26 November 2020

HARGA, KEBAIKAN DAN KEISTIMEWAAN ESP SHAKLEE

 

ESP SHAKLEE
ESP Shaklee

ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder
 
Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan yang Berkualiti Tinggi. Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. 

Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama 
Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein Shaklee ini yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Keistimewaan ESP Shaklee

• Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
• Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol. 
• Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan. 
• Membekalkan 9 asid amino. 
• Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat

ESP Shaklee
ESP Shaklee mempunyai Indeks Glisemik Yang Rendah 
Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar. 

Makanan Protein Soya Segera juga mempunyai tindak balas “turun-naik” manakala untuk Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah, paras gula darah kekal stabil,membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Siapa Yang Memerlukan ESP Shaklee

ESP Shaklee untuk kulit

  1. AHLI BINA BADAN
    - Otot perlukan sokongan semasa anda melakukan latihan rintangan. Ambil lebih banyak protein untuk
    • Membina semula dan memperbaiki otot.
    • Membina otot tanpa lemak untuk tubuh badan lebih kuat, lebih cepat dan cergas.
    TIP: Untuk kesan yang lebih baik, ambil minuman/ makanan berprotein sebelum dan selepas senaman.

  2. PERTENGAHAN USIA
    - Apabila anda memasuki usia pertengahan, badan anda mengalami penurunan dalam prestasi termasuk kehilangan otot adalah antara isu yang akan dialami. Ambil lebih banyak protein untuk:
    • Melambatkan penuaan dengan menggabungkan pengambilan protein dengan senaman untuk mengekalkan jisim otot dan kecergasan.
    • Risiko yang lebih rendah terhadap masalah kesihatan berkaitan dengan jantung seperti kolesterol tinggi.
    TIP: Tambah 25g protein soya ke dalam diet harian anda kerana ia telah dibuktikan mampu untuk mengurangkan risiko paras kolesterol yang tinggi.

  3. BAKAL IBU
    - Apa yang baik untuk ibu juga baik untuk bayi. Ambil lebih protein untuk:
    • Menyokong pertumbuhan sel bayi yang sihat.
    • Membantu pertumbuhan dan perkembangan bayi terutamanya semasa trimester kedua dan ketiga di mana bayi mengalami proses perkembangan yang cepat.
    • Membantu bakal ibu meningkatkan otot tanpa meningkatkan lemak.

  4. IBU YANG MENYUSUKAN BAYI
    - Ibu yang menyusukan bayi memerlukan dua kali ganda lebih protein berbanding ibu yang tidak menyusukan bayi. Ambil protein untuk:
    • Mengekalkan kesihatan ibu untuk penghasilan susu ibu.
    • Pertumbuhan dan perkembangan optimum bayi kerana protein adalah antara komponen penting di dalam susu ibu

  5. MENJAGA BERAT BADAN
    - Seseorang yang mengalami kadar metabolisme tinggi membakar lebih banyak kalori berbanding dengan seorang dengan kadar metabolisme yang rendah. Ambil lebih banyak protein untuk:
    • Meningkatkan rasa kenyang yang lebih lama.
    • Membantu mengawal pengambilan kalori2 untuk pengambilan makanan seterusnya.
    • Mengekalkan jisim otot kerana lebih banyak otot anda, lebih tinggi kadar metabolisme anda. 

  6. PENGGEMAR MANISAN
    - Pemakanan yang tinggi dengan gula membawa kepada peningkatan paras gula dalam darah, dimana ia akan mempengaruhi fungsi jantung dan menyebabkan keradangan dalam badan. Ambil lebih protein untuk:
    • Menstabilkan paras gula dalam darah.
    • Membantu mengurangkan keradangan, paras kolesterol dan kepekaan insulin.
Jika anda adalah salah seorang daripada golongan di atas, cara yang paling mudah untuk anda meningkatkan pengambilan protein anda adalah melalui pengambilan serbuk protein. Hanya campurkan dengan minuman kegemaran anda atau anda boleh gabungkannya dengan buah kegemaran anda untuk sarapan yang lebih sihat.

