03 January 2014

Alfafa Complex Shaklee

harga alfafa shaklee
Alfafa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman alfafa (Medicago sativa) secara organic di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos / Baja bebas kimia. Alfafa juga dikenali sebagai "Raja  segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfafa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang2nya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam Tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfafa dari Shaklee hanya dituai apabila is telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfafa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.
 
Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfafa.
 
Manfaat Utama Alfafa Complex Shaklee
 
Alfafa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfafa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu. Dengan mengamalkan alfafa anda dapat :-
 
  • Mencuci hati, darah dan usus - ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencatikkan kulit dan otot.
  • Melawan Alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitive, kurap, bau badan dan ulat air(athlete's foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam ususu dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol - Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfafa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfafa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor - memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah / merawat atritis - Melegakan sakit atritis dan kesakitan.
 
Alfafa Small - 330biji ; Rm53.00
Alfafa Large - 700biji ; Rm97.00
 
Harga istimewa menanti pelanggan setia Ajuya...hehe...ape lagi contact sy seperti yang tertera ye...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

0 comments:

Post a Comment