08 July 2021

KHASIAT BUAH ELDERBERRI YANG SANGAT MENGAGUMKAN | AJUYA RASHID

khasiat buah elderberri


Buah Elderberri ialah buah beri yang luar biasa. Saiznya kecil. Kuasanya besar. Elderberi adalah Makanan Luar Biasa (superfood), penjana nutrien, kaya dengan fitonutrien. Selama berabad-abad, Elderberi terkenal kerana mempunyai pelbagai manfaat kesihatan yang mengagumkan, termasuk kesihatan imun.

Elderberry tinggi antioksidan


Manfaat Menakjubkan Elderberri


  1. Tinggi Kandungan Antioksidan Sumber asid fenolik, flavonol, Vitamin A dan C yang bagus, iaitu antioksidan utama untuk membantu melawan radikal bebas dan tekanan oksidatif.
  2. Kaya dengan Polifenol-Antosianin Nutrien utama dalam Elderberi, antosianin adalah sebatian yang bertanggungjawab memberikan buah ini warna ungu gelap dan ia popular dengan sifat antikeradangan dan antikarsinogenik, manfaat kesihatan kardiovaskular dan kesihatan imun.
  3. Elderberi mengandungi lebih banyak antosianin berbanding beri yang lain. Secara tradisional digunakan untuk melegakan simptom demam dan selsema Makanan perubatan dan penawar semulajadi dalam perubatan tradisi rakyat Eropah untuk membantu melegakan demam, selsema, sakit-sakit badan, batuk, hidung tersumbat dan sinus.
  4. Meningkatkan Pertahanan Badan Mengandungi ciri antibakteria dan antivirus semulajadi, yang boleh membantu badan anda melawan jangkitan.
  5. Mempercepatkan penyembuhan, Mengurangkan demam dan selsema yang berpanjangan. Kajian mendapati bahawa penghidap selsema mengalami tempoh serangan yang lebih pendek dan simptom yang kurang teruk apabila mengambil ekstrak elderberi pada permulaan kemunculan simptom. Sebatian dalam elderberi didapati menyekat protein dalam virus selsema daripada melekat kepada sel perumah. Ini dapat menjelaskan mengapa ia kelihatan boleh melawan selsema.

Elderberri Mempunyai Nilai ORAC Yang Paling TInggi ORAC ialah singkatan daripada Oxygen Radical Absorbance Capacity. Dalam setiap 100 gramnya, terkandung skor ORAC sekitar 4.873. Skor tersebut adalah tolak ukur untuk mengetahui berapa kadar antioksidan dalam makanan yang dapat diserap tubuh. Semakin tinggi skornya, semakin besar efek antioksidan yang diserap dalam tubuh.

Di Dalam jadual di atas, Buah Elderberri mempunyai skor ORAC 14,700 yang sangat tinggi berbanding buah beri yang kaya antioksidan lain seperti beribiru dan cranberi.

Bagaimana Elderberri Meningkatkan Kesihatan Imun?


  1. Menghalang keupayaan virus untuk melekat dan memasuki sel yang sihat
  2. Meningkatkan pengeluaran sitokin yang memainkan peranan penting dalam tindak balas imun terhadap jangkitan virus
  3. Melindungi Sel-sel imun dari kerosakan terhadap radikal bebas
  4. Merangsang tindak balas imun terhadap jangkitan yang telah berlaku.

Power betul si kecil ni ye. Orang kata kecil-kecil cili padi, Tapi sangat mengagumkan khasiat dia. Sebab tu la terhasilnya Life Shake Elderberry Shaklee ni. Di campur dengan soy protein untuk meningkat kan rasa dan juga khasiat nya, bagi mereka yang ingin meningkatkan sistem imun dan menjaga berat badan boleh la cuba kan. 

Info lanjut mengenai Life Shake Elderberry boleh baca kat SINI

Baca juga 
Produk Vivix yang mempunyai khasiat buah Elderberri ==> Vivix Shaklee 


Jika anda ingin mendapatkan produk ini dengan harga ahli yuran keahlian hanya lah Rm35.00. Belian seterusnya anda juga layak untuk mendapatkan nya dengan harga ahli. Baca Kelebihan Dan Cara Daftar Ahli Shaklee 

Untuk Order atau pertanyaan lanjut boleh terus whatsapp saya Ajuya di www.wasap.my/60126102263


Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263


0 comments:

Post a Comment