Kebaikan ESP Shaklee

ESP Shaklee kebaikan
Kebaikan ESP Shaklee
  • Memberikan tenaga berterusan
  • Membantu dalam penurunan berat badan yang berlebihan 
  • Memberikan rasa kenyang lebih lama 
  • Menguatkan otot rahim dan mengelakkan keguguran 
  • Membantu mengatasi Gastrik
  • Meningkatkan penghasilan susu untuk ibu menyusu
  • Menyokong pertumbuhan bayi di dalam rahim
  • Menghaluskan dan mencerahkan kulit
  • Mencantikkan rambut dan kuku
  • Membantu mempercepatkan penyembuhan luka.

Testimoni ESP Shaklee 


Testimoni ESP Shaklee
Testimoni ESP Shaklee
  1. Testimoni ESP Shaklee untuk Gastrik :-
    " Saya ambil esp shaklee rasa kenyang lama, gastrik tak bertandang. Hasil sampingan berat turun dan kulit tak kusam.
  2. Testimoni ESP Shaklee untuk tenaga :-
    " Saya ambil ESP dan alfafa untuk banyakkan susu. Alhamdulillah selain susu meraih , badan saya tidak letih"
  3. Testimoni ESP Shaklee untuk ibu berpantang dan menyusu :-
    "Semasa berpantang saya ambil ESP dan alfafa, susu meriah dan pekat memang puas hati"
  4. Testimoni ESP Shaklee untuk gastrik :-
    " Saya pernah hadapi masalah gastrik yang terus sampai tak boleh bangun. Setiap kali bangun saya muntah. Saya cuba ESP Alhamdulillah memang sangat membantu. Gastrik saya hilang"

Harga ESP Shaklee 

Harga Rm161.00
Isi Kandungan 850gm / 30 hidangan

Saranan penggunaanESP Shaklee 

Masukkan 3 sudu besar (28g) ESP Shaklee ke dalam segelas susu, jus buah, air kosong, atau minuman kegemaran dan kacau dengan sekata. Boleh juga ditambah buah-buahan dan kisar.

Baca juga : 

Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 atau secara percuma dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.







Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263



Continue Reading

23 November 2020

KULIT SIHAT DAN KELIHATAN MUDA DENGAN KHASIAT POLIFENOL

Dapatkan Kulit yang sihat dan kelihatan muda dengan khasiat Polifenol.

Polifenol adalah badan semulajadi yang boleh ditemui dalam buah-buahan beri dan sayur-sayuran. Kajian saintifik menunjukkan pengambilan diet yang kaya polifenol tumbuhan dalam jangka masa panjang menawarkan perlindungan terhadap perkembangan pelbagai masalah kesihatan termasuklah untuk kulit sihat dan kelihatan muda. 
vivix untuk kulit muda

Adakah anda kelihatan lebih tua daripada usia sebenar anda? Beserta dengan tanda penuaan ketara boleh dilihat di seluruh wajah anda. Jangan bimbang kerana anda boleh menghentikan penuaan dengan polifenol.

Hentikan Penuaan dengan Polifenol

  • Mengurangkan kedutan dan garis halus
  • Kulit kelihatan lebih muda
  • Mengurangkan pembentukan pigmentasi
  • Kulit yang lebih tegang dan anjal

Fungsi Polifenol kepada kulit yang sihat dan kelihatan muda

  1. Menghentikan Penguraian Kolagen dan Elastin
    ==>Kajian telah menunjukkan bahawa polifenol membantu meneutralkan radikal bebas yang menguraikan kolagen dan elastin dan seterusnya mengakibatkan kulit kendur dan kurang anjal. Dengan polifenol yang bertindak sebagai penghalang radikal bebas, kolagen baru boleh dibentuk, dan kulit mampu membaiki selnya sendiri untuk kulit yang lebih sihat.
  2. Melindungi dari Kerosakan Akibat Pendedahan kepada Matahari
    ==>Polifenol membantu melindungi daripada kerosakan UV yang memusnahkan kolagen dan elastin pada kadar yang lebih cepat. Ia juga membantu mengurangkan keradangan dan seterusnya meningkatkan seri kulit
  3. Menghalang Pembentukan Protein AGE
    ==>Produk Advanced glycation end (AGE) adalah sebatian berbahaya yang terbentuk dalam badan dan makanan. Tahap yang tinggi telah menunjukkan bahawa ia menyebabkan tekanan oksidatif serta keradangan dan menyumbang kepada pengurangan keanjalan, kedutan dan penuaan yang lebih cepat . Polifenol membantu menghalang pembentukannya supaya anda boleh kelihatan muda, jelita.

