Showing posts with label Set Berpantang Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Set Berpantang Shaklee. Show all posts

07 November 2020

PROMOSI SET BERSALIN DAN BERPANTANG SHAKLEE

Set bersalin shaklee
Promosi November Set Bersalin dan Berpantang Shaklee
Bulan November 2020 Shaklee ada Promosi Set Bersalin Dan Berpantang Shaklee ni dengan harga hanya Rm412.00 untuk 5 produk percuma 1 produk yang bernilai Rm57.00. Yang best nya anda dapat membeli dengan nilai Rm412.00 percuma keahlian shaklee, percuma penghantaran dan juga percuma sebotol Zinc Plus.

Kebaikan set bersalin dan berpantang shaklee

  1. Merangsang pengeluaran susu badan
  2. Memekatkan susu badan, buat bayi cepat kenyang
  3. Membekalkan tenaga segera 
  4. Mencantikkan kulit ibu dan bayi
  5. Memberi kesihatan menyeluruh pada ibu dan bayi
  6. Membantu menurunkan berat badan ibu selepas bersalin 
  7. Mempercepatkan penyembuhan luka 
  8. Mengelakkan stress dan menhindari meroyan 
  9. Menguatkan tulang dan rambut ibu dan bayi 
  10. Menganjalkan aset ibu 
  11. Mencegah sembelit
Set bersalin dan berpantang Shaklee promosi ini mengandungi produk-produk yang berikut :-

  • ESP - Sumber protein yang membantu menguatkan rahim, sebagai penggalak susu ibu, memudarkan stretch mark dan mengawal selera makan untuk mengembalikan bentuk badan asal.
  • Omega Guard - Sumber EPA DHA untuk membakar lemak yang berlebihan ketika hamil, membantu menambah kandungan EPA & DHA didalam susu ibu untuk perkembangan minda bayi. Mempercepatkan proses mengempiskan kan perut.
  • Vitamin C - Menguatkan sistem imun ibu dan bayi agar tidak mudah dijangkiti penyakit, memulihkan luka dan kulit yang terjejas.
  • Bcomplex - Membantu mengurangkan stress, membekalkan tenaga untuk ibu selepas bersalin dengan menukarkan glukose kepada tenaga.
  • Ostematrix - Mencegah sembelit ketika berpantang, membekalkan kalsium untuk ibu bagi mengelakkan sakit pinggang dan memulihkan tenaga ibu selepas bersalin.
  • Zinc Plus (PERCUMA) - Mineral penting bagi pemulihan luka, tambahan luka dalaman selepas bersalin.

Testimoni Set Bersalin dan Berpantang Shaklee


testimoni set bersalin shaklee

"Saya start amik ESP pas bersalin anak no 2. Amik set bersalin premium. Memang bertenaga masa dalam pantang compare dari anak first. Yang paling best berat badan pun turun dengan gembira. Masa preggy punya ler berat sampai 97kg pas abis pantang jadi 65kg jer. Best sangat rasanya." Puan Iza


Testimoni set bersalin shaklee


"Nak share lagi..Saya consume set berpantang shaklee dan tempoh berpantang tinggal lagi 3 hari. Semalam saya ke rumah mak saya. Dia dan adik2 terkejut tengok saya dah kurus. Saya tak berani nak tengok cermin sepanjang berpantang takut tengok badan sendiri dan sebelum pregnant pun badan saya gemuk. Suamin pun cakap saya dah kurus. Cuma xcaya betul saya belum try lagi baju-baju lama untuk di test. Tunggu betol2 habis pantang hehe..Dulu dah macam-macam ubat kurus saya makan, pegi gym la, aerobik la tapi ambil masa untuk turun berat badan. Bila makan produk shaklee, 40hari je tu belum lagi try set kurus shaklee kan. Tq shaklee!" - Puan Charm

Testimoni Set bersalin shaklee
Alhamdulillah..Nak citer sikit pengamana mengandung dan berpantang untuk kali yang ketiga ni. Hari ni dah masuk 19 hari berpantang, badan pun macam da sihat dan pulih sepenuhnya. Alhamdulillah yang best sekali baby Sopia langsung takde kuning dan sihat dari dilahirkan sampai arini ni. Semoga sihat sampai bila2. Aminn...Sofia dilahirkan denan berat 3.2kg dan pada hari ke 10 berat naik 3.8kg. Masa mengadnung pun mama rasa aktif je. dan masa berpantang pon rasa segar dan ok jek. Sakit tu biasa la tapi xde la sampai kritikal baring dan tido je. Huhu..Yang palong best dari hari pertama Sofia lahir hingga hari ni minum susu mama. Murah rezeki Sofia. Semoga mama dapat menyusukan Sofia sampai 2 tahun akan datang. Amin.. Nak tahu apa rahsia saye? Semestinya la shaklee..Nurul Fatin terima kasih memperkenalkan saya dengan Set Berpantang shaklee. Dengan kebaikan Shaklee ni terus saya jadi ahli." Puan Norieta


Wahh,,teruja pula baca testimoni dan kegembiraan ibu-ibu yang menggunakan set bersalin dan berpantang shaklee ni. Hehe..So korang apa lagi. Sementara set berpantang ni tengah promosi jangan segan-segan grab tau. Yang best nya set ni boleh ambil masa pregnant juga. dan tahan sehingga 4bulan. So ni la masa dia nak sediakan set pantang. 


Set bersalin shaklee
Set Bersalin Shaklee Rm412.00 Free ahli + free postage + Free Zinc Plus. Promosi sepanjang November sahaja. Order Sekarang!


Untuk pertanyaan dan info lanjut klik icon whatsapp atau hubungi 012-6102263

Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.


Dah baca?



Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263




Continue Reading

20 October 2016

JENIS-JENIS MAKANAN YANG BOLEH DAN TAK BOLEH KETIKA BERPANTANG

Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang
.
Ikan kembung - gatal
Ikan cencaru - tajam
Ikan siakap - boleh menyebabkan bentan 
Ikan sardin - gatal
Semua makanan dalam tin - tinggi garam, angin dan bisa
Sayur kangkung - sejuk dan angin
Timun - sejuk
Terung - sejuk dan boleh menyebabkan bentan
Nenas - tajam dan boleh menyebabkan bentan
Kacang tanah - angin
Telur - gatal. Paling dielakkan oleh ibu bersalin czer kerana boleh menyebabkan luka czer menjadi gatal dan bernanah
Santan - sejuk dan angin
.
Jenis makanan paling disyorkan buat ibu berpantang.
.-------.
Ikan haruan makan 2 ekor saja seminggu 
Ikan selar
Ikan gelama
Ikan merah
Daging
Sayur sawi
Sayur carrot
Sayur brokoli
Buah oren manis
Kismis
Kurma
Madu
Habbatussauda'
Susu kambing
Halia
Bawang putih
Lada hitam
Ulam pegaga

Makanan bergoreng elakkan ya sampai pada minggu kedua berpantang baru boleh makanan makanan bergoreng, contoh ayam goreng, ikan goreng.
.
Jenis masakan paling disyorkan
-------
Sup
Bakar
Rebus
.
Jenis minuman disyorkan
---------
Jus oren manis - bagus untuk luka
Air milo panas
Teh dan kopi panas - boleh mula pada minggu kedua berpantang sebab angin
Air rebusan daun sireh dan manjakani dan campur gula batu
Air rebusan kunyit
.
Air sejuk dan air batu (ais) wajib pantang sampai 100 hari buat ibu berpantang yg bersalin normal
Buat ibu bersalin czer wajib pantang sampai 1 tahun
.
Ibu berpantang disyorkan makan secara kerap tapi dalam portion sederhana. Elakkan makan nasi sehingga bertambah 2-3 pinggan ya, nanti perut ibu senang buncit dan menggeleber. Kerapkan minum air, minum air tidak menyebabkan miss v kita basah atau berair seperti anggapan sesetengah orang. Tapi kalau ibu kurang minum air, anda akan cepat lesu dan pengeluaran susu turut terjejas. 
.
Sekian tips kasih sayang ❤❤ Sumber : Facebook ;)


