Showing posts with label Vivix Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Vivix Shaklee. Show all posts

21 December 2020

PENGALAMAN HAID BERPANJANGAN SETELAH 8 BULAN PAKAI IMPLAN

Gambar Implan Sumber Google
Diam tak diam dah masuk bulan ke 8 Kakya pakai Implan. Pada mula nya Alhamdulilah haid teratur. Masuk je bulan ke 8 bermula la pengalaman haid berpanjangan setelah 8 bulan pakai implan. Bulan 3 Kakya ada kongsi Pengalaman Pasang Implan Di LPKKN, Putrajaya. Tak sangka juga sebenarnya sebab awal-awal pakai tempoh hari haid setiap bulan datang dan genap je 7 hari dah boleh mandi hadas besar. Tapi kali ni dah lebih 15hari. 

Dalam 2 minggu pertama Kakya perasan darah hitam pekat sahaja. Masuk je hari ke 16 dan keatas darah merah macam baru-baru datang haid normal tu. Perasaan tu tak boleh nak bayangkan. Macam-macam ada, tak selesa dah satu hal dah lama sangat pakai pad. Takut juga kalau ada masalah lain. 

Tapi Kakya dah bersedia dengan sebarang kemungkinan dan juga kesan sampingan dari pemakaian implan ni. Sebab sebelum pasang doktor dah brift dan inform tentang kesan sampingan pakai perancang keluarga termasuk lah implanon. 

Memang rasa tak selesa setiap masa nak kena pakai pad / tuala wanita. Mula la Google sana sini macam mana nak buat. Doktor ada pesan kalau haid berpanjangan datang ambil ubat berhenti kan haid. Tapi itu la kalau boleh taknak makan ubat.. Haha.. Sebab ada terbaca bahaya juga kalau makan ubat tu. Adehh.. So Kakya masih bertahan sehingga hari ke 19. Masih berharap darah berhenti dengan sendiri nya. Alhamdulillah hari ke 19 dah tak de darah. Syukur sangat. Harap lepas ni tak de lagi la kejadian macam ni. Hehe nak mudah-mudah aje. 

Update setelah setahun pemasangan Implan ==> Pengalaman Pakai Implan Dan Kesan Sampingan 

Sebenarnya kat Shaklee ada 1 produk untuk stabil kan hormon iaitu GLA Complex, Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kitaran haid yang tidak teratur, Tapi memandangkan Shaklee kehabisan stok GLA Complex. Kakya cuba minum Vivix pada hari ke 15. tu yang hari ke 16 keluar darah merah tu. Vivix juga salah satu produk yang dapat mengatasi masalah haid berpanjangan. Sama ada akibat hormon tak stabil atau akibat pemakaian alat perancang keluarga seperti implan. 

Testimoni Vivix Shaklee period kembali normal

Vivix mengandungi resveratrol yang membantu menstabilkan hormon wanita. Jadi saya sangat sarankan mereka yang mencari ikhtiar untuk menstabilkan haid yang tidak teratur atau berpanjangan boleh la cuba Vivix Shaklee ni. 

Maklumat lanjut mengenai Vivix Shaklee - KLIK SINI 

Harga Vivix Shaklee Rm380.00 (percuma keahlian dan penghantaran) 

Untuk order boleh terus tekan icon whatsapp di blog ini. 


Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 atau secara percuma dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.











Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263


Continue Reading

06 November 2020

BELI VIVIX SHAKLEE PERCUMA VITAMIN C

 

harga vivix shaklee

Wahh...promosi Shaklee bulan November ni beli Vivix Shaklee 2 botol dengan harga ahli / promosi anda akan dapat percuma sebotol Sustained Release Vitamin C bernilai Rm98.00

Untung sangat ni... Harga sebotol Vivix Rm475.00 pada harga pasaran. Tapi jika belian Vivix ni anda beli 2 botol..Anda cuma bayar Rm760.00 ( Rm380.00 harga ahli). Jadi banyak jimat tu kan. Tambahan pula akan dapat percuma sebotol Vitamin C yang bernilai Rm98.00. Bagus sangat untuk kecantikan dan kesihatan serta awet muda. Haa sape tak suka bila orang cakap awet muda, tambahan secara semulajadi pulak tu. 