Sumber Polifenol 

Campuran Sempurna Polifenol Bahan-bahan botani ini memberikan spektrum polifenol unik yang meningkatkan kesihatan sel dan menggalakkan kepanjangan umur.

Vivix dan ResV mengandungi gandingan polifenol yang tepat untuk kekalkan keremajaan dan kehidupan penuh bertenaga.



Vivix shaklee

Tahukah anda
Makanan berwarna ungu mengandungi antioksidan yang dipanggil antosianin, yang melindunginya daripada kerosakan akibat UV, suhu sejuk dan punca tekanan lain.

Bahan utama Vivix dan ResV Shaklee yang menyediakan spektrum polifenol yang luas

  1. Anggur Muscadine -Mengandungi ciri antioksidan yang sangat hebat dan tinggi dengan asid elagik dan ellagitannin, polifenol yang dikenali ramai.
  2. Elderberi Eropah - Mengandungi polifenol aktif seperti antosianin yang menawarkan ciri antioksidan, anti-keradangan dan antivirus.
  3. Lobak Ungu - Mengandungi polifenol seperti antosianin dan lutein dengan ciri antioksidan yang hebat.
  4. Knotweed Jepun - Mengandungi polifenol utama dipanggil resveratrol.
  5. Chebulic Myrobalan - Juga dikenali sebagai "Raja Ayurveda", ia menawarkan manfaat terapeutik luar biasa dan mengandungi polifenol penting seperti asid gallik dan asid ellagik. 
  6. Delima - Sarat dengan nutrien penting termasuk ellagitannin, asid ellagik dan flavonoid. 
  7. Anggur Hitam - Kaya nutrien dan sarat dengan antioksidan, polifenol dan vitamin C
  8. Pomas Anggur dan Anggur Merah - Tinggi kandungan polifenol seperti proanthocyanidin yang menawarkan ciri antioksidan.  

Vivix - Dapatkan sesudu penuh kebaikan semulajadi pada siang hari!
ResV - Ambil dua kapsul lembut pada waktu malam untuk berasa segar ketika bangun di pagi hari!


Baca juga 
sk
Beli Vivix dan daftar ahli secara online KLIK SINI 
Beli ResV dan daftar ahli secara online KLIK SINI



Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 atau secara percuma dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.







Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263
Continue Reading

16 November 2020

RECOGNITION SHAKLEE OKTOBER 2020

Alhamdulillah...Closing bulan Oktober group Shaklee Maestro sangat bergaya bulan ni. Kakya antara salah seorang yang tersenarai di dalam Shaklee Business Leader yang effective. Sebenarnya bukan mudah nak maintain berada di kalangan effective leader ni. Kita kena la betul-betul fokus dalam kerjaya yang kita ceburi. Walau apa pun Kakya sangat menghargai recognition dari upline ini. Ye la kalau kerja pun mesti nak juga pengiktirafan pekerja terbaik bulan tu. ahakss. Biar la walau masa kerja tak pernah dapat apa-apa pun. Farewell party pun takde tau Kakya ni..Kerja selama 5 tahun kat 1 company tu. Tapi faham, bos busy lagipun takde orang nak buat. Sebab kat ofis tu hanya ada 3 orang sahaja. Bos pulak selalu keluar. Maklum la Kakya kerja di cawangan terpencil. Haih..kenapa duk imbas masa kerja pulak. Now you are here...Kat rumah, dah ada bisnes sendiri nak jaga, betul Shaklee macam bisnes kita sendiri je. Tapi hal-hal produk Shaklee dah selesaikan kita tinggal uruskan dari segi marketing dan ajar downline untuk jadi macam kita. Haaaa...sape nak jadi anak didik Kakya meh la sembang-sembang. Dah ada blog tu apa salah nya selitkan sikit produk Shaklee mana tahu melekat orang-orang yang memerlukan Shaklee dengan entry korang tu. Senang sangat kan tu. 

