Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: Shaklee Halal

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

30 April 2013

Shaklee Halal

Nampaknya masih ada lagi yang masih ragu-ragu dengan status halal Shaklee. Sedangkan Shaklee telah mengeluarkan sijil halal yang diiktiraf dari ISA. Berikut adalah sijil halal terbaru. 

Sijil Halal 



ISA(Islamic Service Of America) adalah sebuah badan pengeluar sijil halal yang termuka di dunia, "Islamic Services of America, a leading US Halal certification body recognised globally, including Malaysia, estimates that the US market for halal foods will continue to grow at a rate of 25 to 30 per cent over the next five to seven years." 

Ada juga yang mempersoalkan, halal luar negara belum tentu halal di Malaysia, Islam ni serata dunia kan, Kitab nya pun satu saja, malah bagi tidak memanjangkan debat ni.. ISA adalah badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM untuk mengeluarkan sijil halal. Jadi tak perlu lagi untuk JAKIM mengeluarkan sijil halal kepada Shaklee. Kalau dah dua-dua badan keluarkan tak ke dua kali kerja kan. Boleh tengok dekat link http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-badan-islam-yang-diiktiraf, dibawah saya dah tolong print screenkan. Boleh sms tanya skali...ambil nombor pendaftaran syarikat tanya dorang. Betul ke tak..


ISA badan diiktiraf JAKIM.. www.halal.gov.my

Macam marah je kan..tak marah pun. Elok la bagi yang bertanya, kalau yang tak pernah dengar nama Shaklee pun mesti teragak-agak juga nak guna kan. Alhamdulillah...harap apa yang saya terangkan dapat membantu. No.Kementerian Kesihatan Malaysia pun ada dik non...hehe...ok lah...apa yang baik tu kita kongsikan..Kalau tak elok..saya pun xmungkin dah sampai tahap ni. In Shaa Allah...



untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign