30 September 2017

SHAKLEE LANDMARK STUDY - KAJIAN DIET PEMAKANAN TAMBAHAN SHAKLEE


Sebuah kajian telah dijalankan untuk membuktikan kebaikan produk Shaklee. Landmark study adalah sebuah kajian unggul kajian pertama yang mengkaji kesihatan dan risiko pengambilan makanan tambahan dalam jangka masa panjang

Bagaimana ia bermula - Roger Barnett membeli shaklee pada 2004, beliau sering mendengar para pengguna makanan tambahan Shaklee mengatakan tentang fenomena produk shaklee yang amat bagus dan amat baik untuk kesihatan. Walau bagaimanapun tiada bukti ke atas penyataan tersebut atau ianya hanyalah penyataan kosong semata-mata. oleh kerana itu beliau mengambil keputusan untuk membiayai kajian komprehensif bagi membandingkan antara pengguna jangka panjang makanan tambahan shaklee dengan pengguna yang lain


Bagaimana kajian diet pemakanan tambahan shaklee ini dijalankan?

Ia dijalankan menggunakan cara pengumpulan data secara atas talian dengan pakar epiderniologi nutrisi yang terkenal iaitu Dr. Gladys Block, Oh.D dari UC-Berkeley, Fakulti di Bahagian kesihatan awam.

Data sebanyak 602 orang dari gabungan bukan pengguna dan 176 orang pengguna satu jenis makanan tambahan diambil daripada kajian pemeriksaan nutrisi dan kesihatan Kebangsaan(NHANES)

Kajian pemeriksaan Nutrisi dan Kesihatan Kebangsaan (NHANES) Mempunyai data yang terperinci daripada kajian yang telah dijalankan sebelumnya keatas para pengguna bukan suplemen dengan para pengguna suplemen. Roger mahukan kajian ketiga bagi NHANES, jadi terdapat 3 kumpulan yang dibandingkan :


1. Pengguna Tidak Mengambil Suplemen

2. Pengguna yang mengambil supplemen jenama lain

3. Pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang 
Maklumat berkenaan diet dan pengambilan makanan tambahan, senaman, status kesihatan telah diperolehi daripada borang kajiselidik secara atas talian dan pemeriksaan fizikal dijalankan terhadap 278 orang yang berumur lebih daripada 20 tahun yang mengambil pelbagai makanan tambahan Shaklee dalam jangkamasa panjang.


UC Berkeley menyemak semua statistik menganalisa semua darah yang diambil, menulis kajian dan mempunyai kawalan penuh terhadap keputusan yang dihasilkan Shaklee hanya membiayai kajian tersebut dan keputusan yang diperolehi tidah hanya berpihak kepada shaklee.


Apbila kajian ini selesai, UC Berkeley telah menghubungi penerbit. Shaklee mahukan ianya disemak oleh penelaah sejawat-piawaian penting untuk semua ujikaji klinikal di mana panel para pakar saintifik bebas mengakses data, bai memastikan ketepatan data yang dihasilkan. Diterbitkan di dalam Jurnal Nutrisi pada 2007, Ini adalah kajian bebas oleh University Berkeley, Carlifornia terhadap corak engambilan nutrisi tahap kesihatan, status pemakanan makanan tambahan para pengguna dalam jangkamasa panjang.

Keputusan Kajian - Landmark Study 
Kesimpulan 


Dengan keputusan yang dikeluarkan dari kajian diet pemakanan tambahan shaklee Landmark Study ini terbukti lah bahawa Shaklee adalah selamat, berkesan dan terbukti. Ini kajian jangka panjang tau 20tahun, bukan 2 hari 2 bulan. Kita nak makan makanan untuk kesihatan kita untuk jangka masa panjang. jadi fikir2 kan lah. ecehhh.
Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


0 comments:

Post a Comment