Showing posts with label Vivix Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Vivix Shaklee. Show all posts

02 October 2017

VIVIX IKHTIAR PESAKIT STROKE



SUAMI DAN STROKE


Suami adalah orang yang paling penting dan tunggak dalam keluarga..Tapi bagaimana pula bile tetiba suami menghadapi masalah kesihatan..Memang menjadi kesukaran untuk melakukan sesuatu...

Begitu juga dengan diri saya sendiri, suami yang sebelum nie menjadi tunggak keluarga tetiba disahkan stroke..Allah..Hanya Dia sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu..Kejadian berlaku tahun 2014, dan saya ketika itu hamil 7bulan...anak ke-3 kami...

Bile doktor mengesahkan, ada pendarahan otak dikepala dan perlu melakukan pembedahan..untuk menyelamatkan nyawa suami...Saya hanya bersetuju sahaja..Walaupun saya tahu risiko yang bakal dihadapi kerana pembedahan suami adalah pembedahan major...

Hampir 4jam saya menunggu diluar bilik pembedahan, Alhamdulillah suami selamat menjalani pembedahan...Dan ditempatkan di ICU...Sepanjang suami berada di ICU, pemantauan dari doktor dan nurse sangat2 terbaik..Sehinggalah doktor memberitahu saya yang suami kemungkinan menghadapi masalah lain...

Doktor memberitahu saya yang suami akan mengalami masalah lain kerana sel-sel otak kiri telah mati dan kemungkinan menghadapi masalah

* tidak mengingati siapa diri dia dan keluarga
* dapat mengingati tetapi cepat lupa
* masalah pertuturan..

Allah...runtun hati nie bile doktor bagitahu saya macam tu..Tapi bila dia dah sedar..Alhamdulillah..2 dari masalah itu dia dapat mengingati sapa diri dia dan keluarga..Dan hanya masalah pertuturan sahaja yang dihadapinya..

Saya bertekad untuk memberikan VIVIX kepada suami kerana saya tahu yang VIVIX boleh membantu menghidupkan sel-sel DNA terutama sel-sel di otak..Jadi saya pun memberikan satu sudu sehari untuk dia minum..

Alhamdulillah..setelah hampir 2 tahun saya berikan VIVIX..masalah pertuturan suami semakin pulih..Dan doktor pun puji semakin baik pertuturan dia walaupun masih lagi dalam pembelajaran...

Dan sekarang saya berikan pula Omega Guard untuk bantu tingkatkan iQ dia...Alhamdulillah Shaklee dah banyak bantu keluarga kami...
vivix untuk stroke
Harga retail : Rm475.00
Semoga suami puan hafza terus bebas dari stroke dan sihat selalu. Asbab vivix dan izin Allah jua.

Info lanjut mengenai Vivix Shaklee KLIK SINI

Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




Continue Reading

30 September 2017

5 SOALAN LAZIM TENTANG VIVIX SHAKLEE

vivix shaklee

S1. Adalah Vivix sesuai untuk ibu menyusu? Ada efek pada anak yang disusui?
J1 : Jika anak anda menyusu sepenuhnya, perlu dapatkan nasihat doctor. Jika anak itu sudah makan (6 bulan ke atas), tiada masalah.

S2. Adakah vivix memberi kesan kepada serapan mineral bagi pesakit buah pinggang (kerana ada patient sakit buah pinggang kehilangan kalsium sepanjang consume vivix, itu kata doc yg merawatnya).
J2 : Sepatutnya vivix ini tidak memberi kesan kepada serapan mineral. Mungkin ada masalah lain yang berkaitan dengan pesakit tersebut.

S3. Ibu mengandung sesuai ke ambil vivix?
J3 : Ibu mengandung perlu dapat nasihat doktor. Vivix bukannya keperluan untuk ibu mengandung. Ada lagi vitamin lain yang diperlukan.