Apa yang penting masa berpantang adalah kena la jaga pengambilan nutrisi. lengkap nutrisi kita lengkap la pemakanan kita. badan cepat sihat dan bertenaga. makanan pun berkhasiat. Seperti yang sedia maklum banyak sangat pantang larang kan makan tu tak boleh makan ni tak boleh sedikit sebanyak menjejaskan pengambilan nutrisi kita. apa lagi...itu la guna nya Set Pantang Shaklee ni.. kann

SET BERSALIN SHAKLEE


11 Sebab kenapa perlu pilih SET PANTANG SHAKLEE ni.

  1. Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin sama ada secara normal atau ceaser
  2. Meningkatkan susu ibu
  3. Memberikan tenaga berpanjangan
  4. Memulihkan libido (intik fungsi keintiman)
  5. Melindungi rambut dan kuku ibu
  6. Membentuk kontur tubuh menawan
  7. Meningkat imuniti ibu dan bayi
  8. Mengurangkan kesan strechmark 
  9. Membuang toksin dari badan 
  10. Mencantik dan menganjalkan kulit
  11. Menurunkan berat badan

untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

27 August 2015

11 SEBAB KENAPA PERLU PILIH SET PANTANG SHAKLEE

set bersalin shaklee

SET PANTANG / BERSALIN SHAKLEE kini mendapat tempat di kalangan ibu-ibu berpantang. Mana tak nya selain dapat mengembalikan tenaga selepas bersalin. Ia juga dapat memberi kan kecantikan dalaman dan luaran juga. Tak rugi pilih Set Pantang ni. AR juga sudah menggunakan set ini sepanjang tempoh selepas bersalin sehingga la sekarang menyusu kan menyusukan anak 7bulan. 

11 Sebab kenapa perlu pilih set pantang shaklee ni.

  1. Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin sama ada secara normal atau ceaser
  2. Meningkatkan susu ibu
  3. Memberikan tenaga berpanjangan
  4. Memulihkan libido (intik fungsi keintiman)
  5. Melindungi rambut dan kuku ibu
  6. Membentuk kontur tubuh menawan
  7. Meningkat imuniti ibu dan bayi
  8. Mengurangkan kesan strechmark 
  9. Membuang toksin dari badan 
  10. Mencantik dan menganjalkan kulit
  11. Menurunkan berat badan
Testimoni dan info lanjut boleh tengok kat sini



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
Continue Reading

04 August 2015

Testimoni dan Set Berpantang / Bersalin Shaklee


set bersalin shaklee

Assalamualaikum bakal mama sekalian. Mesti tengah cari set pantang yang berasaskan supplement untuk selepas bersalin nanti kan. Kalau masih ragu2 nak guna kan supplement shaklee ni sepanjang tempoh berpantang lepas bersalin nanti boleh baca testimoni dibawah. Alhamdulillah..AR sendiri dah merasa berpantang sepenuhnya dengan Shaklee. Yang paling AR puas hati adalah baby AR sihat dan tidak banyak ragam. 

Bulan ogos ni masih lagi berlangsung promosi set postnatal ni..pembelian Set postnatal anda layak mendapat 5% diskaun. AR nak tekankan kat sini..dengan pembelian set postnatal of course ada Vitalea kan. so apa kata mama2 terus jadi ahli untuk mendapatkan sebotol vitalea secara percuma. Tawaran ni sampai bulan 10 2015 ni je tau. Lepas ni AR xdapek nak nolong dah. Paling kurang pun boleh la nego skit2..hehe..Nak tahu lebih lanjut tawaran untuk set pantang Shaklee boleh contact AR tau. 

