09 February 2015

5 Makanan Untuk Mengatasi Tekanan Darah Rendah


Pernah mengalami tekanan darah rendah ? Biasanya keadaan ini dapat dikenalpasti jika sering mengalami badan menjadi lemah, lesu, kepala pusing dan mudah tertekan serta tekanan darah hanya 90/60 mmHg , jika hal ini terus dibiarkan sudah pasti akan menjadi masalah kesihatan yang serius dikemudian hari. bagi yang sering mengalami tekanan darah rendah pemakanan amat penting untuk mengatasi atau mengelakkan mengalami nya. Boleh cuba makanan seperti dibawah:-
 
  1. Sayur bayam - Sayur bayam mengandung kalium. Selain itu juga rendah sodium dan kaya folat. Kesannya, dapat membuat peredaran lebih lancar dan membantu proses pembentukan sel darah merah.
  2. Minum air - Salah satu penyebab tekanan darah rendah adalah kurangnya cairan dalam tubuh atau dehidrasi. Minum air mineral 8 gelas sehari adalah salah satu untuk menaikkan tekanan darah.
  3. Kekacang - Berbagai jenis kekacang, mulai sayur buncis, kacang merah, kacang hijau, dan lainnya dapat membantu meningkatkan tekanan darah. Ini adalah hasil penelitian dari Harvard Heart Letter.
  4. Ayam - Protein yang dikandung oleh daging ayam membantu dalam pembentukkan sel darah, juga sel tubuh. 3 kali seminggu dapat menjauhkan Anda dari tekanan darah rendah. Ingat, buang bahagian lemaknya, agar terhindar dari kolesterol jahat.
  5. Sereal dan gandum - Makanan yang terbuat dari gandum, contohnya roti, juga sereal, dapat membuat badan lebih sihat untuk tekanan darah. Zat besi dalam jenis makanan tersebut mampu memperbanyak produksi sel darah merah dan menguatkan pembuluh darah.
 
Namun AR percaya tak semua diatas dapat memberikan zat yang sepenuhnya untuk mereka2 yang mengalami masalah tekanan darah rendah. AR sendiri mengamalkan set ini sepanjang kehamilan..Alhamdulillah ujian darah baru2 ini menunjukkan tekanan darah yang normal. Set ini lengkap dengan keperluan zat yang diperlukan seperti Protein (ESP - semestinya selamat dan Non Gmo), Zat Besi (Vitalea - Multivitamin yang kaya dengan zat besi), Vitamin C ( Menguatkan system imun dan membantu penyerapan zat besi yang lebih optimum), Folat (Bcomplex - Kaya dengan asid folic dan membantu mengatasi tekanan yang menyebabkan kemurungan).
 
 
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df
 

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
 

0 comments:

Post a Comment