S4. Pesakit kanser yg sedang kemo perlu stop @ teruskan amik vivix?mcm mana cara terbaik pengambilan vivix utk pesakit kanser
J4 : Pesakit yang sedang menjalani kemo, perlu stop 2 hari sebelum proses tersebut dan boleh start consume selepas 2 hari.

S5. Kenapa ada yg makan vivix tidak mendapat sebarang perubahan positif?
J5 : Soalan ini general kerana ia bergantung kepada individu tersebut. Kalo individu yang sihat, mereka mungkin kurg merasai perubahan tetapi sebenarnya vivix membuat kerja didalam badan dia.

Info lanjut mengenai Vivix Shaklee KLIK SINI


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

28 September 2017

CARA DR FARAH BANTU AYAH, PENGHIDAP KENCING MANIS!!

diabetes shaklee


Ayah Dr Farah ada kencing manis dan darah tinggi.

Memang under follow up klinik kesihatan.
Of course makan ubat.

Seperti ayah Cip juga, walaupun ayah- ayah kami makan banyak ubat, dan cuba menjaga makan, tapi gula memang ketegaq😫😫😫.

Tinggi sangat!!
Korang tau kalau result gula HbA1c ni sampai 11, memang kencing manis pakcik ni tak dibawah 'good control' at all.

Doktor mesti tanya,'pak cik makan ubat tak?? Pakcik jaga makan tak??'

Kenapa perlu kita jaga gula dalam darah ni??

Kerana ia memastikan diri kita lambat dapat komplikasi penyakit kencing manis tu sendiri.

Bahaya gilaaaa kalau gula tinggi!!!

Boleh mati. Boleh coma. Boleh terkena stroke, serangan jantung, rosak buah pinggang, potong kaki dan sebagainya.

Siapa nak kan..

Tapi selepas 1 botol Vivix iaitu 2 bulan, ayah Dr Farahida Alias check balik darah. Tengok-tengok dah normal!!!

Wow!! Hebat gilaaa!!

Ubat tetap sama, dos sama. Hanya tambah Vivix sahaja.

Vivix sebagai supplements dan ubat sebagai ubat.

Ternyata kesihatan pesakit lebih baik.

Vivix adalah pilihan terbaik semua.

HbA1c 11--> 5.9 selepas 1 botol Vivix!!! - Dr Cip 

kencing manis


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


Continue Reading

27 September 2017

RESEPI VIVIX SMOOTHIE

buat vivix smoothie
Sedap nya tengok Vivix ni...Kalau buat smoothie lagi sedap nih. Kasi simpan kat sini resepi vivix smoothie. Bagi uolls yang dah beli Vivix dan memang pengguna Vivix tu boleh la try resepi ni ye. 



Vivix Jingle Mocktail 

 Ingredients:
1 slice watermelon
2 slices lime - squeezed
1/2 cup sparkling water
1/2 cup water
1 teaspoon Vivix
Feww springs mint leaves
Ice cubes

Combine watermelon, lime juice, mint leaves, shake well.
Add in sparkling water, Vivx=ix and ice
Garnish with lime & mint 


Prosperous Vivix Cooler 

Ingredients:
1 cup purple grape
1/2 medium orange
1 banana
2 teaspoon Vivix
1/2 lime squeezed
3-5 ice cubes 

Combine grape, oranges and banana in a blender
Add lime juice, ice and Vivix 
garnish with orange slices


Vivix Dragon Fruit Drink

Ingredients:
2 teaspoon of vivix
2 cups of dragon fruit
500ml Chilled water

Blend all ingredients in blender until smooth


Vivix Grape Smoothie 

Ingeredients:
1 cup low-fat milk or almond milk
1 cup seedless grapes
1 teaspoon of vivix 
1/2 cup low-fat vanilla yogurt
1 cup ice

Blend all ingredients in your blender until smooth and enjoy!

Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

26 September 2017

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE ~ KULIT MOIST DAN DARAH KOTOR BEKU HILANG

Vivix untuk darah beku kotor

"Vivix tu i ambil tak sampai 2 bulan i dah nampak perubahan..kulit i jadi moist & lembut..i suka & nak order lagi satu botol boleh tak..i nak bagi kat my mum minum juga. tq 

Ni nak citer dengan u first time i pi bekam darah kotor banyak sangat sampai i takut tengok darah beku. Masa tu i beum minum vivix lagi tapi Alhamdulillah i pi 2nd time darah kotor or beku i tak ada lagi.  Sampai doktor tu tanya  apa yang i buat sampai darah beku i tak ada lagi. So i cakap dengan dia i minum Vivix ni. Dia pun cakap dengan u memang bagus vivix ambil vivix ni walau pun a bit mahal tapi tak apa demi kesihatan. happy sangat Alhamdulillah semoga kita sihat walafiat. TQ" - Puan Azidah

Waahh teruja baca testimoni vivix dari puan Azidah ni siap nak beli untuk mak sekali. Alhamdulillah...AR pun ada bekalkan mak Vivix hehe..tu pun nak cakap. ye la untuk kesihatan mak kan. sape tak sayang mak oiii.


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Continue Reading

25 September 2017

KHASIAT VIVIX SHAKLEE SUPPLEMEN NOMBOR 1

VIVIX SHAKLEE

Vivix adalah produk penemuan revolusioner oleh Shaklee, Vivix Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol. Vivix mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaan sel.

Vivix mampu memperbaiki sehingga ke peringkat sel sebab tu lah AR sangat suka syorkan setiap penyakit dan masalah kesihatan untuk mencuba VIVIX SHAKLEE ni. Mahal bukan lah faktor nya tetapi khasiat dan manfaat kesihatan yang lebih baik adalah lebih penting kan. 

Antara nya adalah:-
  • Awet muda
  • Darah tinggi
  • Kencing manis
  • Parut excident
  • Sakit lutut
  • Rambut gugur
  • Nak kurus
  • Banyak angin 
  • Glaukoma katarak
  • Sakit Buah Pinggang
  • Masalah hati
  • Berhenti merokok
  • Nephrotic syndrome
  • Kanser
  • Masalah Jantung
  • Masalah usus
  • Autoimun (SLE)
  • Kemurungan
  • Kesuburan (pcos)
  • Parkinson
  • Kesihatan Menyeluruh
  • Vitiligo (sopak)
  • Nyanyuk
  • Tenaga

Walaubagaimana pun setiap penyakit yang anda hadapi perlu dapatkan nasihat doktor atau pakar kesihatan anda terlebih dahulu, Vivix hanya lah makanan tambahan bukan untuk mengubati. 

Antara koleksi testimoni vivix KLIK SINI



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


Continue Reading

11 April 2017

TESTIMONI VIVIX KECUTKAN CYST



vivix dan cyst


Nurliyana Azman,
TERIMA KASIH VIVIX

==========

Pada 22/12/16 mak ada appoinment mak dengan doktor

Dua bulan lepas mak CikNa disahkan Cyst sebesar 5cm, doktor ingin buat surat refer hospital untuk buat operation sebabnya doktor kata sudah tahap bahaya sebab takut ianya merebak ke Ovari lain

Mak cakap dengan doktor saya nak tangguh

Mak selalu mengadu sakit apabila kedatangan haid, rasa perut merengat-rengat lain dari yang lain hingga tidak sedar rupanya ia adalah Cyst yang sudah lama bertapak dalam tu!!! 

Allah, kesiannya mak syurgaku ini 
Hati anak mana yang sanggup melihat mak dan ayahnya tak sihat ke, sakit ke

Luluh jantung CikNa bila memikirkan sebelum ni apa yang mak tanggung😢

Kalau dahulu mak dan ayah  CikNa sanggup buat apa sahaja untuk anak-anaknya, kali ini sebagai anak CikNa membalas semula

Bila tahu mak CikNa ada cyst, tanpa berlengah, terus CikNa belikan mak vivix

Yess!!! CikNa belikan vivix untuk mak hasil simpanan duit CikNa sendiri masa tu

Tak pikir apa-apa pun masa tu, walaupun harganya agak mewah, TAPI lagi mahal nilai kesihatan mak dan ayah

