Showing posts with label gastrik. Show all posts
Showing posts with label gastrik. Show all posts

21 February 2020

TESTIMONI ESP SHAKLEE ELAK PERUT PEDIH

ESP SHAKLEE UNTUK ELAK PERUT PEDIH

Hai korang , harini Kakya nak share testimoni customer Kakya sorang ni beliau memang selalu repeat order ESP Shaklee dengan Kakya. Tiba-tiba hari tu dia repeat order tapi order 2 botol. Kakya pun saja la tanya kenapa sampai 2 botol harini ni. Oh nak bagi kat saudara yang dah berusia katanya sebagai buah tangan. Ye la kakya (tersama pulak nama..hehe) ni suka minum ESP sebab bila lapar tak sempat nak makan apa-apa shake je ESP Shaklee tu boleh la rasa selesa sikit perut. dah tak pedih sangat. tu ingat nak bagi orang tua kan tak ada selera makan harap jugak dia minum ni boleh buat perut mereka tak pedih. 

Perut pedih bila lapar ni selalu nya dikaitkan dengan gastrik. Tapi belum tahap gastrik lagi. Mild la kot..hehe main kot kot pulak. Ye la semua orang dapat rasa kan macam mana kalau lapar. Tapi tak sempat nak makan apa-apa. So solusi dia shake je la ESP. Sementara nak masak nasi tu boleh la alas perut sambil jaga kesihatan. Mana tahu kulit pun cantik, badan pun sihat dan kurus. Ahaks.


ESP Shaklee
Harga Rm161.00
Tadaaa ESP Shaklee berwajah baru. Post ni pulak Kakya rasmikan gambar baru ESP. Hehe..So Bagi korang yang nak cuba untuk mengatasi masalah perut pedih bila lapar atau untuk gastrik boleh la roger Kakya tau. ESP ni berfungsi untuk meneutralkan asid di dalam perut juga menggantikan sel-sel badan lama yang telah rosak akibat terhakis oleh asid tadi.



Yang benar
Ajuya Rashid
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara



Continue Reading

26 September 2017

GASTRIK DAN SHAKLEE


gastrik dan shaklee

Gastrik atau gastritis merujuk kepada inflamasi (radang) pada bahagian lapisan perut (mukosa)

Tips atasi masalah gastrik 
  • Ambil makanan sedikit tetapi kerap : contoh sarapan pagi, minum pagi, makan tengahari, minum petang dan makan malam serta diakhiri minum malam (supper) 
  • Beza antaranya 2-3 jam bagi selang masa setiap masa makan
  • Hadkan supper sekurang-kurangnya 2 jam sebelum tidur 
  • Tidak melangkau waktu makan utama 

Makanan yang digalakkan 
  • Bahan makanan berasaskan bijirin gandum
  • Makanan rendah lemak/minyak 
  • Buah-buahan (selain jenin-jenis berasid)
  • Sayur-sayuran segar

Punca / penyebab gastrik
  • Jangkitan kuman Heicobacter pylori
  • Merokok 
  • tekanan perasaan
  • Pengambilan minuman berkafein seperti kopi dan teh
  • Pengambilan alkohol berlebihan
Makanan yang tidak digalakkan 
  • Jenis berempah / pedas
  • Jenis berasid seperti tomato
  • Jenis-jenis limau
  • Makanan terproses seperti sosej, nuget (kerana kandungan bahan kimia)
  • Minuman berasaskan kopi atau coklat
  • Beberapa jenis teh 
  • Bawang atau bawang putih

Jika tidak dirawat boleh menyebabkan ulser dan luka dalam perut.


SET GASTRIK SHAKLEE

shaklee untuk gastrik

ESP - Membantu meneutralkan keasidan dalam perut . Membantu membina sel-sel yang baru akibat hakisan 

Peppermint Ginger Plus - Membantu pencernaan dan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi 

Ostematrix - Kalsium dan magnesium membantu meneutralkan asid dalam perut dan memudahkan pelawasan



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

23 September 2016

HIDUP LEBIH SIHAT TANPA GASTRIK


Sempena Bulan ESP, saya nak share experince 2 tahun dengan Protein Soya Non-GMO nie:


Saya ada Gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak.

Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3thn) sehingga pedih perut. Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ni akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada gastrik.

Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk emergency. Normal, 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat. Jika banyak tekanan.. akan lagi kerap kena gastrik.

Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena.
8 tahun saya menanggung sakit gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014.

Alhamdulillah, saya mula fall in Love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi.
Boleh blend dengan buah, campur dengan oat dan minum cam tu je.
Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah ostematrix, alfalfa dengan peppermint.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. Kebetulan saya memang suka minum soya. 

Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu Gastrik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitive.

Gastrik yang tak di rawat. Boleh memudaratkan lagi, jika dibiarkan.
Selamat mencuba.




untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

23 November 2015

TESTIMONI PEPPERMINT GINGER PLUS ~ PEDIH ULU HATI, LOYA DAN GASTRIK

gastrik


Testimoni peppermint Ginger Plus untuk pedih ulu hati

"Effect pada mak saya sendiri. Suatu malam waktu saya datang rumah mak, saya lihat mak urut2 dada dia.. bila tanya kenapa?? Mak jawab pedih ulu hati..

Tak tahan sangat..

Silap sikit makan memang akan jadi. Bukan sekejap je sakitnya..dari malam sampai pagi susah nak hilang. Bila lihat mak sakit..saya terus balik rumah ambil peppermint ginger plus. Saya patah balik pergi rumah mak. Jarak rumah mak dan saya dalam 15-20 minit. Sampai rumah mak, saya larutkan 3 biji peppermint dan esp.

Tak sampai 1 jam..dia rasa lega sangat..

Sampai dia cerita dengan orang yang datang rumah. Bagus ambil shaklee ni.. kalau tak masa pedih ulu hati..amik ubat hospital yang macam air kapur tu susah nak lega dan dia tak sanggup minum sebab bila minum mesti nak muntah.

Yang lebih saya teruja bila puasa tahun ni dia tak kena pun pedih ulu hati berbanding tahun puasa sebelum ni. Bangun pagi mesti nak muntah. Tiada apa yang lebih menggembirakan hati seorang anak bila melihat mak sihat. Alhamdulillah" - Puan Nazirah


Testimoni Pepermint Ginger Plus Untuk loya dan gastrik

"memang best!! Ni teman masa preggy. Telan maxolon tak jalan loya je. Last2 amik peppermint sebiji lepas makan. Alhamdulillah lega rasa! Skrg gastrik pun amik peppermint je. X mkn dah ubat gastrik" - Puan Khatijah





untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




Continue Reading