17 August 2015

3 LANGKAH PENJAGAAN KESIHATAN YANG MENYELURUH


Kesejahteraan sering dikaitkan dengan keadaan dimana kita bebas daripada sebarang penyakit. Maka sudah tentulah kita dianggap seorang yang sihat seandainya kita tidak menghidap sebarang penyakit. Namun ada pula yang beranggapan walaupun kita tidak berpenyakit, kita tidak semestinya berkeadaan sihat.

Kesejahteraan sebenar berkait rapat dengan gaya hidup seseorang. setiap individu punyai tanggungjawab untuk menjaga kesihatan diri; memberikan pemakanan asas terbaik pada tubuh, mengawal berat badan serta tidak lupa bersenam. Di samping itu, risiko kesihatan seperti merokok, pengambilan alkoholl dan penyalahgunan dadah haruslah dielakkan bagi memelihara kesejahteraan dan kesihatan diri. 

TIGA Langkah mudah yang anda perlu berikan perhatian untuk mendapat kesihatan dan kesejahteraan yang optimum.

LANGKAH 1 - ANTI - PENUAAN

  • Penuaan sebenarnya bermula di peringkat selular. ia berlaku akibat daripada kerosakan molekul seperti DNA yang merupakan asas sel tubuh. Apabila semakin hari DNA kian lusuh dan haus, kesihatan pun turut terjejas. kita boleh dapati kini, pelbagai penyakit kesan penuaan semakin meningkat termasuklah penyakit jantung, kanser, diabetes, arthiritis, nyanyuk, parkinson dan sebagainya. 
  • Polifenol yang terdapat pada tumbuhan menunjukkan yang ianya lebih berkesan dalam memulihkan intrasel termasuklah pemulihan DNA dengan memberikan perlindungan antioksidan yang penting kepada sel. Saintis mendapati yang polifenol tumbuhan sebenarnya rahsia bagi usia yang lebih panjang dan lebih sihat. Polifenol tumbuhan mempunyai banyak faedah kesihatan daripada melambatkan proses penuaan hinggalah mencegah penyakit berkaitan dengan penuaan yang serius.
  • Kolagen adalah satu rahsia awet muda. Semakin meningkat usia, kolagen iaitu protein yang amat diperlukan tubuh turut berkurangan. Menambah dan menggantikan kolagen yang hilang dapat membantu menegangkan kulit, mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan serta kelembutan kulit.

LANGKAH 2  - MAKANAN UNTUK KESUBURAN 
  • Setiap saat tubuh kita memerlukan nutrien bagi menjana, menyegar dan membaiki sel-selnya. Justeru, memberikan nutrien semulajadi pada tubuh seperti protein soya yang organismanya tidak diubah suai secara genetik (bukan GMO), pelbagai vitamin minerak dan elektrolit, bukan sahaja amat pentong utnutk asas selular dan fungsi tubuh yang sihat, malah ia turut penting dan diperlukan untuk menjana dan memperbaiki semula sel-sel tubuh, menyelenggara dan memperbetul tisu, mengeluarkan enzim dan hormon, menyeimbangi cecair tubuh dan penyaluran tenaga.

LANGKAH 3 - PERLINDUNGAN 
  • Setiap hari sel tubuh kita sentiasa diserang oleh radikal bebas seperti pencemaran, toksin, tekanan, makanan tidak seimbang dan jutaan mikrob berbahaya yang mengancam sistem imun, Ini seterusnya meningkatkan risiko mendapat asma, tinddakan pada alahan, jangkitan kuman, kanser, influenza dan sebagainya. Justeru itu, sistem imun amat memerlukan pelbagai vitamin dan mineral untuk berfungsisecara teratur. Ekstrak campuran unik seperti biji labu, bungan safflower, biji plantago dan ekstrak bunga Honeysuckle yang ditunjukkan dalam kajian klinikal dapat menyokong dan merangsang tindakan proses imun secara semulajadi di peringkat selular.

SHAKLEE menyediakan kesejahteraan yang menyeluruh untuk memberikan anda kehidupan yang lebih sihat.

Anti-penuaan selular


anti penuaan


Vivix mengandungi satu campuran botani unik Polygonum Cuspidatum, anggur muscadine, Elderberry, Eropah dan Lobak Ungu yang mana kaya dalam polifenol. Polifenol merupakan sekumpulan sebatian fitokimia dengan faedah antioksidan dan penuaan selular. 

Shaklee Collagen Powder pula merupakan kolagen tambahan paling baik yang mengandungi 4,000mg proprietari kolagen RSS (Red Snapper Scale), sejenis kolagen tulen dan berkualiti tinggi yang diekstrak daripada sisik ikan merah laut dalam. Kolagen Shaklee yang bermolekul rendah, lebih kurang 1,000 Dalton, mudah diserap oleh tubuh dan berupaya membantu meningkatkan proses sintesis kolagen di peringkat dermis dengan berkesan.


Pemakanan bagi penyuburan selular.

pemakanan penyuburan sel


Mighty 3 gems merupakan kombinasi ESP soy protein Isolate Powder, Meal Shakes dan Performance untuk mulakan hari anda dengan hidangan berkhasiat dan menyelerakan.

ESP soy protein Isolate Powder merupakan minuman rendah lemak, bukan GMO secara biologinya mempunyai kandungan protein yang lengkapdengan kandungan Sembilan asid amino yang perlu dan 14 gram protein soya sihat bagi setiap hidangan. Di samping rasanya yang enak ia juga dapat memberikan tenaga pada tubuh dengan protein soya yang berkualiti tinggi.

Meal Shakes memberikan 19 mineral dan vitamin yagn penting untuk rubuh dan ia amat perlu bagi proses tumbesaran dan mengekalkan kesihatan.

Minuman Performance mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LTYE dengan campuran unik karbohidrat yang membekalkan tenaga segera dan berkekalan untuk menyokong penghidratan optimal.


Perlindungan SelularNutriferon adalah satu-satunya supplemen imunisasi yang diformulasi oleh pakar imuniologi yang menemui interferon semulajadi. Dr Yosuhiko Komima selepas lebih daripada 40 tahun menyelidik, mengkaji dan menilai beribu sebatian dalam lebih 200 jenis herba berlainan. 
Nutriferon mengandungi proprietari campuran ekstrak tumbuhan semulajadi daripada berasal daripada benih labu, biji benih plantago, bebuas bukit jepun dan bungan safflower. yang boleh didapati secara ekslusif melalui Shaklee sahaja.


Sumber : Shaklee Today Vol 1/2013


Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


1 comment: