13 November 2020

ALFAFA COMPLEX SHAKLEE


Alfafa Complex shaklee
Alfafa Complex Shaklee
Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang berkhasiat, telah digunakan secara turun-temurun untuk manfaat kesihatan. Ia mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. Dikenali sebagai “Raja Segala Makanan” dan makanan terbaik, alfalfa secara semula jadi berkhasiat, menyediakan lebih daripada 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral dan vitamin.

Alfafa complex Shaklee adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950’an.

Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California, Shaklee menuai alfalfa semasa di puncak kematangan - semasa berumur 2 tahun, untuk memastikan anda memperolehi kandungan nutrisi sebaik mungkin.

Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California, dan Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet alfalfa.

Manfaat Utama Alfafa Complex

1. Menyokong rambut yang sihat  
  • Meningkatkan peredaran darah dan aliran oksigen pada kulit kepala.
  • Menyediakan perlindungan antioksida kepada folikel rambut, meningkatkan kesihatan dan pertumbuhan rambut
2. Membantu dalam penghadaman
  • Melegakan kembung dan gas yang berlebihan
  • Merangsang sistem penghadaman untuk berfungsi dengan lebih baik.
3. Meningkatkan sistem imun 
  • Merangsang pengeluaran sel darah putih. 
  • Bertindak sebagai antioksida untuk mengurangkan tekanan oksidatif.
4. Kesan Alkali 
  • Meneutralkan kesan pengambilan makanan yang tinggi lemak dan protein. 
  • Mengurangkan bau badan, nafas berbau, sakit tekak, senak perut dan keletihan.
5. Membersih dan menyahtoksin 
  • Membersihkan dan menyahtoksinkan hati. 
  • Membantu membekalkan vitamin dan mineral kepada hati untuk fungsi yang optimum

Manfaat lain alfafa complex shaklee

alfafa complex shaklee
Manfaat tambahan alfafa shaklee
  1. Menggalakkan penghasilan susu badan
  2. Membantu mengurangkan masalah bau badan 
  3. Mengawal gula dalam darah 
  4. Membantu menurunkan kadar kolesterol yang tinggi 
  5. Mengurangkan simptom menopouse 
  6. Membantu pengecutan rahim 
  7. Membantu mengurangkan berat badan 
  8. Membantu membuang angin dalam badan 
  9. Membantu mengurangkan gatal-gatal pada kulit 
  10. Membantu masalah keputihan dan kegatalan pada faraj.

Testimoni Alfafa Complex Shaklee

Alfafa complex shaklee
Miss B makin tegang susu badan makin banyak 
" Akak perasan Miss B ni rasa tegang je..hehe..Menyusu badan lagi tapi mix la.cuma lepas akak amik alfafa akak perasan anak akak asyik merap jer dengan akak dan jarang minta buatkan susu. Susu dah makin banyak. Sebelum ni kurang kesedaran sikit tentang pentingnya makan vitamin ni," 

Susu semakin bertambah lepas makan Alfafa Shaklee
"Thank you yong, cara makan tu info untuk orang baru. Ada perubahan susu makin banyak. Dulu anak nangis bila menyusu rasa sakit time menyusu. 3 hari ni takde masalah anak tak meragam lagi. eksited sangat sebab ingat nak kena makan ubat. Bagus Alfafa ni sebab susu nampak putih pekat, lambat betul kenal shaklee. Patut ambil set lepas bersalin ni awal-awal lagi. Alhamdulillah" 

Koleksi Testimoni Alfafa Complex Shakee --> KLIK SINI

Saranan penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 10 tablet sekali sehari selepas makan

Harga Alfafa Complex Shaklee 

Alfafa (S) Rm57.00
Kandungan 330biji 

Alfafa (L) Rm 102.00
Kandungan 700biji

Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

KKLIU 2158/2019, MAL10053686XC

Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.





Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263

0 comments:

Post a comment