Manfaat Polifenol yang terkandung di dalam Vivix


vivix shaklee
  1. Membantu meningkatkan tenaga dalam mbadan 
  2. Membantu mengawal gula dalam darah
  3. Membantu melindungi sel badan
  4. Membantu mengawal berat badan
  5. Menyokong kesihatan mata
  6. Menyokong kesihatan minda 
  7. Meningkatkan sistem imun badan 
  8. Menyokong kesihatan sendi
  9. Menyokong kesihatan jantung 
  10. Melambatkan proses penuaan
Info Lanjut mengenai Vivix Shaklee KLIK SINI 

Manfaat Sustained Release Vitamin C

vitamin c shaklee
  1. Mengurangkan risiko diserang selsema, batuk dan demam
  2. Membantu menguatkan gusi
  3. Membantu mengurangkan kedutan
  4. Membantu mengurangkan rasa mual sewaktu hamil 
  5. Menurnukan kadar asid urik dan mengurangkan serangan gout
  6. Membantu meningkat imun badan
  7. Membantu mengurangkan jerawat dan sunburn
  8. Membantu menyembuhkan luka
  9. Mengurangkan masalah resdung
  10. Membantu menguatkan tulang dan gigi
Info lanjut mengenai Sustained Release Vitamin C shaklee KLIK SINI

Haa tunggu apa lagi..Order sekarang tau Rm760.00 sahaja untuk 2 botol Vivix percuma sebotol Sustainerd Release Vitamin C. Tekan icon whatsapp di blog ni ye. Terima kasih.

Baca juga 

Kulit Sihat dan kelihatan muda dengan Polifenol

Ingin dapatkan rangkaian produk shaklee dengan harga ahli anda boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya Rm35.00 dan terus nikmati potongan sehingga 20%. Klik sini untuk cara daftar ahli shaklee.








Salam 
Ajuya Rashid 
Shaklee Business Leader 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara
Hp/whatsapp : 012-6102263


Continue Reading

08 October 2020

BELI 2 BOTOL VIVIX SHAKLEE PERCUMA BEG EXCLUSIVE


vivix shaklee

Hai korang, pagi ni Kakya nak share promosi terbaru dari Shaklee iaitu beli 2 botol Vivix Shaklee dapat percuma beg 25th annyversary yang exclusive ni tau. Yang best lagi korang boleh dapat daftar ahli shaklee secara percuma dengan permbelian set ni, juga penghantaran percuma di tanggung oleh shaklee. Haa best ke tak best. Promosi ini berlangsung sehingga 30 Oktober selagi stok masih ada.

Nak bagi jelas lagi dengan belian 2 botol Vivix Shaklee yang bernilai Rm760.00 ni korang akan dapat
1. Percuma keahlian shaklee bernilai Rm35.00
2. Percuma kos penghantaran bernilai Rm10.00
3. Percuma Beg 25th annyversary 
4. Cash rebate 5% bernilai lebih kurang Rm38.00

Antara manfaat dan kebaikan Vivix Shaklee 



Testimoni Vivix Shaklee




Haa banyak sangat khasiat Vivix Shaklee ni.. Kalau nak cuba ikhtiar masalah yang korang hadapi dengn Vivix Shaklee ni boleh la cuba. In Shaa Allah dapat membantu menstabilkan serta memperbaharui sel-sel badan. 

Kalau tempoh promosi Vivix Shaklee ni dah habis harga sebenar sebotol Vivix Shaklee ni Rm475.00. Beli 2 botol layak percuma keahlian dengan harga Rm760.00. Cuma tak ada la free beg yang exclusive tu. Jika berminat jangan segan silu untuk hubungi Kakya ye. Terus je tekan link whatsapp. Pos adalah percuma, penghantaran percuma sekitar Bandar Kinrara.

Oh ye, Belian sebotol Vivix dah layak dapat free membership Shaklee juga tau. Jika anda berminat untuk dapatkan Vivix ni dengan harga murah. Terus daftar ahli dengan harga ahli Vivix hanya Rm380 sahaja. 


Maklumat lanjut mengenai Vivix Shaklee juga ada disini. KLIK

Baca juga :


Salam, 
Ajuya Rashid
Hp / Whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara 

 


Continue Reading

02 August 2019

VIVIX SHAKLEE MURAH!


Harga Vivix shaklee

Hai...ada berita gembira untuk peminat Vivix Shaklee ni tau, kalau korang nak tau sepanjang bulan Ogos ni Vivix Shaklee harga murah gilerr. mana tak nya beli 6 botol dapat percuma sebotol (bernilai Rm475 secara percuma). Buat belian untuk 2 botol pula korang akan dapat diskaun sebanyak 5%.

Haa meh kita kira harga sebenar Vivix ni. Dari harga ahli hingga lah harga diskaun ye. 