Kenapa kena pilih set berpantang Shaklee ni?

* Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin sama ada secara normal atau ceaser
* Meningkatkan susu ibu
* Memberikan tenaga berpanjangan
* Memulihkan libido (intik fungsi keintiman)
* Melindungi rambut dan kuku ibu
* Membentuk kontur tubuh menawan
* Meningkat imuniti ibu dan bayi
* Mengurangkan kesan strechmark
* Membuang toksin dari badan
* Mencantik dan menganjalkan kulit
* Menurunkan berat badan


set bersalin shaklee



Pn .Diyana Zaim : Anak ada G6PD amalkan set pantang Shaklee, sengal-sengal badan dan tak bermaya hilang, nampak sihat dan bertenaga tak macam orang pantang. 



Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




Continue Reading

19 June 2015

TESTIMONI SET PANTANG / BERSALIN SHAKLEE ~ LUKA CEPAT SEMBUH DAN BERTENAGA



Mengapa perlu pilih Set Pantang / Bersalin Shaklee....ini lah jawapan nye...dah ramai yang cuba tau..tak perlu jamu bagai. 100% supplement. 100% semulajadi..confirm la xde bendasing yang masuk kedalam badan kan. Kalau uolls sedang survey2 set pantang ni...harus la cuba sekarang memang banyak feedback postifi yang kami dapat. Antara yang telah menggunakan set pantang ni adalah seperti berikut :-
 
 
 
Ramai yang memilih untuk berpantang dengan supplement Shaklee atas sebab2 diatas..ye ke..sudah tentu la kan. AR sendiri dah rasa berpantang dengan Shaklee..Alhamdulillah jauh berbeza dengan pantang anak pertama dan kedua. kenapa lambat sangat jumpa Shaklee ye. hehe..In Shaa Allah ada la hikmah nya kan. kalau tak dah lama la AR bekerja dari rumah. So uolls yang baru nak berkenalan dengan set pantang Shaklee ni. harus cuba,,lepas tu share dengan orang lain kehebatan produk ni. Mana tau boleh buat income macam AR. hehe.
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBITsahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak CODSHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.




 
Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

13 January 2015

16 TIPS & PANTANG LARANG SEMASA BERPANTANG BERSALIN


Assalamualaikum semua..AR tengah kumpul kan tips dan pantang larang semasa berpantang bersalin ni..maklum la waktu dah dekat..mesti la duk study2 kan..walaupun dah anak ketiga..bukannya hari2 boleh igt..kalau ada yang nak tambah jangan2 segan2 komen ya.
 
