04 June 2013

Penangan Meal Shakes Shaklee



Nurul Qiera Eryna yang noty...hehe...malam ni saje je makan kat depan tv...letak surat khabar hidang la lauk pauk...dah habis makan umi tengah basuh pinggan...datang nak ambil periuk tengok2 dia dah ngadap dah. Padahal dah abis sepinggan nasi tu...Lapar sangat ke anak umi ni.hehehe....Ini la penangan Meal Shakes..saya beri anak saya ni 3 kali seminggu je..masuk dalam susu dia...besar sudu coleslow kfc tu ha....tapi kesan dia. Macam tak caya....kalau tak jenuh kejar nak suruh makan nasi.




Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

Continue Reading

Meal Shakes - Sarapan Pagi Yang Berkhasiat

meal shakes shaklee
Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia dihasilakn daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lacalbumin (sejenis susu) dan lain-lain, Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya. 

Meal Shakes sangat sesuai untuk bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makaanan segera. 

Manfaat utama Meal Shakes

  • Nutrisi Lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zaat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membinatulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Ant-Oksida - Mengandungi vitamin A,C,E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan rasa - Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati semua golongan.
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=907de5e1e92c840c8a4274967fb44650
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.














Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  


Continue Reading

03 June 2013

PROMOSI JUN 2013 - MEALSHAKES BUY 6 FREE 1



Assalamualaikum semua....Macam biasa..Shaklee mesti ada promo setiap bulan mengikut produk pilihan.. So bulan Jun ni Promo Buy 6 Free 1 untuk Meal Shakes..bagi peminat mealshakes ni mesti suka kan..hah apa lagi..place your order now sebelum Mealshakes ni sold out..sebabnya produk ni memang demand yang sangat tinggi. Kalau tak grab memang rugi. Pastu yang mana rasa nak cuba Meal Shakes ni..boleh la tengok anda digolongan mana...hehe...

 - Mealshakes sangat sesuai untuk semua golongan. dari suami, isteri, orang tua, anak-anak lagi lagi sangat sesuai sebagai nutrisi lengkap untuk badan. sebab Mealshakes ni mempunyai 24 jenis vitamin. siapa-siaa yang xleh telan pil tapi nak ambil makanan tambahan..molek benor la ambil Mealshakes ni


 - Pastu untuk kanak-kanak bagi meningkatkan sistem imun mereka, kanak-kanak yang kurang berat badan/terlebih berat, kurang selera makan, eczema dan untuk kesihatan menyeluruh mereka.

- Bagi mereka yang nak ambil supplement protein, tapi xleh nak telan rasa soya ESP..boleh la tukar Mealshakes, sebab rasa dia memang sedap..Vanila. Bau pun mengancam.

- Siapa-siapa yang nak tambah berat badan leh gabungkan dengan Bcomplex dan vitalea

- Boleh dijadikan sebagai sarapan untuk mereka yang sibuk tak sempat nak buat sarapan. Senang shake je Mealshakes ni...dah dapat nutrisi untuk pagi tu.

Amacam...nak cuba tak..time ni la nak cuba tau..ketika harga runtuh gedebuk...!!




Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

Continue Reading

02 June 2013

Berpuasa dengan Set Mighty 3 Gem Shaklee

set puasa shaklee
Assalamualaikum....malam ni saya nak update pasal vitamin untuk berpuasa ni...hehe..sebab saya pun amalkan set ni...maklum lah banyak puasa nak kena ganti..sebab kehamilan yang lepas saya mengalami mabuk yang teruk..Hampir sebulan juga tak boleh puasa..muntah je kerja nya..tapi yang malangnya saya keguguran pada hari raya pertama..huhu..sedih tak..dah la xpuasa sebulan..pastu kandungan tak menjadi plak...nak buat cemana kan...xde rezeki orang kata...haa..tambahan pula esok 24 Rejab kan...mesti ada yang ambil peluang untuk puasa sunat ni...

Dah 3hari saya bersahur dan berbuka dengan set ni..Alhamdulillah...memang tak rasa lembik lutut atau dahaga ..musim skarang panasnya melampau..memang risiko untuk dehidrasi tu tinggi. cara saya adalah dengan mengambil 3 supplement ni...ESP, Performance Drinks dan Mealshake. Untuk berpuasa kena la bersahur kan...kalau tak uolls mungkin 

 - Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa yang panjang
 - Kurang peka
 - Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas
 - Kandungan gula dalam darah yang rendah
 - produktiviti kerja pun menurun

sama la juga kalau kita tak bersarapan kan....okeh untuk set ni dapat membantu kita bertenaga sepanjang hari, membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan. dan memelihara kesihatan secara menyeluruh. Saya paling suka sebab ESP dapat membantu kulit halus dan lembut.

Nak tau tak..set ni sesuai untuk satu family..so jimat la kan..beli satu set cover untuk satu family..anak2 pun boleh minum, bapa dia pun boleh...ibu-ibu yang pregnant and menyusukan lagi la digalakkan sebab nak kekal kan air dalam badan kan..rugi tak cuba tu.

set puasa shaklee

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan


Continue Reading

29 May 2013

Testimoni Mengerjakan Umrah Bersama Vitamin Shaklee




Post ini dipetik dari fb rakan seperjuangan shaklee..beliau baru-baru ini telah pergi mengerjakan umrah...dan ini lah komen beliau tentang vitamin Shaklee yang banyak membantu dalam ibadah beliau dan keluarga. Alhamdulillah.
"Selain dari persediaan mental, persediaan fizikal sangat penting sebelum menunaikan Haji mahupun Umrah. Semestinya kita inginkan kesihatan yang "tip top" sepanjang perjalanan & sepanjang masa beribadah & berziarah. 

Syukur Alhamdulillah baru2 ni saya berpeluang menunaikan umrah & ziarah bersama suami. Selama 14 hari & dengan keiizinan Allah juga, sihat & ringan rasa badan. 

Sebelum pergi saya bawa bekal vitamin2 dalam foto. Asalnya ada bawa sebotol Vivix juga yang kemudian tertinggal dalam fridge bilik hotel di Kuching. Tak sampai ke tanah suci si Vivix tu ~ WaAllahualam. 

Saya amalkan omegaguard, B complex & ostematrix setiap hari untuk kekuatan fizikal & kesihatan. Carotomax untuk penjagaan mata kerana banyak membaca. 

Suami memang tak tinggalkan AJHT & Ostematrix setiap hari walaupun di Malaysia.

Performance drink (dalam tumbler tupperware) saya minum sekali sekala masa di Istanbul sebelum sampai tanah suci. Semasa di tanah suci, of course, tiada yang lebih menyegarkan selain dari Air Zamzam. SubhanaAllah... 

Di penghujung "trip" badan rasa macam nak demam & sakit tekak. Mungkin sebab keadaan di Mekah masih berdebu2 -" construction everywhere. Terus saya ambik nutriferon sebelum tidur. Alhamdulillah dah tak jadi demam & tinggal batuk sedikit2 saja. Teringat juga vit C Shaklee yang tertinggal (stok sedikit tinggal utk anak2 di rumah) . 

Alhamdulillah vitamin2 ini sangat membantu saya & suami. Di harapkan perkongsian saya ini bermanfaat untuk anda juga." - Puan Wan Derina













Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan



Continue Reading