HARGA VIVIX
VIVIX : BUY 6 FREE 1 @ RM2280.00

Beli 6 percuma 1. Retail Price Rm2850 (kalau nak borong yang ni..Kakya cadangkan korang terus la daftar keahlian sebab dah tentu layak daftar ahli dengan belian ni tau) so harga untuk 7 botol Vivix hanya lah Rm 2280.00. Nampak tak berapa jimat dengan belian promo buy 6 free 1 ni. 

VIVIX
VIVIX : BUY 2 @ 5% DISKAUN RM722.00

Uih banyak sangat la nak beli 6 botol + 1 botol Vivix...Takpe boleh order yang set twin pack. Beli 2 botol Vivix dapat diskaun 5%. So dari Rm902.50 harga retail. Korang boleh dapat dengan harga Rm722.00 layak juga untuk daftar keahlian. sangat la jimat kan. Time macam ni boleh la orang macam Kakya ni nak order Vivix. Hehe

Bila lagi nak merasa minum minuman ajaib ni dengan harga murah. Sini Kakya share sedikit sebanyak kebaikan produk Vivix ni. 

Banyak sangat khasiat dia.. Kalau nak cuba ikhtiar boleh la cuba dengan Vivix ni. In Shaa Allah dapat membantu menstabilkan serta memperbaharui sel-sel badan. 

Kalau tempoh promosi dah habis harga sebenar sebotol Vivix Shaklee ni Rm475.00. Beli 2 botol layak percuma keahlian dengan harga Rm760.00. Jika berminat jangan segan silu untuk hubungi Kakya ye. Terus je tekan link whatsapp. Pos adalah percuma, penghantaran percuma sekitar Bandar Kinrara.

Updated 11 Mac 2020.. Belian sebotol Vivix dah layak dapat free membership Shaklee tau. Jika anda berminat untuk dapatkan Vivix ni dengan harga murah. Terus daftar ahli dengan harga ahli Vivix hanya Rm380 sahaja. 


Baca juga : 



Salam, 
Ajuya Rashid
Hp / Whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara 


Continue Reading

10 August 2018

VIVIX SHAKLEE READY STOK

ready stok putra heights

Korang...nih AR dah borong untuk orang-orang Putra Heights atau kawasan berhampiran yang cari pengedar vivix Shaklee, atau cari Vivix Shaklee ready stok. 

Pengedar Shaklee ni berada di Putra Heights Seksyen 9, betul-betul belakang stesen minyak Petron kalau tak jumpa rumah tunggu la kat situ nanti AR datang. hehe. 

Lagi 1 pitstop boleh juga jumpa di Giant Putra Heights..Dah jumpa Giant Putra Heights..terus hello AR. Tak sampai 5 minit AR sampai. ahakss..



Sempena promosi ni...uolls layak untuk menikmati belian yang jauh lebih murah dengan pendaftaran ahli. Lagi pun dengan belian set promosi 

2 botol vivix anda layak untuk menikmati diskaun 5% , Percuma keahlian dan akan dapat cash rebate 5%. Haa banyak jimat tu. Kalau belian 6 botol lagi la jimat kan...Percuma keahlian, percuma sebotol vivix dan bonus 11% dari jumlah belian...wooo...suka tak? AR la suka nak share dengan korang semua. Bila jimat2 ni sape tak suka. 

Sebelum tu siapa yang memang pengguna tegar Vivix tau la Vivix ni untuk apa kan. Yang belum tahu dan baru2 nak cuba boleh rujuk info ringkas kat bawah 



TESTIMONI VIVIX SHAKLEE boleh KLIK SINI. banyakkk untuk kanser, kencing manis, buah pinggang, diabetes, stroke dan sebagai nya. 


DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm75.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

17 October 2017

PENGEDAR VIVIX SHAKLEE PUTRA HEIGHTS, PUCHONG DAN SHAH ALAM


pengedar vivix puchong
Pengedar Vivx Shaklee Paling comey!
Hai Assalamualaikum semua. Salam Sejahtera untuk yang bukan beragama Islam. Nak bagitau lagi ni AR adalah Pengedar Vivix Shaklee di Putra Heights, Puchong dan Shah Alam. Jika uolls memerlukan produk ni boleh la hubungi AR ye. ketik je WHATSAPP LINK ni 

vivix shaklee

Vivix Shaklee adalah produk paling hot di dalam banyak-banyak produk Shaklee kerana kualiti nya yang sangat tinggi. Walaupun agak tinggi kos nya tetapi pengguna Shaklee mengakui ia sangat berkesan. Kalau tak takkan repeat order dan order baru sentiasa kan. 