Ada sebab dan logik tertentu mengapa orang tua2 zaman dahulu menyuruh ibu2 berpantang semasa bersalin. Pengalaman mendewasakan mereka. Pengalaman yang sebenarnya ada keterangan saintifik di sebaliknya. Mari kita lihat beberapa pantang larang semasa seorang ibu itu berada dalam pantang selepas bersalin:
  1. Dilarang tidur tidak berbantal - Tidur tidak berbantal akan mengakibatkan seorang yang berada dalam pantang akan mengalami sakit kepala, ini juga berkemungkinan darah kotor sukar untuk keluar dan angin naik ke kepala menyebabkan sakit meroyan kepada ibu yang masih lemah
  2. Memakai Sarung Kaki (Stokin) - Cara ini untuk menjaga agar tapak kaki tidak sejuk dan dimasukki angin, jika angin menguasai badan, kesihatan ibu-ibu akan terganggu dan menjadi lemah. Memakai sarung kaki selama dalam pantang akan menjaga kesihatan ibu.
  3. Jangan Duduk Mencangkung - Jika seorang ibu yang baru melahirkan duduk mencangkung akan menyebabkan rahim yang masih lemah itu tergelungsur atau terturun (uterus prolapse). Antara punca terjadinya tombong dan ini boleh mengakibatkan ibu-ibu dlm pantang tumpah darah.
  4. Mandi Duduk Di Bangku Ketika mandi  - hendaklah duduk di bangku, ini caranya untuk menjaga kesihatan peranakan. Dengan duduk di bangku, ibu-ibu tidak banyak mengeluarkan tenaga dan meneran otot rahim kerana ibu-ibu yang baru melahirkan masih dalam keadaan lemah.
  5. Rapatkan Kaki Bila Tidur - Jika tidur hendaklahh merapatkan kaki. Cara ini untuk memastikan tulang punggung merapat semula dan bahagian intim yang kena jahit tidak terkoyak semula.Duduk bersimpuh dan merapatkan kedua lutut adalah baik bagi ibu-ibu di dalam pantang. Cara ini untuk mempercepatkan sembuhnya luka-luka selepas melahirkan dan menjaga peranakan biar tetap baik.
  6. Jangan Terlalu Aktif. - Ibu yang baru melahirkan hendaklah tidak terlalu aktif melampau dan bertenang di atas tempat tidur selama seminggu. Ada baiknya jika ada pembantu yang boleh menguruskan bayi dan rumahtangga. Ibu memerlukan rehat untuk memulihkan tenaga yang telah hilang dan supaya badan benar-benar dapat berehat.
  7. Jangan Makan Ubi-Ubian. - Ibu-ibu dalam pantang tidak dibenarkan makan makanan dari jenis ubi-ubian seperti keladi, keledek dan ubi kayu kerana makanan ini boleh mengganggu pencernaan dan ibu-ibu mungkin terasa kembung dan sakit perut. Terutama ibu-ibu yang menyusukan anak kerana penyakit ibu boleh berjangkit kepada anak.
  8. Jangan Tidur Di Waktu Matahari Naik.  - Ibu-ibu dalam pantang tidak dibenarkan tidur diwaktu matahari naik, ini boleh menyebabkan badan ibu bertambah lesu dan sakit-sakit, lebih baik ibu-ibu berjalan di tepi tingkap untuk mendapatkan cahaya matahari pagi yg mengandungi vitamin D yg tinggi.
  9. Jangan Tidur Waktu Senja - Ibu-ibu yang baru melahirkan dilarang tidur di waktu senja, kerana di waktu senja adalah masa syaitan berkeliaran, jika diamalkan mungkin fikiran ibu-ibu yang dalam pantang akan terganggu dan boleh menyebabkan penyakit gila.
  10. Jangan Menjahit Pakaian Dan Membaca - Ibu-ibu yang dalam pantang dilarang menjahit dan membaca, ini disebabkan keadaan fizikal yang lemah boleh menyebabkan ibu-ibu akan cepat mengalami rabun sebelum tua.
  11. Tidak Boleh Keluar Rumah Waktu Senja - Ibu-ibu yang dalam pantang dilarang keluar rumah waktu senja, waktu ini syaitan berkeliaran yang mungkin boleh mengganggu ibu-ibu yang lemah fizikal dan mentalnya serta masih kotor dgn darah nifas.
  12. Ibu Jari Tidak Boleh Terhantuk - Ibu-ibu yang pantang hendaklah menjaga ibu jarinya supaya tidak terhantuk. Jika terhantuk, kesakitan boleh merangsang saraf lalu menyebabkan ibu pitam atau bentan jika ibu itu seorang yang lemah.
  13. Bertungku - Amalan yang baik bagi ibu-ibu semasa dalam pantang, bertungku boleh mengecutkan batu meroyan dan mencairkan darah beku dalam perut. Bertungku hendaklha dilakukan setiap hari pagi dan petang selama sebulan.Minum air pati kunyit selama 3 hari semasa dalam pantang adalah baik untuk mengecutkan peranakan dan mengeluarkan darah kotor dalam perut.
  14. Cara Mandi - Daun jambu, daun pandan, daun serai wangi, daun inai, bahan-bahan ini direbus untuk mandian bagi ibu-ibu selepas melahirkan anak. Jirus dari kepala dengan air suam kuku dengan air rebusan daun-daun. Ibu-ibu selepas melahirkan hendaklah duduk pada bangku, tidak boleh berdiri atau mencangkung kerana cara ini tidak baik untuk ibu-ibu dalam pantang. Sebelum mandi hendaklah bercebuk dengan air rebusan daun sirih. Daun sirih bersifat antiseptik. Guna menyembuhkan luka-luka selepas melahirkan. Ratakan air di seluruh badan jangan sampai mengigil dan kesejukan. Mandi pada setiap pagi dan petang. Mandi air rebusan daun-daun ini selama seminggu.
  15. Berbedak/berparam - Dapat menjaga kesihatan ibu ibu selama dalam pantang supaya badan sentiasa panas dan tidak dimasukki angin. Lakukan cara ini pagi dan petang selama sebulan.
  16. Makanan yang boleh dan tidak boleh dimakan - Ikan keli adalah ikan yang mengandungi bisa. Ibu-Ibu dalam pantang dilarang memakannya. Ikan berbisa jika dimakan oleh ibu-ibu dalam pantang boleh menyebabkan turun darah dan bentan.Lobak merah baik untuk dijadikan sayur ibu-ibu dalam pantang, kerana ia mengandungi banyak vitamin. Pucuk pegaga baik direbus dan dimakan bersama nasi bagi ibu-ibu dalam pantang, sayur ini berkhasiat untuk merawat vagina dan penyakit di bahagian vagina. Makanlah 2 kali sehari.Buah anggur dan kurma berkhasiat panas, buah ini boleh dimakan oleh ibu-ibu semasa dalam pantang.Sayur-sayuran sejuk seperti kangkung, petola, terung dan cili, tidak boleh dimakan oleh ibu-ibu semasa dalam pantang. Mengambil sayur-sayuran sejuk boleh menyebabkan ibu-ibu kembung dan sakit-sakit urat dan lemah badan.Selain daripada sayur-sayuran sejuk, buah-buahan seperti nenas, limau dan buah lai tidak boleh dimakan oleh ibu-ibu semasa dalam pantang kerana buah-buahan ini berbisa dan sejuk. Jika ibu-ibu memakannya boleh menyebabkan bentan dan turun darah.
 
