Showing posts with label Ostematrix. Show all posts
Showing posts with label Ostematrix. Show all posts

27 October 2017

TESTIMONI OSTEMATRIX UNTUK SEMBELIT DAN BUASIR

ostematrix buasir

Hai uolls..petang ni AR nak share testimoni dapat sahabat AR. Beliau mengalami masalah sembelit dan buasir. Alhamdulillah lepas cuba ostematrix tak ada lagi penderitaan masa nak buang air besar. Lawas je. hehe...susah kan kalau nak membuang terbantut. Rasa tak senang duduk sehari tu. gelisah lain macam. haha.

"Alhamdulillah syu since dapat ostematrix harituaku dah start makan malam2 sebelum tidur. esoknya membuang lawas sangat-sangat. tak sembelit dan sakit kat tempat buasir tu. Rasa puas membuang. sampai harini aku membuang dengan lawas tanpa sakit. Memang lega."

Itu kata kakyaa..eh sama pulak nama gelaran titew. hehe. kat umah AR pun panggil kakya.


So bagi uolls yang mengalami masalah sembelit ataupun buasir boleh la cuba ostematrix ni. Ostematrix ni hanya lah pil kalsium yang mengandungi :

Kalsium - bahan asas untuk membina tulang

Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang
Boron - Membantu metabolisme tulang
Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium 
Kuprum, zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang


Info lanjut mengenai Ostematrix yang membantu untuk mencegah sembelit boleh KLIK SINI 


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

16 March 2017

TESTIMONI ~ OSTEMATRIX UNTUK SEMBELIT

ostematrix shaklee


Perkongsian best dari group bisnes AR. sembelit hilang lepas 3 hari makan ostematrix, Alhamdulillah suka la kan. benda paling bermasalah bila tak membuang dalam sehari. kalau buang pun rasa macam tak habis je. itu la masalah nya. 

AR pun memang tak tinggal la ostematrix ni maklum ibu menyusu lagi banyak kalsium nak guna. esok kalsium sendiri tak ada anak pun kurang khasiat kalsium. nak minum susu jarang sekali sebab tu AR lebih mudah ambil ostematrix jugak. susu pun minum tapi kadang2. 

Bagi yang ada masalah sembelit tu..cuba lah ostematrix ni. Telan je 4 biji sebelum tidur cukup la 4 gelas susu sehari kan. Esok nya In Shaa Allah lancar pembuangan ke toilet. hehe





Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




Continue Reading

19 October 2015

TESTIMONI OSTEMATRIX ~ HILANG SAKIT BELAKANG DAN LENGUH SERTA SEMBELIT

sakit belakang lenguh ketika hamil

Hari yang lapang ni, saya ingin share story saat berkenalan dengan shaklee. Sebelum ni selalu je dengar dan tengok produk shaklee melalui EMma El FaRafisya, tapi hati tak tertawan, sehingga saat mengandungkan anak ke 3, saya selalu sakit belakang, cramp kaki , sakit-sakit sendi.

Masa kat sekolah, duk ngadu kat kak Aslila Abu Sari, dan masa tu beliau mencadangkan shaklee. Sebab dah tak tahan sakit dan lenguh-lenguh, saya pun order ostematrik. Selepas 3 hari makan ostematrik, memang dah tak sakit belakang, dah tak lenguh-lenguh dan kaki pun tak cramp dah..syukur alhamdulillah.
Selain dari hilang sakit dan lenguh, masalah sembelit juga automatik hilang..Kini, walaupun anak dah nak, masuk 10 bulan, saya masih tidak meninggalkan ostemetrik..pil kesayangan saya....dan mungkin kesayangan anda juga...


untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

20 June 2013

Sembelit Ketika Hamil dan Pantang


Sembelit ialah masalah biasa semasa hamil. Kira-kira 30 hingga 40 peratus wanita hamil mengalami sembelit. Ini diakibatkan oleh tekanan oleh uterus anda yang semakin membesar ke atas rektum, serta hormon-hormon kehamilan yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman anda. Pil zat besi yang diambil ketika hamil juga boleh membuatkan sembelit. 