Khasiat dan Manfaat Vivix Shaklee Untuk Kesihatan

pengedar vivix shaklee


Vivix Shaklee ni terbukti dapat melindungi dan memperbaiki hingga tahap DNA. info lanjut mengenai VIVIX boleh KLIK SINI

Sebagai pengedar Shaklee yang sah..AR menyediakan "ready stok' Vivix untuk mereka yang memerlukan di sekitar Putra Heights, Puchong dan Shah Alam. Pos ke seluruh malaysia juga disediakan. FREE POS tau. Shaklee belanja..hehe. pape roger k

Harga Vivix Shaklee : Rm475.00 ( Percuma keahlian Shaklee) 

Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

12 October 2017

IKHTIAR KENCING MANIS DENGAN VIVIX SHAKLEE

vivix kencing manis

"Ayah Mun Alhamdulillah bacaan gula kencing manis dia dah back ti normal sekarang 6-8. Dulu 27-29. sekarang dia kata kaki pun dah kurang kebas. Ayah request vivix tu lagi." - Mun

Haa tu dia..ayah sendiri yang request untuk repeat order vivix. Semoga ayah Mun terus sihat dan bebas dari penyakit. Jangan lupa makan ubat dan amalkan makanan yang sihat ye. 


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.

Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


Continue Reading

06 October 2017

IKHTIAR KENCING MANIS DAN KOLESTEROL DENGAN VIVIX SHAKLEE


Harga Vivix Shaklee
Harga Retail : Rm475.00


Jom baca kisah mok Imma yang gembira dengan keputusan check darah untuk kencing manis dan kolesterol selepas pengambilan Vivix Shaklee.

"Pagi semalam, mok Imma gi Hospital Kubang Kerian. 

Nak ambil result darah. Hari tu dah pergi untuk ambik darah. Biasalah hospital kerajaan ambil masa sikit nak tau result darah kan.. Kene tunggu tarikh berikutnya baru boleh dapat tahu result. 

Bila mok update result kat whatsapp group, 1 family happy dan bersyukur sangat. Sebab mok kata, bacaan kencing manis dah turun kepada 5.1! 

Imma ingat lagi, 2 bulan lepas, Imma balik kampung. Masa tu ibu jari kaki mok luka dan bernanah. Risau sangat, sebab bernanah dan keluar air bisa. Bawa mok pergi klinik, doktor cek kencing manis mok 14. Doktor kata, at least nak 8 sebab mok memang dah lama menghidap kencing manis.. so doktor macam tak konfiden nak target turun banyak, tu yang doktor kata at least 8. 

Masa tu baru 2 botol vivix mok makan, Imma bagitau mok, teruskan je makan. Imma akan kirim vivix kat mok tiap bulan. Masuk bulan April, Imma kirim botol ke 3 kat mok. 

Alhamdulillah. Tak sangka pulak semalam bacaan kencing manis mok turun banyak. 5.1.. syukur sangat sangat. 

Pastu, mok kata kolestrol jahat pun turun jugak, daripada 8 kepada 4. 

Syukur alhamdulillah. Hadiah untuk mok sempena Hari Ibu semalam. 

Imma pesan kat mok, kalau consume vivix jangan tinggalkan ubat yang hospital bagi. Just makan macam biasa ubat hospital tu. Air kosong kene minum. 

Syukur alhamdulillah.. happy sangat. Tq Allah, kerana izinkan semua ini berlaku. 

Kalau ada kawan-kawan yang ada mak menghidap kencing manis, Imma sangat rekomen bagi mak korang consume vivix. Serius, Imma boleh katakan pelaburan yang sangat samgat berbaloi. Lagi pun, mak kita sendiri juga yang sihat. 

Botol ke 4 vivix bakal menyusul dengan ikatan reben dan kotak berbalut cantik, istimewa untuk bonda tersayang. 

Sayang mok"




Info lanjut dan testimoni VIVIX SHAKLEE KLIK SINI
Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

05 October 2017

VIVIX SHAKLEE ~ JAWAPAN KEPADA HIDUP LEBIH SIHAT DAN MUDA

Harga Vivix shaklee
Produk premium dari shaklee
Harga Retail : Rm475.00


Makanan berkhasiat memainkan peranan penting dalam penjagaan kesihatan. Dengan menambahkan nutrien polifenol yang diekstrak daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan ke dalam diet pemakanan harian dapat mengekalkan kesihatan yang berpanjangan dan juga meningkatkan tenaga yang diperlukan untuk menjalankan aktiviti seharian.
untuk anda, satu minuman botanikal yang penuh dengan kebaikan bagi mengekalkan kesihatan badan dan enak rasanya!
Kebaikan:
  • Memelihara keseluruhan kesihatan
  • Membantu anda berasa lebih bertenaga
  • Menguatkan sistem imun

Petikan dari Harian Metro: 22 Januari 2010 - Vivix Bantu Lambat Penuaan Wajah

Oleh Siti Zarinah Sahib
sitizarinah@hmetro.com.my

RAMAI wanita bimbang dengan proses penuaan yang berlaku pada wajah. Namun penuaan adalah proses semula jadi yang tidak dapat dielakkan.