Kini anda boleh miliki set berpantang Shaklee di SINI

http://www.ajuyarashid.com/2014/08/set-pantang-bersalin-shaklee-premium.html


Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=84fbd798e127f7f700c17213662213ce
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
m di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
 

 

Continue Reading

11 October 2014

TESTIMONI SET BERSALIN SHAKLEE ~ BERAT TURUN DALAM MASA 30HARI

"asyik dok bca frens punyer prubhan..hr nie nk kongsi jg...mula ambik shaklee masa pantang blan 7 baru2 nie...ms mgandung berat cecah smpai 73kg...dlm hati ms tu duk fkir mcm mn nk trnkn brt lepas bersalin nie...(risau)...bli jamu (mkn kadang2 dan x habis pun...duit jer habis beratus2 beli hu..hu..ank kuning skit stop terus mkn jamu tu...) cuma mkn vit shaklee set bersalin jer + lecithin+ alfalfa...jer,,,brt ms 30 hri waktu p klinik dah turun 58 kg....WOW!!!!! suka nyer....dan skrg teruskn dgn vit e..omega plak...blum timbang lg...tp mmg terasa dah kurus..he.he...anak2 pun ckp ..."nape mak dah x besor mcm dulu"...dlm hati punyer la suka..."wahai anak2 ku, mak dah kurus"...en hubby cm senyum jer....best nyer...alhamdulillah.....syukur...."
 
 
http://www.ajuyarashid.com/2014/08/set-pantang-bersalin-shaklee-premium.html
Klik gambar untuk info set berpantang.
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=84fbd798e127f7f700c17213662213ce


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 
 
Continue Reading