29 May 2020

RESEPI ESP SHAKLEE DAN KURMA UNTUK MILK BOOSTER


Hai korang, harini Kakya nak share resepi susu kurma versi ESP Shaklee. Kakya tiap kali ramadhan memang amalkan ESP Shaklee dengan kurma. Tapi Ramadhan tahun ni Kakya ditemani oleh Kurma Ajwa Asli Madinah dari Rihura.
Ibu menyusu macam Kakya ni memang perlukan susu kurma ni untuk membantu lebih bertenaga sepanjang berpuasa dan menyusu. Kalau tak puasa pun Kakya akan minum susu kurma ni dulu sebagai sarapan. Dah kenyang tak perlu makan benda lain dah. hehe. Since Kurma Ajwa ni banyak lagi maklum la ada 1KG haritu. So Kakya sambung untuk puasa ganti dan puasa sunat pulak. Kena la ganti awal-awal sementara dah terbiasa dengan puasa ramadhan tempoh hari kan 

Resepi susu kurma versi Shaklee 

Bahan-bahan 
  • 2 sudu besar ESP
  • 1 Sudu besar Performance Drinks
  • 3 biji kurma
  • Jika suka boleh tambah 1 cawan susu segar. Kakya jarang tambah susu segar sebab ESP dah cukup khasiat susu 
Cara-cara 
  • Rendam kurma yang dah dibuang biji dan potong kecil kedalam segelas air 10 - 15 minit
  • campur kan kesemua bahan ke dalam blender 
  • Blend sehingga cukup rasa..hehe.

Siap untuk diminum!


Kebaikan ESP 
  • Soya Non GMO yang tidak diubah secara genetik 
  • Bekal tenaga segera agar tidak mudah letih 
  • Sebagai Milk booster
  • Memberikan rasa kenyang yang lebih lama
  • Rendah kalori 
  • Bantu ibu-ibu untuk kekal langsing
  • Bantu baiki sel kulit (bonus kulit cantik)
  • Dapat cukupkan keperluan protein seharian ibu 

Kebaikan Kurma 
  • Paling cepat diproses dan diserap, sekaligus memberikan tenaga segera
  • Kaya dengan serat dan potassium
  • Penguat memori
  • Baik untuk wanita mengandung/bersalin
  • Penawar Racun
  • Merawat penyakit
  • Mengubati gangguan usus dan sembelit
Nabi SAW bersabda : “Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma Ajwah Madinah pada waktu pagi, tidak akan memberi mudarat sebarang racun mahupun sihir kepadanya.”

Kebaikan susu kurma 
  • Mengenyangkan, beri tenaga dan sangat sedap 
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak dan ibu mengandung untuk kekal sihat dan bertenaga 
  • Sebagai milk booster untuk ibu menyusu yang kurang susu badan.
  • Memberikan kesegaran dan tenaga kepada tubuh badan.

KENAPA PERLU DAPATKAN KURMA AJWA ASLI MADINAH (RIHURA)?
  • Kurma Ajwa Asli Madinah original dari tanah Madinah AlMunawwarah
  • Harga berpatutan dan sangat mampu milik sehingga semua mampu merasa
  • Gred 1 (lebih tinggi dari gred A) dan Gred Premium VIP
  • Buah segar dan terbaru (handpickup dari ladang pada awal tahun 2020)
  • Kurma tidak diperam lama-lama.
  • Kualiti premium, dijamin dan terbaik
  • Saiz standard, sesuai utk kanak2, golongan tua dan muda
  • Packaging yang menarik
  • Sesuai dijadikan gift set/hadiah
  • Harga berbaloi sesuai utk tempahan bagi sedekah/doorgift dan sbgnya
  • Trusted dan dipercayai
Jika korang berminat untuk dapatkan kurma ajwa dari Rihura ni boleh terus facebook dorang tau, macam-macam size ada. 