Cara Mencegah Sembelit Ketika hamil

 - Awasi diet anda dan pastikan minum air secukupnya
 - Makan makanan berserat tinggi
 - Minum air atau jus buah-buahan 
 - Tanya doktor jika anda ada mengambil supplement zat besi semasa mengandung
 - Minum susu yang mengandungi magnesium dan vitamin D

Vitamin Shaklee yang dapat membantu masalah sembelit ketika hamil atau pantang adalah Ostematrix


Sifat ostematrix yang memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus dapat membantu masalah sembelit sama ada hamil, pantang atau semua golongan yang mengalami masalah sembelit. Yang pasti sebiji ostematrix bersamaan 1 gelas susu tinggi kalsium...Jadi bagi wanita hamil dan dalam pantang yang menyusukan disyorkan untuk ambil 4biji sehari bagi mencukupi keperluan harian kalsium anda. Dapatkan ostematrix sekarang sebelum sembelit anda bertukar menjadi buasir.




Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan



Continue Reading

29 May 2013

Testimoni Mengerjakan Umrah Bersama Vitamin Shaklee




Post ini dipetik dari fb rakan seperjuangan shaklee..beliau baru-baru ini telah pergi mengerjakan umrah...dan ini lah komen beliau tentang vitamin Shaklee yang banyak membantu dalam ibadah beliau dan keluarga. Alhamdulillah.
"Selain dari persediaan mental, persediaan fizikal sangat penting sebelum menunaikan Haji mahupun Umrah. Semestinya kita inginkan kesihatan yang "tip top" sepanjang perjalanan & sepanjang masa beribadah & berziarah. 

Syukur Alhamdulillah baru2 ni saya berpeluang menunaikan umrah & ziarah bersama suami. Selama 14 hari & dengan keiizinan Allah juga, sihat & ringan rasa badan. 

Sebelum pergi saya bawa bekal vitamin2 dalam foto. Asalnya ada bawa sebotol Vivix juga yang kemudian tertinggal dalam fridge bilik hotel di Kuching. Tak sampai ke tanah suci si Vivix tu ~ WaAllahualam. 

Saya amalkan omegaguard, B complex & ostematrix setiap hari untuk kekuatan fizikal & kesihatan. Carotomax untuk penjagaan mata kerana banyak membaca. 

Suami memang tak tinggalkan AJHT & Ostematrix setiap hari walaupun di Malaysia.

Performance drink (dalam tumbler tupperware) saya minum sekali sekala masa di Istanbul sebelum sampai tanah suci. Semasa di tanah suci, of course, tiada yang lebih menyegarkan selain dari Air Zamzam. SubhanaAllah... 

Di penghujung "trip" badan rasa macam nak demam & sakit tekak. Mungkin sebab keadaan di Mekah masih berdebu2 -" construction everywhere. Terus saya ambik nutriferon sebelum tidur. Alhamdulillah dah tak jadi demam & tinggal batuk sedikit2 saja. Teringat juga vit C Shaklee yang tertinggal (stok sedikit tinggal utk anak2 di rumah) . 

Alhamdulillah vitamin2 ini sangat membantu saya & suami. Di harapkan perkongsian saya ini bermanfaat untuk anda juga." - Puan Wan Derina













Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan



Continue Reading

15 March 2013

Osteoporosis

Takut tak dengar osteoporosis? Ramai yang sedar tentang penyakit osteoporosis ni....tapi tak cukup sedar orang tu kalau keperluan kalsium diabaikan.....sedikit info pasal osteoporosis dipetik dari Blog Master Cery kami group jutawan shaklee...


"Osteoporosis adalah satu keadaan kehilangan tisu tulang, mengakibatkan tulang-tulang rapuh dan mudah patah. Ia biasa berlaku di kalangan mereka yang meningkat usia dan golongan wanita berikutan menopaus, bila badan tidak lagi dapat menggantikan tisu-tisu tulang yang lama dengan tisu baru yang lebih sihat. Apabila usia meningkat, anda juga akan mengalami kekurangan jumlah tisu-tisu tulang, menyebabkan tulang menipis. Tulang akan mudah jadi rapuh dan mudah patah, terutamanya tulang belakang, pergelangan tangan dan tulang pinggul.