Wajah-wajah Leader Maestro
Antara senarai leader group Maestro, kebanyakan nya adalah suri rumah. Kakya adalah salah sorang nya. Hehe...Kami adalah pemegang bonus 4 angka dengan percent bonus tertinggi 21% untuk jualan Shaklee. bermula dari 5%, 8%, 11%,14%,17%,21%. Haaa banyak kan tu. Kita jual dengan harga runcit dapat untung runcit. Point porduk yang kita jual pula Shaklee akan bayar bonus mengikut % yang kita layak. Banyak kan tu boleh dapat. Sebab tu Kakya cakap senang je nak buat bisnes atau income Shaklee dari rumah ni. Tak tau boleh belajar. Tinggal Nak dengan Taknak je.

Tuan Punya Blog..Hehe
Haa ini lah dia Model tersohor abad ini...Muahaha...perasan sekali sekala tak pe kan. Ini lah model Youth Shaklee..Hehe...Kita pakai kita jual. Itu je konsep dalam Shaklee. Kakya mula dengan makan sendiri dulu, baru start kongsi kebaikan-kebaikan produk Shaklee dengan orang di luar sana. Dan sebab Shaklee juga lah lahirnya blog ni. Tuan punya blog www.ajuyarashid.com. Seronok dapat kongsi dan bantu orang di luar sana dapat manfaat kesihatan serta jana income dari rumah bersama2 Kakya.

My Leader 
Ruby adalah salah seorang anak didik atau downline Kakya yang dah berjaya capai income 4 angkat dalam Shaklee. Dan ramai lagi yang sedang mendaki untuk capai bonus 4 angka, Sekarang ada yang sudah mencapai bonus sehingga Rm700, Rm400 dan banyak lagi. Alhamdulillah.. Ruby juga bermula dari zero. Kakya sendiri saksi macam mana dia bermula, dari tak tau apa-apa tentang Shaklee, dari tak tau apa-apa tentang blog, IG dan facebook. Sekarang boleh tengok blog beliau antara blog yang teratas di dalam carian google. Blog Ruby --> KLIK SINI  . Belajar semua secara online. Jarang sangat dapat bersua muka. Dengan bantuan dan sokongan mentor-mentor kami juga dapat la belajar bermacam2 ilmu. 


Kat group, mentor minta screenshot income masing-masing sebab nak compile..bukan nak menunjuk tapi nak memberi inspirasi kepada ahli lain yang baru bermula, atau yang sedang mendaki. So inilah dia bonus kami-kami ni, ada yang dapat Rm6 ribu, 3 ribu, 2 ribu, 1 ribu lebih. Lagi besar jualan lagi tinggi la bonus. Lagi besar group dia lagi besar la bonus dia. Jadi mereka boleh nampak dalam Shaklee berapa bonus yang mereka boleh capai, benda tak mustahil. Tinggal rajin dan nak buat sahaja. Kakya percaya korang juga ada keinginan nak buat pendapatan sampingan yang boleh membantu tanggungan di rumah kan. Atau nak beli untuk diri sendiri. Sekurang-kurang nya bila ada duit sendiri tak perlu susahkan suami lagi malah boleh bantu dia pula untuk perbelanjaan seharian. Bahagia rasa dapat belanja anak-anak dan suami dengan bonus Shaklee. Sedangkan kita buat dari rumah sahaja. Sambil jaga anak-anak dan rumah tangga juga terurus sebab tak perlu keluar pergi bekerja. 

Huish panjang pulak cerita kakya ni. Haha...Sebenarnya nak bagi tau suri rumah pun boleh buat income dari rumah. Jadi jangan jadi kan alasan kita duduk rumah tak boleh nak buat apa-apa. Handphone hebat-hebat buat apa, guna kan lah untuk menjana pendapatan dari rumah. Tiberr. 

Itu sahaja la Recognition Shaklee untuk bulan Oktober 2020, pengiktirafan seorang suri rumah menjana pendapatan dari rumah, buat bisnes dari rumah tanpa modal. Hehe. Jadi siapa-siapa yang berminat nak jadi antara kami, nak join kami buat income dari rumah boleh la hubungi Kakya ok. Kita sama-sama belajar dan bantu orang diluar sana untuk sihat dan tambah pendapatan. In shaa Allah. 




Ingin menjadi ahli Shaklee dan dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 atau secara percuma dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.




Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263

Continue Reading

13 November 2020

TESTIMONI ALFAFA COMPLEX SHAKLEE


Testimoni alfafa mudah lawas
Testimoni Alfafa mudah lawas, sakit tumit dan kebas hilang 
"Pagi-pagi lawas air besar, Sakit umit dan kebas-kebas hari tu dah hilang. Hari tu 3 hari selepas makan, jadi cirit birit Najis jadi warna kuning lembut lepas tu dah ok."

