Showing posts with label Testimoni Set Hamil Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Testimoni Set Hamil Shaklee. Show all posts

15 August 2017

TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE ~ TAMBAH DARAH UNTUK HB LOW



tambah darah untuk hb low

Testimoni 1 :-

Just nak share pengalaman consume set mengandung shaklee selama hampir 5 bulan yang dibeli dari sihathouse. 

Pengalaman 2 kali (boy and girl) mengandung yang sebelum ni : -

 - Kulit automatik jadi gelap
 - Jerawat belakang badan tumbuh mencanak-canak
 - Leher jadi hitam berdaki 
 - Ekzima menjadi-jadi (gatal sana sini) 

Bila check up selalu kena bebel sebab hb rendah.
 - Sepanjang mengandung gigi sakit ( bersalin je, gigi wajid kena buang sebab reput, dua kali pregnant 2 btg gigi hilang..)

Bila mengandung kali ketiga sebab fikir umur sikit lanjut bila tahu pregnant je terus buat persediaan. Order set mengandung shaklee. Dan Alhamdulillah gejala-gejela yang saya sebutkan diatas satu pun tiada bila mengandung kali ni. Malah nurse dan doctor dari swasta n kerajaan selalu tanya "pregnant anak pertama ke?" sebab saya nampak sihat dan bersemangat dan ceria..

Berusaha untuk sihat bersama Shaklee;) In shaa Allah Dengan izin DIA juaaa

P/s saya hanya pengguna sahaja..bukan dealer, agent atau sekutunya..hehehe



Testimoni 2:-

Terasa sangat bahagia bila ofismet yang pregnant, sekian lama mengalami masalah low hb. Dari bulan ke bulan hb asyik 9+ gitu. Akhirnya saya cadangkan makan vitalea iron formula menggantikan pil iron yang klinik bagi. Syukur alhamdulillah, dalam tempoh seminggu lebih je hb dah naik 11+. Pagi tadi dia punyalah risau nak gi cek up. Tak sangka hb dia naik akhirnya.

Testimoni 3:-

Suka sebab saya pun macam tu...abis amik pil iron klinik, makan kerang tak naik2..amik vitalea dalm 2 minggu terus HB naik..skang konsisten kat area 13.




Testimoni 4:-

Hadha mengandungkan icha makan folic acid, then abimin + iberet folic + neurogan. Alhamdulillah both pregnancies memang takde malasah la..buku merah tu clear je pun. Cuma yang rasa beza kali dengan shaklee. yang hadha nampak, even hadha skrg bf si icha, awal mengandung mabuk teruss sampai loss 2 kg, even masa baru tahu mengandung tu hadha travel ke india ( suhu 45 degree tau dan tak lalu makan!) then balik gi singapore, jb, melaka..first check up aje (after x sampai seminggu lps complete travel bln tu) result check upp first alhamdulillah ok. Hb pun 13++ masa check up tu. syukur sgt2 kuasa Allah plus vitamin2 Shaklee sememangnya membantu. cuma tang mabuk tu susah la sket. Sbb perubahan hormon untuk menyediakan tubuh kita ni untuk kegunaan sepanjang mengandung ni. 



Testimoni 5:-

Juz nak share, saya ambil produk shaklee xsmpai sebulan, saya try produk ni sbb masa cek d klinik (masa tu ngah preggy 5 bulan)., hb saya rendah dalam 10.. pas consume set pregnant 2 minggu, pi cek balik, misi kata..ok hb dah naik..11.5..gumbira sangat..siap dia tanya ambil vitamin apa..:) sekarang saya tambah ESP and Omega In Syaa Allah masa pantang nanti nak amalkan produk Shaklee gak, sbb anak seblm ni semua pakai jamu, tapi separuh jalan jer..last2 tak habis..




SET HAMIL LENGKAP SHAKLEE - Harga dan details boleh tengok kat SINI



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

02 February 2017

TESTIMONI SET HAMIL ¬ MASALAH JERAWAT KETIKA HAMIL


set kulit shaklee

"Aaaaaaa... Jerawat!!
--------
Belah kiri : bulan 8/2016

Jerawat yg sangat kronik. ya, bg ruby kroniklah sebab sepanjang hidup tak pernah jerawat naik macam ni. ruby ni jenis susah nak naik jerawat even period pun.
pipi kiri kanan dengan jerawat bernanah & berdarah. kat kawasan dagu pun sama 😭
Allah, malu sangat nk keluar rumah. Apatah lagi nk COD Shaklee, memang minta husband je pergi hantarkan.
Nak tengok cermin lagilah tak dek mood. Dengan parut hitam sebab suka picit dan pegang2. Geram!
Sampai anak2 tanya, mak sakit ke? Kenapa muka jd mcm tu mak ? Nanti abg bawak mak pergi klinik nak x ?
Alahaii anak.. soalan yg buat mak rasa down sangat. Macam ni rupanya perasaan orang yg ada masalah kulit 😢
--
Belah kanan : 8/1/2017

alhamdulillah, kulit dah makin ok. Dah boleh senyum lebar. anak2 dan suami pun perasan perubahan demi perubahan 😊




Ruby ambil Set Hamil Shaklee. Trimester kedua baru tambah Omega Guard.
Mungkin mengandung kali ke 4 ni, hormon tunggang terbalik 🙈
Jerawat naik dengan suburnya. Hahahaha. Pengalaman ngeri sungguh  " - Puan Ruby






set mengandung shaklee

Set Hamil Shaklee yang lengkap dengan nutrisi untuk ibu dan bayi.







Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.













Continue Reading

20 September 2014

TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE

 
Just nak share pengalaman consume set mengandung shaklee selama hampir 5 bulan yang dibeli dari SihatHouse:)
Pengalaman 2 kali (boy and girl) mengandung yang sebelum ni:
1) kulit automatik jadi gelap..
2) Jerawat belakang badan tumbuh mencanak canak,
3)leher jadi hitam berdaki,
4)ekzima menjadi jadi (gatal sana sini)
5)bila checkup selalu kene bebel sebab hb rendah,
6)sepanjang mengandung gigi sakit ( bersalin je, gigi wajib kena buang sebab reput, dua kali pregnant dua batang gigi hilang.. Uwaaaa)
Bila mengandung kali ketiga sebab fikir umur sikit lanjut bila tahu pregnant je.. Terus buat persediaan.. Order set mengandung shaklee.. Dan Alhamdulillah.. Gejala gejala yang saya sebut diatas satu pun tiada bila mengandung kali ini... Malah nurse dan doctor dari swasta n kerajaan selalu tanya "pregnant anak pertama ke?" Sebab saya nampak sihat dan bersemangat dan ceria...
Berusaha untuk sihat bersama Shaklee:) InsyaAllah.. Dengan izin DIA juaaa
P/s: saya hanya pengguna sahaja...bukan dealer,agent,atau sekutunya ...hehehe

Best kan..saya sendiri sudah merasa kesan dari set ini..Alhamdulillah..walaupun pregnant tapi kulit dan badan tetap sihat. Untuk info lanjut mengenai set ini boleh baca kat sini ye.Set Hamil Shaklee
 
 



Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=132f222c336f78ae7a3158b2c7786d05
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.














Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 

 
 
Continue Reading

12 June 2014

Testimoni Hamil, Pantang dan Menyusu dengan Shaklee



 
Assalamuaikum warga SGL. Harini nak share my own testimonial consuming Shaklee sepanjang tempoh hamil,berpantang & menyusu anak yg ke3 dengan Shaklee.
 
Asalnya consuming Full set Hamil Shaklee..tapi dapat pula bonus lain rezekii hehe. Sepanjang tempoh hamil Eyda memang konsisten consume Set Hamil Shaklee.Ini yang Eyda ambil :
 
-Vitalea
-Bcomplex
-Vita c SR
-ESP
-Ostematrix
-Omega Guard (Bulan ke5 Hamil)
 
Alhamdulillah sangat2 best consume Set Kehamilan ni..apa yang best?
-Rasa Bertenaga
-Sembelit memang langsung xde..Lawas je
-Berat tak naik mendadak
-Hb alhamdulillah ok(sekali je drop) tp lepastu dah ok balik.
-Kaki xcramp malam2
 
After dah bersalin (23/4/2014) Eyda teruskan lagi pengambilan supplement2 di atas..cuma add on :
-Zinc Complex(terus ambil after bersalin)
-Alfalfa complex (Hari ke7 pantang start ambil)
-Lecithin (Hari ke15 pantang)
 
Yang ni part paling BEST! Pantang tapi tak rasa macam berpantang.
-Sejurus after bersalin eyda ambil Esp + Ostematrix nak kasi hilang lenguh2 badan + tambah tenaga(memang berkesan)
-Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
-BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur)
-Susu badan banyak
-Baby langsung xkena jaundis
-Badan rasa segar
-Takde sakit urat
-Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
-langsung tak sembelit (lawas sokmo)
-Cergas sokmo sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin
 
+ dapat bonus lain Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis xsuke makeup..memang natural face gituje :)) Mule2 tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap nampak lain muka
 
Alhamdulillah..rezki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN. Tq Allah Tq Shaklee
 
=======================================
 
Best tak baca pengalaman pengguna2 Shaklee untuk hamil, pantang dan seterusnya hingga menyusukan badan...saya sendiri baca pun teruja..x sabar nak hamil lagi..hehe...ok lah..jika anda memerlukan konsultasi mengenai set2 yang disebutkan diatas..boleh contact sy seperti yang tertera ye..Don't worry tanya je x kena bayar pun.
 
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
 
 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=84fbd798e127f7f700c17213662213ce
 
 



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

 
Continue Reading

11 September 2013

Testimoni Set Hamil Shaklee - Tiada Kekejangan Dan Sembelit Ketika Hamil

Kejang kaki atau cramp kaki masa hamil, sembelit sangat menggangu kan...bukan menggangu je..sangat la seksa badan...Dua orang anak saya hamil...dua2 la menanggung kejang kaki malam2 dan sembelit...Masa tu tak kenal Shaklee lagi nak wat cemana..tahan je lah...So jom baca perkongsian Puan Adilah ni tentang kekejangan dan sembelit semasa hamil. 




"My 1st, 2nd and 3rd pregnancy dulu selalu sembelit, biasa lah kan bila dah boyot tu. Then masa breastfeed anak ke-3, berjumpa dengan Shaklee. Saya makan Set Breastfeeding, dan continue je sampai la sekarang ni pregnant anak ke-4, now dah 7 months, still continue sahaja suplement yang breastfeeding tu juga (Vita C, Vitalea, Omega Guard, Ostematrix).



Saya tak tahu lah mungkin faktor pemakanan saya, tapi rasanya supplement tu semua pun memang membantu saya. Setakat 7 bulan mengandung ni belum sekali pun saya sembelit, cramp pun tak pernah lagi. Alhamdulillah saya sihat setakat ni ;)" - Puan Adilah









Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 


Continue Reading