Detail lanjut dan testimoni boleh lihat di IG (https://www.instagram.com/rihuraherbs/) dan juga Fb Pages (https://www.facebook.com/rihuraherbs/)



Continue Reading

13 May 2020

PG Mall Merchant Recruitment Incentive – Jana Pendapatan Tanpa Modal


PG Mall  adalah platform perdagangan (E-Commerce) No 1 Malaysia yang ditubuhkan sejak 2017 dan disokong oleh Public Gold Marketing Sdn Bhd PG Group. PG Mall bermatlamat untuk menyediakan platform perniagaan yang efisien untuk peniaga mempelbagaikan portfolio perniagaan mereka dari perspektif global. PG Mall adalah satu-satunya "e-commerce tempatan” di Malaysia.

PG Mall menggunakan konsep “ConsuMerchant” yang membuatkan ianya berbeza dari perniagaan online yang lain. Iaitu perniagaan yang berkongsi keuntungan yang memberi peluang kepada pengguna / pembeli untuk menjadi usahawan dan membina empayar perniagaan tetap dengan PG Mall.


Forever Cash Back up to 3.5%

PG Mall menghargai pengguna / pembeli sebagai rakan niaga jangka panjang dan dengan itu, PG Mall menawarkan ganjaran pengembalian wang berterusan kepada mereka sebagai ganti pembelian dan sokongan berterusan mereka, melalui program "Forever Cash Back up to 3.5%" PG Mall sendiri, di mana mereka akan diberi penghargaan kerana merujuk pembeli baru untuk membeli-belah dengan PG Mall melalui program “referral” pertama ini di dunia.


Merchant Recruitment Incentive – Jana Pendapatan Tanpa Modal




Tahukah anda, anda mampu untuk menjana pendapatan tanpa modal dengan “Merchant Recruitment Incentive” di PG Mall ni.

Bagi anda yang mepunyai rakan di luar sana yang menjual produk yang berkualiti, ada diantara anda juga berkawan dan kenal dengan pemilik jenama itu sendiri dan anda mahu mereka menjual di PG Mall. Boleh la anda memperkenalkan dan membawa rakan penjual anda ke PG Mall.

“Merchant Recruitment Incentive” ni ialah Insentif khas sebagai tanda usaha untuk anda yang berjaya memperkenalkan atau merekrut mereka ke PG Mall. Terdapat pelbagai insentif yang diberikan untuk pedagang yang berlainan yang membawa ke PGMall (Rujuk gambar “Merchant Recruitment Incentive” untuk keterangan lanjut).


Cara untuk merekrut atau memperkenalkan peniaga atau rakan anda ialah dengan mengisikan maklumat pedagang yang direkrut dalam borang dari pautan ini (https://bit.ly/RecruitMerchant). Dan ianya tertakluk kepada terma dan syarat. Untuk pertanyaan atau keterangan lanjut boleh la menghubungi Ketua E-Dagang PG Mall (Bok 011-5509 7916)


Iprice Insights



Merujuk kepada “Mapping Malaysia Leading e-commerce Players - 2020 Quarter 1 Report” di Iprice Insights, PG Mall www.pgmall.my berada di tangga ke 3 platform e-dagang utama pilihan rakyat Malaysia. Manakala PG Mall adalah platform e-dagang No.1 keluaran Malaysia. Menarik bukan. Jadi PG Mall antara platform yang popular di kalangan pengguna dan juga pembeli online.




Iprice Insights menghuraikan pertumbuhan PGMall dalam beberapa tahun ini. Layari https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/ untuk keterangan lanjut. Jadi sebagai perniaga / pembeli anda pasti teruja untuk menyertai dengan PG Mall kan.

Bagi anda yang berminat untuk mendaftar dan mengiklankan produk-produk perniagaan mereka di platform perniagaan PG Mall ni boleh la sign up di seller.pgmall.my. Manakala untuk Shopper anda boleh membeli belah di www.pgmall.my.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Website: www.pgmall.my
Facebook: PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Raya #RayaCampaign #PGMallSeller #PGMallMerchant #iPrice #2020Q1report




Continue Reading