Testimoni alfafa susu badan banyak
Testimoni Alfafa susu banyak, rasa craving makin kurang dan mudah lawas.
" Alhamdulullah susu dah ok balik, tapi ada 1 hari tu terperasan sendiri tengahari makan 1 pinggan je. Dah kurang rasa nak mengunyah lepas makan. Rasa kenyang dan pembuangan memang lancar."


Testimoni alfafa period teratur
Testimoni Alfafa period semakin teratur
" Alfafa ni memang terbukti bagus kan period tak datang hampir 50hari. Lepas 3 hari consume alfafa berketul-ketul darah keluar, lega rasa. Period saya ni meamng dari dulu tak stabil. Lega betul rasa, lepastu kan banyak angin keluar. Selain tu sara baru cuba nak amal kan minum lemon + ginger buat sendiri. agak leceh la berbanding makan alfafa senang terus telan je."
Testimoni alfafa untuk resdung
Testimoni Alfafa simptom resdung, gatal mata dan hidung berair hilang
" Dulu saya kerap sakit terutama demam dan selsema, kalau dah demam, sampai tak boleh bangun teruknya. Saya juga ada resdung menyebabkan mata saya selalu gatal, hidung kerap berair. Lepas jumpa dengan Shaklee dan konsisten ambil Vitamin C, Alfafa, ESP dan Bcomplex selain kulit makin cantik kesihatan saya pun makin baik. Mata tak lagi gatal bengkak dan hidung dah stop berair. Fuuhh aman hidup tak payah asyok nak spare tisu aje dekat tangan"
Testimoni alfafa untuk resdung
Testimoni alfafa resdung hilang, muka pun tak kusam
"Disebabkan resdung yang sangat teruk. Saya mula consume Alfafa dan Vitamin C. Tak lama nampak perubahan ketara, tiada lagi gatal hidung, tiada lagi pantang dah boleh makan ayam dan seafood. Kulit muka pun dah tak kusam, paling best dah susah nak naik jerawat"
Testimoni alfafa susu badan makin banyak
Testimoni alfafa susu badan makin banyak
" Alhamdulillah bergenang air mata Lynd bila salah seorang customer send gambar ni. Rasa sangat tacing dengan semangat akak ni. Beliau dalam usaha dan persiapan unutk menyambut anak angkat dan berasam muntuk menyusukan sendiri bayi tersebut. 2 bulan sebelum ni dia contact Lynd untuk beli set menyusu shaklee dan Lynd cadangkan Alfafa dan ESP dan beliau jadi ahli untuk dapatkan harga ahli. Ya Allah mulia hati beliau yang sanggup berusaha dan ikhtiar untuk menyusukan bakal baby baru nanti. Lynd tahu bukan mudah tapi Lynd yakon Allah ambil usaha akak ni sebagai saham di akhirat nanti. "
testimoni esp dan alfafa
Testimoni Alfafa dan ESP tiada gastrik badan bertenaga 
"Setakat ni gastrik akak ok..takde sakit lagi. tak de rasa letih sangat. Alfafa pun ok angin dalam badan takde la banyak macam dulu. Harap tak sakit lagi lepas ni."

Haa banyak kan Testimoni alfafa, ini adalah antara nya sahaja ada banyak lagi sebenarnya. Baca sini untuk info lanjut mengenai Alfafa --> Alfafa Complex Shaklee


Harga Alfafa Complex Shaklee 

Alfafa (S) Rm57.00
Kandungan 330biji 

Alfafa (L) Rm 102.00
Kandungan 700biji


Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


KKLIU 2158/2019, MAL10053686XC


Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.




Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263

Continue Reading

ALFAFA COMPLEX SHAKLEE


Alfafa Complex shaklee
Alfafa Complex Shaklee
Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang berkhasiat, telah digunakan secara turun-temurun untuk manfaat kesihatan. Ia mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. Dikenali sebagai “Raja Segala Makanan” dan makanan terbaik, alfalfa secara semula jadi berkhasiat, menyediakan lebih daripada 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral dan vitamin.

Alfafa complex Shaklee adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950’an.

Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California, Shaklee menuai alfalfa semasa di puncak kematangan - semasa berumur 2 tahun, untuk memastikan anda memperolehi kandungan nutrisi sebaik mungkin.

Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California, dan Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet alfalfa.

Manfaat Utama Alfafa Complex

1. Menyokong rambut yang sihat  
  • Meningkatkan peredaran darah dan aliran oksigen pada kulit kepala.
  • Menyediakan perlindungan antioksida kepada folikel rambut, meningkatkan kesihatan dan pertumbuhan rambut
2. Membantu dalam penghadaman
  • Melegakan kembung dan gas yang berlebihan
  • Merangsang sistem penghadaman untuk berfungsi dengan lebih baik.
3. Meningkatkan sistem imun 
  • Merangsang pengeluaran sel darah putih. 
  • Bertindak sebagai antioksida untuk mengurangkan tekanan oksidatif.
4. Kesan Alkali 
  • Meneutralkan kesan pengambilan makanan yang tinggi lemak dan protein. 
  • Mengurangkan bau badan, nafas berbau, sakit tekak, senak perut dan keletihan.
5. Membersih dan menyahtoksin 
  • Membersihkan dan menyahtoksinkan hati. 
  • Membantu membekalkan vitamin dan mineral kepada hati untuk fungsi yang optimum

Manfaat lain alfafa complex shaklee

alfafa complex shaklee
Manfaat tambahan alfafa shaklee
  1. Menggalakkan penghasilan susu badan
  2. Membantu mengurangkan masalah bau badan 
  3. Mengawal gula dalam darah 
  4. Membantu menurunkan kadar kolesterol yang tinggi 
  5. Mengurangkan simptom menopouse 
  6. Membantu pengecutan rahim 
  7. Membantu mengurangkan berat badan 
  8. Membantu membuang angin dalam badan 
  9. Membantu mengurangkan gatal-gatal pada kulit 
  10. Membantu masalah keputihan dan kegatalan pada faraj.

Testimoni Alfafa Complex Shaklee

Alfafa complex shaklee
Miss B makin tegang susu badan makin banyak 
" Akak perasan Miss B ni rasa tegang je..hehe..Menyusu badan lagi tapi mix la.cuma lepas akak amik alfafa akak perasan anak akak asyik merap jer dengan akak dan jarang minta buatkan susu. Susu dah makin banyak. Sebelum ni kurang kesedaran sikit tentang pentingnya makan vitamin ni," 

Susu semakin bertambah lepas makan Alfafa Shaklee
"Thank you yong, cara makan tu info untuk orang baru. Ada perubahan susu makin banyak. Dulu anak nangis bila menyusu rasa sakit time menyusu. 3 hari ni takde masalah anak tak meragam lagi. eksited sangat sebab ingat nak kena makan ubat. Bagus Alfafa ni sebab susu nampak putih pekat, lambat betul kenal shaklee. Patut ambil set lepas bersalin ni awal-awal lagi. Alhamdulillah" 

Koleksi Testimoni Alfafa Complex Shakee --> KLIK SINI

Saranan penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 10 tablet sekali sehari selepas makan

Harga Alfafa Complex Shaklee 

Alfafa (S) Rm57.00
Kandungan 330biji 

Alfafa (L) Rm 102.00
Kandungan 700biji

Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

KKLIU 2158/2019, MAL10053686XC

Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.





Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263

Continue Reading

11 November 2020

TESTIMONI OMEGA GUARD SHAKLEE

omega guard untuk ekzema
Testimoni Omega Guard Shaklee untuk anak ekzema
"anak ekzema makan omega guard Alhamdulillah ada menunjukkan kesan positif. Anak yang lain pun makan juga untuk kecerdasan otak" - Puan Aida Suhana

oemga guard untuk tenaga
Testimoni Omega Guard Shaklee untuk tenaga dan anak tak kerap sakit
"Omega Guard adalah pilihan suami saya kerana katanya rasa fresh bertenaga kalau makan Omega. Sekarang dah berebut2 dengan dua anak saya pula sebab dorang pun suka kunyah Omega macam tu saja. Untuk anak-anak pula Alhamdulillah tak kerap sakit atau mudah berjangkit" - Puan Ainniah