Cukuplah mata melihat mak dan ayah CikNa sihat, cukup lah melihat mereka tersenyum indah 

Mereka jauh dari CikNa, dan jauh dari keluarga

Mereka yang mengajar CikNa dan adik-adik belajar A,B,C, membaca semua

Kebahagian kita yang sekarang kerana adanya doa mak dan ayah kita selama ini😘

Tarikh keramat 22/12/16 pada hari inilah tarikh penting buat CikNa, syukur padamu Ya Allah 

Doktor sahkan yang mak tak perlu lagi ambil ubat hospital, itu petanda yang baik 

Sujud syukur pada mu Ya Allah
Engkau la Maha Penyayang

CikNa selalu pesan dekat mak, mak buat solat hajat selalu sebelum dan semasa makan VIVIX ni

Allah bantu, sebab Allah tahu kita usaha ,bukan duduk meredhakan diri sahaja💪

Bantulah keluarga, sayangi mereka

INILAH MAK AYAH CIKNA😍
LOVE THEM TILL JANNAH



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Continue Reading

23 July 2016

TESTIMONI VIVIX UNTUK IKHTIAR SLIPPED DISC


vivix untuk slipped disc

Uolls jom baca kisah slipped disc ni. yang mana sedang mencari supplement atau ubat untuk slipped elok sangat baca ni. Sekurang-Kurang nya dapat bantu serba sedikit kesengsaan menanggung slipped disc yang menyerang. ;)

"Saya penghidap slipped disc. Undergo 1st surgery in April 2011 utk restructure disc L3/L4, L4/L5, L5/S1. 3 discs. Alhamdulillah, went well for 3 years.
In Dec 2014, doc sahkan dah chronic sbb level2 yg td tu slipped semula (doc sifatkan dah useless) dgn tambahan S1/S2 & S2/S3 pon dah slipped. Juga minor scoliosis 
😭
 i was bedridden for almost 2 weeks dgn keadaan ms tu nk tarik nfs pon terjerit sbb sakit sgt. X blh gerak bdn. Doc soh 2nd surgery which actually i might have to undergo another 3rd n 4th surgery jgk lps tu. I refused.

15 dec 2014, sy start vivix 3 tsp sehari selama 1 minggu. On day 3rd, blh bangun n susukn anak tnpa rs sakit. Ms tu bby baru 5 bln. Then 23 december sy dah blh bgn, berjln elok sume. Next week tu dlm 10 hari lps ambik vivix 1st dose, dah drive semula g kerja pergi balik (kepong - sh alam). Alhamdulillah.
Masa tu plk, kena sekali denggi berdarah. Tp fast recover walhal doc dah mcm ragu2 dah ms tu. Org lain dah almost icu katanya sbb reading sy 7 je. Dan amazingly, sy still bengkak susu sbb warded, 4 hari x jmp baby. Sampai doc nak call husband nk soh bwk baby naik ward. Sy ckp xyah, byk pam je dah huhu...
Since then sy reduce 1 tsp sehari sampai hbs 2 botol. Lps tu, sbb kewangan x brp mengizinkan, sy just maintain dgn bcomplex n lecithin utk saraf (sbb saraf sy dah "luka parah" sbb kna tindih dek discs tu) dan mkn oste utk ganti painkiller. Sy x blh mkn painkiller actually. Rejection. Sy cuma boleh ambil morphine drip je. Tp bila sakit terpaksa ambik voltaren jab. Selain voltaren, say tramal jab, x hlg pon sakit saya. Plus, painkiller sy prescribed utk sy semua ada 3 level side effect. So mmg sy sgt3 elakkan la.
Alhamdulillah, dah lm x sakit blkg due to slipped disc ni. Nnt bila ada rezeki lbh, nk smbung vivix balik"
Adila Hassan 


untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


Continue Reading