23 November 2020

KULIT SIHAT DAN KELIHATAN MUDA DENGAN KHASIAT POLIFENOL

Dapatkan Kulit yang sihat dan kelihatan muda dengan khasiat Polifenol.

Polifenol adalah badan semulajadi yang boleh ditemui dalam buah-buahan beri dan sayur-sayuran. Kajian saintifik menunjukkan pengambilan diet yang kaya polifenol tumbuhan dalam jangka masa panjang menawarkan perlindungan terhadap perkembangan pelbagai masalah kesihatan termasuklah untuk kulit sihat dan kelihatan muda. 
vivix untuk kulit muda

Adakah anda kelihatan lebih tua daripada usia sebenar anda? Beserta dengan tanda penuaan ketara boleh dilihat di seluruh wajah anda. Jangan bimbang kerana anda boleh menghentikan penuaan dengan polifenol.

Hentikan Penuaan dengan Polifenol

 • Mengurangkan kedutan dan garis halus
 • Kulit kelihatan lebih muda
 • Mengurangkan pembentukan pigmentasi
 • Kulit yang lebih tegang dan anjal

Fungsi Polifenol kepada kulit yang sihat dan kelihatan muda

 1. Menghentikan Penguraian Kolagen dan Elastin
  ==>Kajian telah menunjukkan bahawa polifenol membantu meneutralkan radikal bebas yang menguraikan kolagen dan elastin dan seterusnya mengakibatkan kulit kendur dan kurang anjal. Dengan polifenol yang bertindak sebagai penghalang radikal bebas, kolagen baru boleh dibentuk, dan kulit mampu membaiki selnya sendiri untuk kulit yang lebih sihat.
 2. Melindungi dari Kerosakan Akibat Pendedahan kepada Matahari
  ==>Polifenol membantu melindungi daripada kerosakan UV yang memusnahkan kolagen dan elastin pada kadar yang lebih cepat. Ia juga membantu mengurangkan keradangan dan seterusnya meningkatkan seri kulit
 3. Menghalang Pembentukan Protein AGE
  ==>Produk Advanced glycation end (AGE) adalah sebatian berbahaya yang terbentuk dalam badan dan makanan. Tahap yang tinggi telah menunjukkan bahawa ia menyebabkan tekanan oksidatif serta keradangan dan menyumbang kepada pengurangan keanjalan, kedutan dan penuaan yang lebih cepat . Polifenol membantu menghalang pembentukannya supaya anda boleh kelihatan muda, jelita.

Sumber Polifenol 

Campuran Sempurna Polifenol Bahan-bahan botani ini memberikan spektrum polifenol unik yang meningkatkan kesihatan sel dan menggalakkan kepanjangan umur.

Vivix dan ResV mengandungi gandingan polifenol yang tepat untuk kekalkan keremajaan dan kehidupan penuh bertenaga.Vivix shaklee

Tahukah anda
Makanan berwarna ungu mengandungi antioksidan yang dipanggil antosianin, yang melindunginya daripada kerosakan akibat UV, suhu sejuk dan punca tekanan lain.

Bahan utama Vivix dan ResV Shaklee yang menyediakan spektrum polifenol yang luas

 1. Anggur Muscadine -Mengandungi ciri antioksidan yang sangat hebat dan tinggi dengan asid elagik dan ellagitannin, polifenol yang dikenali ramai.
 2. Elderberi Eropah - Mengandungi polifenol aktif seperti antosianin yang menawarkan ciri antioksidan, anti-keradangan dan antivirus.
 3. Lobak Ungu - Mengandungi polifenol seperti antosianin dan lutein dengan ciri antioksidan yang hebat.
 4. Knotweed Jepun - Mengandungi polifenol utama dipanggil resveratrol.
 5. Chebulic Myrobalan - Juga dikenali sebagai "Raja Ayurveda", ia menawarkan manfaat terapeutik luar biasa dan mengandungi polifenol penting seperti asid gallik dan asid ellagik. 
 6. Delima - Sarat dengan nutrien penting termasuk ellagitannin, asid ellagik dan flavonoid. 
 7. Anggur Hitam - Kaya nutrien dan sarat dengan antioksidan, polifenol dan vitamin C
 8. Pomas Anggur dan Anggur Merah - Tinggi kandungan polifenol seperti proanthocyanidin yang menawarkan ciri antioksidan.  

Vivix - Dapatkan sesudu penuh kebaikan semulajadi pada siang hari!
ResV - Ambil dua kapsul lembut pada waktu malam untuk berasa segar ketika bangun di pagi hari!


Baca juga 
sk
Beli Vivix dan daftar ahli secara online KLIK SINI 
Beli ResV dan daftar ahli secara online KLIK SINIIngin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 atau secara percuma dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263

2 comments:

 1. nampaknya polifenol ini banyak manfaat nya, mungkin suatu hari nak coba polifenol supaya kulit lebih sihat

  ReplyDelete
 2. kawan kita amalkan vivix ni..hihi

  ReplyDelete