Omega guard untuk otak kanak-kanak
Testimoni Omega Guard untuk anak petah bercakap dan kuat demam tak melarat
"Anak-anak saya Fatimah dan Zakir suka sangat Omega guard ni. Pantang nampak botol. Berbiji-biji nak dimakan. Nampak beza berbanding kanak-kanak lain seusia. Lebih petah berbicara dan bila demam tak melarat. Setakat 2 3hari je paling lama. Saya makan untuk kawal kolesterol dan elak tekanan darah tinggi semasa hamil haritu. Alhamdulillah bacaan darah ok walaupun berat naik agak banyak" - Puan Wan

omega guard untuk sistem imun anak
Testimoni Omega Guard tingkatkan sistem imun anak
"Saya makan oemga guard masa mengandung tahun lepas. Anak saya dah setahun, tak pernah kena selsema dan batuk teruk sampai berkahak semua tu. Paling lama 5 hari je hidung dia berair sikit. Sebab Omega Guard ni tingkatkan sistem imun anak..Mommy so happy " - Puan Nurul

omega guard untuk kolesterol
Testimoni Omega Guard bacaan kolesterol dan darah tinggi terkawal
"Omega Guard adalah pilihan saya kerana semenjak emak mula amalkan omega mak kata senang nak ambil darah sebab omega cairkan darah. dan bacaan kolesterol dan darah tinggi nya makin terkawal. untuk anak pula dulu anak kerap tak sihat dan batuk-batuk tengah malam, sekarang takde dah. Diri sendiri pula bodan tak mudah penat, bacaan kolesterol terkawal dan lutut pun dah tak sakit2 lagi. Memang omega guard ,KPwajid ada stok di rumah. Habis je top up" - Puan Haslina

omega guard untuk sakit tumit
Testimoni Omega Guard berat badan tak naik mendadak masa hamil, sakit tumit hilang
"Semasa hamil anak ke 2 saya amalkan omega memang berat badan pun tak naik mendadak berbanding anak pertama dulu. Berat badan saya overweight jadi saya ada masalah sakit tumit yang melampau,lepas amalkan omega guard dengan konsisten sakit tumit pun hilang."

Testimoni Omega Guard & Lecithin untuk kolesterol --> KLIK SINI 
Testimoni Omega Gaurd & Ostematrix untuk Slip Disk --> KLIK SINI 

Info lanjut mengenai Omega Guard Shaklee , fungsi dan juga kebaikan Omega Guard ada DISINI.

Harga Omega Guard Shaklee

Harga Jualan : Rm136.00 
Kandungan : 90 biji 


Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.





Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263


Continue Reading

OMEGA GUARD SHAKLEE

 

omega guard shaklee
Omega Guard Shaklee

Omega guard Shaklee adalah minyak ikan tulen berkepekatan tinggi, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk.. Membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada 7 komponen utama termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian omega guard membekalkan 990mg asid lemak omega-3 (546mg EPA, 360mg DHA).

Omega guard dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs yang sering mencemari pelbagai spesis ikan. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
8 Manfaat Utama Yang Diperolehi Dari Omega Guard Shaklee
  1. ASID LEMAK omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada muncul andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  2. MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melicinkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindarkan pembekuan darah dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction.
  3. KESIHATAN JANTUNG - Omega-3 dapat mengurangkan keradangan, keradangan boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan penyakit jantung. EPA & DHA telah terbukti melalui penyelidikan dapat memberikan manfaat berikut yang mana semuanya boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung: Membantu mengekalkan paras trigliserida (kolesterol) dan tekanan darah, Meningkatkan pengaliran darah dan Mengekalkan degupan jantung sihat.
  4. MEMBANTU TUMBESARAN & PERKEMBANGAN OTAK JANIN DAN MEMBANTU PERKEMBANGAN MEMORI - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA.
  5. MENINGKATKAN SISTEM IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU - Mengawal sistem imun seperti membaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
  6. MENENTANG KANSER - Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  7. MEMELIHARA FUNGSI-FUNGSI SENDI (ARTHRITIS) - Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu boleh mencegah kemusnahan. enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.
  8. MENCEGAH INSOMNIA DAN MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN - Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizopherenia.
omega guard shaklee


Omega Guard Shaklee Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

Testimoni Omega Guard --> KLIK SINI

Cara Anak Kakya makan Omega Guard --> KLIK SINI

Harga Omega Guard Shaklee

Harga Pasaran Rm136.00
Isi Kandungan 90biji 

Saranan penggunaan Omega Guard Shaklee

Ambil 3 kapsul sekali sehari selepas makan

KKLIU 2469/2019, MAL12015013NC

Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli.



Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263

Continue Reading

10 November 2020

SUSTAINED RELEASE VITAMIN C SHAKLEE

 

Vitamin C Shaklee
Vitamin C Plus Shaklee
Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Keistimewaan Vitamin C Shaklee

  • Sustained Release Vitamin C Plus Shaklee adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
  • Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.
  • Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya
  • Vitamin C sangat penting untuk keseluruhan perkembangan dan pemulihan sel-sel kita. Selain sangat terkenal akan fungsinya dalam menyokong sistem imun sihat, ia juga merupakan antioksidan yang kuat dan berupaya membantu melawan radikal bebas, menyokong proses penuaan yang sihat dan menyokong penyembuhan penyakit

Kebaikan Vitamin C Shaklee

  • Kesihatan Imun dan Sistem Saraf Salah satu fungsi terpenting yang diberikan oleh vitamin C adalah untuk menyokong sistem imun dan saraf kita. Tubuh mereka yang mempunyai keperluan vitamin C yang mencukupi, mampu mencegah jangkitan berbanding mereka dengan kekurangan vitamin C.
  • Meningkatkan Penyembuhan Vitamin C diperlukan untuk menyembuhkan luka di badan kita, membaiki dan mengekalkan tulang rawan yang sihat, tulang, gigi dan kulit. Kajian menunjukkan kekurangan vitamin C dikaitkan dengan kekurangan pembentukan kolagen dan kelewatan pada penyembuhan luka. Orang yang mengalami kekurangan vitamin C yang teruk mungkin kehilangan gigi, gusi berdarah dengan mudah dan hilang kekuatan tulang mereka
  • Kulit Berseri dan Tanpa Cela Vitamin C diperlukan bagi menghasilkan kolagen, sejenis protein yang memainkan peranan penting dalam struktur tubuh kita. Kolagen mampu meminimumkan kedutan, tompoktompok peningkatan usia dan pigmentasi daripada terdedah kepada cahaya matahari. Ia juga membantu menjadikan warna tona kulit lebih baik dan sekata.2
  • Menyokong Penyerapan Zat Besi Vitamin C meningkatkan penyerapan besi, mineral penting untuk pembentukan normal sel-sel darah merah dan haemoglobin

Manfaat Vitamin C Shaklee

Manfaat Vitamin c shaklee
  1. Mengurangkan risiko diserang selsema, batuk dan demam
  2. Membantu meningkatkan imun
  3. Membantu menguatkan gusi
  4. Membantuk mengurangkan jerawat dan sunburn
  5. Membantu mengurangkan kedutan 
  6. Membantu menyembuhkan luka
  7. Membantu mengurangkan rasa mual sewaktu hamil
  8. Mengurangkan masalah resdung
  9. Menurunkan kadar asid urik dan mengurangkan serangan gout
  10. Membantu menguatkan tulang dan gigi

Siapa yang perlukan Vitamin C Shaklee

  • Sesiapa yang selalu jatuh sakit dan selsema
  • Sesiapa yang mengalami kekejangan waktu pagi
  • Sesiapa yang mengalami luka/ kecederaan
  • Sesiapa yang mempunyai kulit yang kusam 
  • Mereka yang ingin meningkatkan sistem pertahanan badan melawan penyakit
  • Sedang hamil 
  • Ibu yang menyusu

Nutrisi Dalam Vitamin C Shaklee



TAHUKAH ANDA?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen

Testimoni Vitamin C Shaklee

Testimoni Vitamin C shaklee
  1. Jerawat cepat kecut
  2. Kulit makin cerah, parut jerawat makin pudar
  3. Jeragat pudar, kulit jadi cerah
  4. Tiada lagi bengkak tonsil, ulser mulut, kulit makin berseri dan kesihatan semakin baik.

Harga Vitamin C Shaklee

vitamin c

Harga Pasaran : Rm97.50

Kandungan :180biji

Saranan penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 1 tablet sehari selepas makan.

Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

KKLIU 2153/2019 , MAL13085068NC

Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli.



Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263


Continue Reading