Penuaan membabitkan kemerosotan fungsi organ dan sel dalam sistem tubuh yang berlaku secara berperingkat ketika usia meningkat. Proses itu menyebabkan berlaku perubahan fizikal dan fisiologi yang tentunya menakutkan wanita. Namun proses berkenaan berbeza antara individu, bergantung kepada genetik, diet, gaya hidup dan persekitaran.

Perubahan fizikal disebabkan proses penuaan ini termasuk rambut menipis dan mula beruban, kulit menipis dan kurang anjal serta muncul garis halus. Tenaga semakin berkurangan malah lemak mula terkumpul sehingga menyukarkan seseorang mendapatkan berat badan yang ideal. Malah proses penuaan juga akan menyebabkan muncul pelbagai penyakit termasuk kemerosotan sistem daya tahan melawan penyakit, kerapuhan tulang serta kurang daya penglihatan.


Kandungan Vivix Shaklee

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung. Jenama produk kesihatan terkenal Shaklee memperkenalkan minuman kesihatan Vivix Botanical Beverage Mix yang menghimpunkan semua kebaikan tumbuhan berkenaan.

Malah ia adalah produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada. Menurut Ketua Pegawai Saintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr Carsten R Smidt, Vivix adalah kuasa baru menghalang proses penuaan wajah.

Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. "Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit.

Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.

Info lanjut dan testimoni VIVIX SHAKLEE KLIK SINI


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
Continue Reading

02 October 2017

VIVIX IKHTIAR PESAKIT STROKE



SUAMI DAN STROKE


Suami adalah orang yang paling penting dan tunggak dalam keluarga..Tapi bagaimana pula bile tetiba suami menghadapi masalah kesihatan..Memang menjadi kesukaran untuk melakukan sesuatu...

Begitu juga dengan diri saya sendiri, suami yang sebelum nie menjadi tunggak keluarga tetiba disahkan stroke..Allah..Hanya Dia sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu..Kejadian berlaku tahun 2014, dan saya ketika itu hamil 7bulan...anak ke-3 kami...

Bile doktor mengesahkan, ada pendarahan otak dikepala dan perlu melakukan pembedahan..untuk menyelamatkan nyawa suami...Saya hanya bersetuju sahaja..Walaupun saya tahu risiko yang bakal dihadapi kerana pembedahan suami adalah pembedahan major...

Hampir 4jam saya menunggu diluar bilik pembedahan, Alhamdulillah suami selamat menjalani pembedahan...Dan ditempatkan di ICU...Sepanjang suami berada di ICU, pemantauan dari doktor dan nurse sangat2 terbaik..Sehinggalah doktor memberitahu saya yang suami kemungkinan menghadapi masalah lain...

Doktor memberitahu saya yang suami akan mengalami masalah lain kerana sel-sel otak kiri telah mati dan kemungkinan menghadapi masalah

* tidak mengingati siapa diri dia dan keluarga
* dapat mengingati tetapi cepat lupa
* masalah pertuturan..

Allah...runtun hati nie bile doktor bagitahu saya macam tu..Tapi bila dia dah sedar..Alhamdulillah..2 dari masalah itu dia dapat mengingati sapa diri dia dan keluarga..Dan hanya masalah pertuturan sahaja yang dihadapinya..

Saya bertekad untuk memberikan VIVIX kepada suami kerana saya tahu yang VIVIX boleh membantu menghidupkan sel-sel DNA terutama sel-sel di otak..Jadi saya pun memberikan satu sudu sehari untuk dia minum..

Alhamdulillah..setelah hampir 2 tahun saya berikan VIVIX..masalah pertuturan suami semakin pulih..Dan doktor pun puji semakin baik pertuturan dia walaupun masih lagi dalam pembelajaran...

Dan sekarang saya berikan pula Omega Guard untuk bantu tingkatkan iQ dia...Alhamdulillah Shaklee dah banyak bantu keluarga kami...
vivix untuk stroke
Harga retail : Rm475.00
Semoga suami puan hafza terus bebas dari stroke dan sihat selalu. Asbab vivix dan izin Allah jua.

Info lanjut mengenai Vivix Shaklee KLIK SINI

Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




Continue Reading