Tulang adalah tisu hidup yang membaiki sendiri secara berterusan. Ia terdiri dari bahagian luar yang keras, mengandungi jaringan kolagen ( serat elastik yang kuat ) bahan mineral salur darah dan sum-sum tulang. Tulang yang sihat biasanya amat padat dan ruangan di antara tulang adalah kecil.Dalam kes osteoporosis, ruangan adalah besar, menjadikan tulang lemah dan kurang elastik.Perubahan pada paras hormon boleh memberi kesan ke atas kekuatan tulang. Sebagai contoh, hormon estrogen bagi wanita boleh mencegah osteoporosis. Selepas menopos, paras estrogen menurun, menyebabkan tulang menipis dengan cepat. Osteoporosis lebih kerap berlaku dan boleh menjadi lebih teruk.


Tanda dan Gejala

Osteoporosis mengambil masa beberapa tahun untuk berkembang. Gejala pada mulanya tidak begitu ketara pada peringkat awal dan boleh mengambil beberapa bulan dan tahun untuk muncul.Tanda osteoporosis termasuklah sakit sendi, sukar untuk berdiri lurus atau duduk atau kepatahan tulang tanpa hentaman atau hentakan. Apabila tulang menjadi nipis (rendah dalam jisim tulang) , perpecahan tulang pergelangan tangan, tulang pinggul atau tulang spinal (vertebra) lebih senang patah. Batuk atau bersin mungkin menyebabkan patah tulang dada (rib) atau berpotensi untuk tulang belakang reput.

Kepatahan tulang dalam usia lanjut boleh menjadi serius, kerana tulang tidak boleh membaiki diri sendiri dengan berkesan. Ini boleh menyebabkan kepada artritis dan mungkin menyebabkan kecacatan. Artikel tambahan:Masih belum terlambat untuk menyelamatkan masa depan anda walaupun anda sudah melebihi usia 30 tahun. Anggap tulang anda seperti akaun bank dan kalsium sebagai 'duit' yang disimpan di dalamnya. Tulang anda menyerap kalsium paling banyak sebelum umur 18 tahun dan inilah masanya akaun bank tulang anda akan mengumpulkan simpanan terbanyak. Lagi banyak anda simpan, lagi banyak anda akan ada apabila semakin tua."

Saya la orang yang paling risau bab tulang nih.saya ni banyak tulang orang tinggi la katakan.sebab saya bukan tak suka minum susu...tapi tak terminum..kadang-kadang sampai expired lah susu dalam fridge..tak pun susu tepung yang husband beli pun sampai keras..sebab masuk angin expired..huhu...lepas ni memang tak risau dah..saya dah tambahkan supplement Ostematrix ni sebagai sumber kalsium saya...lagipun Ostematrix ni banyak faedahnye...ada magnesium, Vitamin D..ostematrix dah jadi supplement feveret saya dah...sebab sakit belakang masa bangun pagi dah kurang, penyusuan anak saya yang berumur 1tahun 3 bulan pun berkualiti, yang paling penting lawas...hehe...hari2 saya akan ketandas....macam minum susu omega plus(pun saya akan ketandas kalau minum susu tu)...Best..Nak cuba ? Hubungi saya 


untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height (Usj), Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

Continue Reading

13 March 2013

Testimoni Ostematrix

Puan Azilah - Ostematrix + ESP membantu milk booster...ESP ialah protein dan Ostematrix ialah kalsium, ya betul protein dan kalsium adalah kandungan terbanyak didalam susu ibu, Jadi susu ibu lebih berkualiti. 

Puan Iena Gie - Ostematrix membantu untuk lawas (mengelak sembelit / buasir) , sakit belakang suami hilang, gusi berdarah tiada...bersukan tanpa sakit badan 


Puan Azrin - Badan tak lenguh, tumit tak sakit dan milk booster.

Alhamdulillah...suka dengar feedback yang positif dari customer...anda?bila lagi? nak tunggu tulang dah minta untuk diberi kalsium baru nak ambil ke? Cegah sebelum terlambat...saya sedia membantu...hubungi saya ye...

untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263



Continue Reading

07 February 2013

OsteMatrix™



Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. 

