Hai korang, jom join segmen ni..Klik gambar kat atas untuk join tau. Jumpa disana

Sempena PKPP yang diumumkan sebentar tadi,
Mama Yan nak buat segment Bloglist PKPP. 
Segmen bermula pada saat ini dan tutup pada 30 Jun 2020.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Buat 1 entry bertajuk 'Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom'. 

2. Letakkan gambar 'screenshot' blog aziankhalil.com ni dalam entry anda dan backlink ke entry ini.

3. Follow blog aziankhalil.com ni


5. Letakkan link penyertaan anda dalam ruangan komen di bawah.

Hadiah: 

5 peserta pertama komen link penyertaan akan masuk ke bloglist PKPP secara automatik sehingga 31 Ogos 2020.

5 peserta segmen lagi akan dipilih secara rawak untuk berada dalam blog list pada 1 Julai 2020

1 peserta akan dipilih secara rawak untuk  memenangi 1 botol ' Mary Kay Eye Make Up Remover' yang bernilai RM64.


Continue Reading

29 May 2020

RESEPI ESP SHAKLEE DAN KURMA UNTUK MILK BOOSTER


Hai korang, harini Kakya nak share resepi susu kurma versi ESP Shaklee. Kakya tiap kali ramadhan memang amalkan ESP Shaklee dengan kurma. Tapi Ramadhan tahun ni Kakya ditemani oleh Kurma Ajwa Asli Madinah dari Rihura.
Ibu menyusu macam Kakya ni memang perlukan susu kurma ni untuk membantu lebih bertenaga sepanjang berpuasa dan menyusu. Kalau tak puasa pun Kakya akan minum susu kurma ni dulu sebagai sarapan. Dah kenyang tak perlu makan benda lain dah. hehe. Since Kurma Ajwa ni banyak lagi maklum la ada 1KG haritu. So Kakya sambung untuk puasa ganti dan puasa sunat pulak. Kena la ganti awal-awal sementara dah terbiasa dengan puasa ramadhan tempoh hari kan 

Resepi susu kurma versi Shaklee 

Bahan-bahan 
  • 2 sudu besar ESP
  • 1 Sudu besar Performance Drinks
  • 3 biji kurma
  • Jika suka boleh tambah 1 cawan susu segar. Kakya jarang tambah susu segar sebab ESP dah cukup khasiat susu 
Cara-cara 
  • Rendam kurma yang dah dibuang biji dan potong kecil kedalam segelas air 10 - 15 minit
  • campur kan kesemua bahan ke dalam blender 
  • Blend sehingga cukup rasa..hehe.

Siap untuk diminum!


Kebaikan ESP 
  • Soya Non GMO yang tidak diubah secara genetik 
  • Bekal tenaga segera agar tidak mudah letih 
  • Sebagai Milk booster
  • Memberikan rasa kenyang yang lebih lama
  • Rendah kalori 
  • Bantu ibu-ibu untuk kekal langsing
  • Bantu baiki sel kulit (bonus kulit cantik)
  • Dapat cukupkan keperluan protein seharian ibu 

Kebaikan Kurma 
  • Paling cepat diproses dan diserap, sekaligus memberikan tenaga segera
  • Kaya dengan serat dan potassium
  • Penguat memori
  • Baik untuk wanita mengandung/bersalin
  • Penawar Racun
  • Merawat penyakit
  • Mengubati gangguan usus dan sembelit
Nabi SAW bersabda : “Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma Ajwah Madinah pada waktu pagi, tidak akan memberi mudarat sebarang racun mahupun sihir kepadanya.”

Kebaikan susu kurma 
  • Mengenyangkan, beri tenaga dan sangat sedap 
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak dan ibu mengandung untuk kekal sihat dan bertenaga 
  • Sebagai milk booster untuk ibu menyusu yang kurang susu badan.
  • Memberikan kesegaran dan tenaga kepada tubuh badan.

KENAPA PERLU DAPATKAN KURMA AJWA ASLI MADINAH (RIHURA)?
  • Kurma Ajwa Asli Madinah original dari tanah Madinah AlMunawwarah
  • Harga berpatutan dan sangat mampu milik sehingga semua mampu merasa
  • Gred 1 (lebih tinggi dari gred A) dan Gred Premium VIP
  • Buah segar dan terbaru (handpickup dari ladang pada awal tahun 2020)
  • Kurma tidak diperam lama-lama.
  • Kualiti premium, dijamin dan terbaik
  • Saiz standard, sesuai utk kanak2, golongan tua dan muda
  • Packaging yang menarik
  • Sesuai dijadikan gift set/hadiah
  • Harga berbaloi sesuai utk tempahan bagi sedekah/doorgift dan sbgnya
  • Trusted dan dipercayai
Jika korang berminat untuk dapatkan kurma ajwa dari Rihura ni boleh terus facebook dorang tau, macam-macam size ada. 

Detail lanjut dan testimoni boleh lihat di IG (https://www.instagram.com/rihuraherbs/) dan juga Fb Pages (https://www.facebook.com/rihuraherbs/)



Continue Reading

13 May 2020

PG Mall Merchant Recruitment Incentive – Jana Pendapatan Tanpa Modal


PG Mall  adalah platform perdagangan (E-Commerce) No 1 Malaysia yang ditubuhkan sejak 2017 dan disokong oleh Public Gold Marketing Sdn Bhd PG Group. PG Mall bermatlamat untuk menyediakan platform perniagaan yang efisien untuk peniaga mempelbagaikan portfolio perniagaan mereka dari perspektif global. PG Mall adalah satu-satunya "e-commerce tempatan” di Malaysia.

PG Mall menggunakan konsep “ConsuMerchant” yang membuatkan ianya berbeza dari perniagaan online yang lain. Iaitu perniagaan yang berkongsi keuntungan yang memberi peluang kepada pengguna / pembeli untuk menjadi usahawan dan membina empayar perniagaan tetap dengan PG Mall.


Forever Cash Back up to 3.5%

PG Mall menghargai pengguna / pembeli sebagai rakan niaga jangka panjang dan dengan itu, PG Mall menawarkan ganjaran pengembalian wang berterusan kepada mereka sebagai ganti pembelian dan sokongan berterusan mereka, melalui program "Forever Cash Back up to 3.5%" PG Mall sendiri, di mana mereka akan diberi penghargaan kerana merujuk pembeli baru untuk membeli-belah dengan PG Mall melalui program “referral” pertama ini di dunia.


Merchant Recruitment Incentive – Jana Pendapatan Tanpa Modal




Tahukah anda, anda mampu untuk menjana pendapatan tanpa modal dengan “Merchant Recruitment Incentive” di PG Mall ni.

Bagi anda yang mepunyai rakan di luar sana yang menjual produk yang berkualiti, ada diantara anda juga berkawan dan kenal dengan pemilik jenama itu sendiri dan anda mahu mereka menjual di PG Mall. Boleh la anda memperkenalkan dan membawa rakan penjual anda ke PG Mall.

“Merchant Recruitment Incentive” ni ialah Insentif khas sebagai tanda usaha untuk anda yang berjaya memperkenalkan atau merekrut mereka ke PG Mall. Terdapat pelbagai insentif yang diberikan untuk pedagang yang berlainan yang membawa ke PGMall (Rujuk gambar “Merchant Recruitment Incentive” untuk keterangan lanjut).


Cara untuk merekrut atau memperkenalkan peniaga atau rakan anda ialah dengan mengisikan maklumat pedagang yang direkrut dalam borang dari pautan ini (https://bit.ly/RecruitMerchant). Dan ianya tertakluk kepada terma dan syarat. Untuk pertanyaan atau keterangan lanjut boleh la menghubungi Ketua E-Dagang PG Mall (Bok 011-5509 7916)


Iprice Insights



Merujuk kepada “Mapping Malaysia Leading e-commerce Players - 2020 Quarter 1 Report” di Iprice Insights, PG Mall www.pgmall.my berada di tangga ke 3 platform e-dagang utama pilihan rakyat Malaysia. Manakala PG Mall adalah platform e-dagang No.1 keluaran Malaysia. Menarik bukan. Jadi PG Mall antara platform yang popular di kalangan pengguna dan juga pembeli online.




Iprice Insights menghuraikan pertumbuhan PGMall dalam beberapa tahun ini. Layari https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/ untuk keterangan lanjut. Jadi sebagai perniaga / pembeli anda pasti teruja untuk menyertai dengan PG Mall kan.

Bagi anda yang berminat untuk mendaftar dan mengiklankan produk-produk perniagaan mereka di platform perniagaan PG Mall ni boleh la sign up di seller.pgmall.my. Manakala untuk Shopper anda boleh membeli belah di www.pgmall.my.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Website: www.pgmall.my
Facebook: PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Raya #RayaCampaign #PGMallSeller #PGMallMerchant #iPrice #2020Q1report




Continue Reading