24 August 2015

TABIAT MAKANAN KANAK-KANAK

makanan seimbang kanak-kanak

Adakah pemakanan anak anda seimbang? Bagaimana pula dengan tabiat makanan anak anda? Kanak-kanak mungkin tampak sihat dan cergas sepanjang aktiviti persekolahan mereka, ketika bermain dengan rakan-rakan dan apabila mereka tidur nyenyak pada malam hari. Namun, menurut satu kajian terkini, kebanyakan kanak-kanak memperoleh 25% kalori harian daripada makanan ringan dan kentang koreng merupakan sumber sayuran utaman dalam pemakanan mereka.

Kajian menunjukkan bahawa kekurangan khasiat disebabkan pemakanan yang tidak seimbang boleh menjejaskan prestasi kanak-kanak di sekolah. Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) melaporkan bahawa kanak-kanak lebih mudah terdedah kepada kekurangan nutrien seperti zat besi, Vitamin A dan Vitamin B.

Kajian pemakanan kanak-kanak Malaysia mendapati 4.4% daripada populasi sample 3,542 kanak-kanak yang berumur 6 bulan dan 12 tahun mengalami kekurangan zat besi dan vitamin A. Jika tidak ditangani, kekurangan nutrien ini berpotensi membantutkan pertumbuhan dan menjejaskan perkembangan kognitif kanak-kanak.

Jadi bagaimana cara anda memastikan agar anak anda mendapat suplemen yang mereka perlukan untuk kesihatan dan perkembangan optimum?

vitalea for children

Vitalea For Children di Formula serba baharu dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan paduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidikan Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.

Membekalkan 18 vitamin dan mineral yang penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak. Rumusan yang tidak merosakkan gigi dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti. Perisa anggur yang enak.

Padat dengan :-

Vitamin A -Menyihatkan gusi, gigi dan kulit. 
Vitamin C - Menyihatkan gusi, gigi dan kulit
Vitamin B6 - Menyokong penghasilan tenaga
Kalsium dan Vitamin D - Menyihatkan dan menguatkan tulang
Zat Besi - Menggalakkan penghasilan sel darah merah
Iodin - menyokong penghasilan hormon yang penting untuk perkembangan sempurna.
Magnesium - menyihatkan dan menguatkan tulang
Zinc - Menguatkan ketahanan tubuh dan mempercepatkan pemulihan.

Sumber : Shaklee today untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.0 comments:

Post a Comment