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
 
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.





untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263
Continue Reading

27 January 2013

Nutrisi bagi ibu mengandung, pantang dan menyusu badan

Kehamilan
Kesihatan keseluruhan dan pemakanan seorang wanita sebelum, semasa dan selepas kehamilan, mempunyai kesan terhadap kesihatan bayi yang sedang membesar.
set bersalin shaklee
Fasa kehamilan
Disebabkan perubahan yang mendadak wanita hamil akan mengalami ketidakselesaan dan kesihatan mudah terganggu.jadi amat penting wanita hamil mengambil makanan tambahan untuk melengkapkan nutrisi harian. Kepentingan itu termasuklah untuk kesihatan menyeluruh bakal ibu hamil sehingga melahirkan, memastikan perkembangan bayi dalam keadaan baik dan sihat, Kelahiran tanpa komplikasi memudahkan proses bersalin, mendapatkan proses pemulihan yang cepat selepas melahirkan iaitu di dalam pantang. 

Selepas Kelahiran bayi (dalam pantang)
Paras hormon dan saiz uterus kembali seperti biasa, 25% - 85% wanita akan mengalami keadaan sugul untuk beberapa hari. makanya nutrisi-nutrisi ini sangat penting semasa dalam pantang....
- untuk pemulihan
- Pengeluaran susu
- Mengurangkan penyakit kepada bayi
- Meningkatkan keadaan kesihatan (osteoporosis, bahu/sakit punggung)


set pantang shaklee
SHAKLEE MENAWARKAN NUTRISI PENTING BAGI IBU SEPANJANG TEMPOH  SEBELUM DAN SELEPAS KELAHIRAN BAYI

B Complex 
  • Sumber Asid Folic : 400mcg harian sebelum konsepsi dan semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehinggan 70%. 
  • Menyokong sistem saraf sihat 
  • Penghasilan hormon dan sel-sel darah merah
  • Penghasilan tenaga
Vita-lea Iron Formula
  • Dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting dan mineral perlu untuk kesihatan optimum dan tenaga
  • Sumber Zat besi, kekurangan zat besi boleh menyebabkan anemia dalam wanita mengandung dan ibu menyusu
  • masa trimesrter terakhir fetus menyerap zat besi dari ibu
  • Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang
  • Hemoglobin : mengangkut oksigen dalam darah (ibu dan bayi)
  • Kuantiti darah meningkat semasa kehamilan
Vitamin C
  • Sebagai sistem imum membantu lawan jangkitan dan penyakit (bagi wanita hamil, pantang dan menyusu bayi)
  • Penghasilan kolagen - membina tulang rawan dan otot-otot dan tulang fetus
  • Mengandungi bahan semulajadi seperti bioflavonoids , hesperidin dan rose hips untuk meningkatkan vitamin C
ESP
  • Sumber protein yang mengandungi asid-asid amino lengkap termasuk 9 asid perlu
  • Bebas laktosa secara semulajadi
  • Bebas kolesterol secara semulajadi
  • soya tidak diubah suai secara genetik(GMO)
  • Membantu penghasilan susu ibu
  • Trimester ke 2 & 3 bayi sedang berkembang dengan pantas
  • blok-blok pembinaan asas ibu & bayi
Ostematrix
  • Kalsium untuk tulang kuat dan sihat(40% daripada susu ibi mengandungi kalsium)
  • Membantu mengasimilasikan kalsium kedalam tulang dan menguatkan
  • merangsang penyerapa kalsium
  • Bantu dalam metabolisme tulang
  • Mengaktifkan enzime yang menbantu dalam pembinaan kepadatan tulang
Omega Guard
  • EPA dan DHA memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif  dan visual bayi bagi ibu hamil
  • Mengurangkan risiko alahan kepada bayi yang dikandung
  • Mengandungi 540mg EPA dan 360mg DHA. 
Alfafa Complex
  • Meningkat kesihatan semasa pantang
  • Meningkatkan penghasilan susu ibu
  • Menghalang masalah sembelit
  • Mengurangkan retensi air
GLA Complex
  • Mengimbangi hormon ibu selepas bersalin

Tidak dapat dinafikan banyak jamu-jamu yang berada dipasaran, saya cuma nak nasihatkan agar memilih jamu yang betul jika ingin mengamalkan jamu. ini kerana sesetengah jamu boleh menyebabkan panas dan memberi kesan kepada bayi yang disusui..Dengan Shaklee ianya sudah terbukti selamat, berkesan dan pemulihan semulajadi bagi ibu-ibu dalam pantang dan selepas pantang. 

**Tepuk dada tanya selera...hehe



untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp : 012-610 2263


Continue Reading