18 November 2014

TIPS MEMPERBANYAKKAN SUSU IBU


KITA sering dengar orang mengatakan susu ibu adalah susu terbaik untuk bayi. Namun, masih ramai juga ibu yang tidak berpeluang untuk menyusukan bayi mereka.
 
Satu daripada faktor yang menyebabkan ibu menghadapi masalah atau gagal menyusukan bayi mereka ialah kurang yakin pada diri sendiri, tertekan, runsing, kurang mendapat maklumat mengenai penyusuan dan bimbang susu tidak mencukupi.
 
Ibu yang gagal menyusukan anak mereka, sekurang-kurangnya secara eksklusif selama enam bulan selalunya kurang yakin mereka mampu menyusukan bayi sepenuhnya.
 
Mereka tidak sepatutnya berfikiran negatif apabila hendak menyusukan bayi kerana semakin kerap mereka menyusukan anak, semakin bertambah kandungan susu yang akan terhasil dan dikeluarkan.
 
Ibu yang kurang yakin pada diri sendiri sedikit sebanyak akan menyebabkan tekanan perasaan dan ini boleh mempengaruhi penghasilan susu.
 
Sebaik-baiknya cuba bertenang ketika menyusukan bayi anda dan cuba beri tumpuan penuh kepada bayi setiap kali menyusu. Yakinlah, semakin kerap anda menyusukan bayi, semakin banyak susu akan terhasil.
 
Sebelum menyusu, ibu digalakkan supaya memerah sedikit susu dan dengan lembut membuat rangsangan pada puting payu dara mereka untuk menggalakkan pengeluaran susu.
 
AR pun xigt mana AR copy artikel ni..sebab slalu je lalu kat wall fb main copy paste je..harap dapat membantu ibu2 diluar sana. Yang penting yakin pada diri sendiri dan sentiasa berfikiran positif.."Susu ibu cukup untuk anak ibu". Selain itu suka AR nak ingatkan badan yang sihat dan cergas juga memainkan peranan penting..bila penat dan stree itu la yang akan mengganggu penyusuan. Disini jika ibu2 ingin mencuba set penyusuan Shaklee boleh contact AR. Ar cuba kongsikan untuk membantu..In Shaa Allah.
 
 
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ff2182172c8da2d80ebf6d0a22b749f2
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 
 

0 comments:

Post a Comment