Showing posts with label Testimoni Alfafa Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Testimoni Alfafa Shaklee. Show all posts

18 September 2017

TESTIMONI BEBAS KULIT BERMASALAH DENGAN SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE

kulit berjerawat


Assalammualaikum semua. td share kat fb, tak sangka paling cepat banyak likes. whatsapp pun dan2 menderu.. Allahhu..

sbnarnya, pic last skali tu muka belemuih dengan minyak berkilo.. keluaq rumah x tepek apa pun.. parut still ada, baki lagi 10% lagi nak hilang.. tengok dekat2 nampak laa hihi.. πŸ˜‚πŸ™ˆ

Silakan share, sebarkn utk mnfaat ramai lg yaa insyaAllah. - Faezatul 

Faezatul menggunakan Shaklee untuk atasi masalah kulit dengan set shaklee. iaitu :-

Vitamin E
ESP 
Vitamin C
GLA Complex
Bcomplex
Alfafa complex

waahh suka tengok wajah terbaru Faezatul..makin baik dan flowless sangat.


Cerita Faezatul masa bulan April...kini 3 bulan kemudian kulit makin cantik. suka pulak tengok nye. hehe

gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)

Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru hari ni berani nak share gambaq closed up camni

Ya kawan2, muka faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah..😭

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok?😱

Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA.

Salah faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sgt dgn iklan claimed cntik advanced.. 😜

Gambar kanan : 2/4/2017

Ikhtiar faezatul dengan Shaklee bermula dengan #vitamine & ESP. Follow guide dr ummi saya, Dr. Ainniah, #alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara, JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR!

Masa tu, dah betul2 rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #vitaminc + #bcomplex + #glacomplex + #nutriwhite cleanser

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, faezatul add on #alfalfacomplex & faezatul akui kagum dengan 'kerja' alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit faezatul #alhamdulillah happy sangat!πŸ‘πŸ‘

Start dr 'trauma' lampau, faezatul dah x pakai skincare lgsung smpai la ni.

Utk luaran, faezatul cuma sapu #herbalblend sbg plembab & penghilang parut. Best sgt! Sebab tak berminyak, sejuuuuuk ja kulit saya..😁

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang..ada lg dlm 30%..Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh2 lpas neh..πŸ˜‚

Moral of the story: jgn cepat trpengaruh dgn statement, cntik dlm ms smnggu kaa 2 mnggu kaa..

Last2 kulit kita merana, zalimi dri sndiri..duit trbang..πŸ’ΈπŸ’Έ kita yg maluuu..😭 - Faezatul 

Lain-lain testimoni set kecantikan kulit shaklee klik sini

Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




Continue Reading

29 July 2017

PUTERI SARAH LIYANA PUN MAKAN SHAKLEE


Uolls nak tau tak bila nampak gambar ni ter upload di IG Puteri Sarah laju je kome2 screenshort. haha. apa tak laju nya. Artis yang selalu nya berbayar untuk guna produk dan publish tau. ingat senang ke. Isteri kepada Syamsul Yusuf ambil Shaklee untuk milk booster. Alfafa bagus untuk milk booster dalam masa yang sama pulihkan dalaman untuk baru lepas bersalin

Lecithin pula untuk elakkan bengkak susu dan memecah lemak. Haa kombinasi yang sangat ringkas dan padat. eh sangat tepat untuk wanita baru lepas bersalin. untuk penyusuan dan kembali kan bentuk badan lepas bersalin. AR pun memang tak miss dua2 ni tau sampai la skrang. 

Fungsi Lecithin Shaklee

Testimoni Lecithin 

Amalkan lecithin setiap hari perut buncit dah tak de, peha bergesel pun dah takde. Memang best sangat sebab boleh kembali seluar masa bujang.  - Puan Atul


Amalkan lecithin berat badan turun dengan cepat, badan rasa ringan dan maintain pada berat badan ideal. Tidak mengganggu susu badan. - Puan Syeera


Fungsi Alfafa Complex Shaklee


Testimoni Alfafa complex Shaklee


Mulanya ambil alfafa untuk milkbooster je. Setiap hari konsisten 5biji. Selepas 2 minggu consume alfafa, datang bulan. period bulan tu lama sangat, biasa 5hari je tapi kali ni lebih kurang 2 minggu. darah keluar banyak dan berketul2. Mungkin darah nifas haritu tak keluar habis. Then habis je period perut rasa lebih kempis dan part paling best, keputihan dah takde. Alhamdulillah alfafa shaklee memang terbaik. sekarang pun still makan untuk kesihatan dalaman. - Puan Nur Liyana



Ambil set menyusu yang ada alfafa sekali bukan susu je banyak tapi keputihan pun takde. - Puan Nad




Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )
Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.








Continue Reading

25 February 2014

Testimoni Set Resdung / Alahan / Alergik

Assalamualaikum..harini saya nak kongsikan beberapa testimoni untuk SET RESDUNG / ALAHAN SHAKLEE. Jom baca kisah mereka.
 


"Assalam. Kali ini nak share tentang Alfalfa pula. Saya memang alergi dengan seafood serta resdung. Tapi suka sangat dengan sotong. Kalau nak makan sotong juga, terpaksa ambil pil untuk redakan gatal-gatal pada muka dan badan. Bercampur dengan bersin yang tak henti-henti.

Tapi sekarang, dah tak perlu risau kalau nak makan seafood. Sebab dah ada Alfalfa.
Sudah 3 minggu makan Alfalfa, memang kesan ketara. 2 hari lepas makan seafood. Tapi hari ini baru perasan semalam tak ada pun rasa tak boleh tidur sebab gatal-gatal. Takde dah bersin yang terlalu kerap sampai tak selesa langsung pada hidung.
Alhamdulillah, nikmat Allah dapat juga dirasai dengan sempurna. Masalah keputihan juga Alhamdulillah beransur baik. Makan Vita E dan Vita C untuk kulit dan kulit dah cantik. Sekarang makan Alfalfa untuk kesihatan dalaman dan semakin menunjukkan tanda positif.

Shaklee is THE BEST
."
 
 
 

"Salam sahabat shaklee sume..Sini sy da share pngalaman, sbelum consume shaklee, kulit sy alergi pd seafood dan kekacang, klo tslh mkn mesti jrwat bernanah tmbuh bberapa jam kmudian.

Namun alhamdulillah sejak consume Alfalfa selama hampir 2bulan, alahan semakin kurang. Jrwat pon xde tumbuh lg. tggal parut je lg lom ilang. Now sy sdang consume ESP+Set D pulak utk ilangkan parut n kecik2kan pori2 muka sy nih. Ati ni tetap sbar. Yelah msalah yg da 8 tahun sy hdapi mne leh ilang dlm 2bulan kan.. " - Che Jurahanim



"Saya kalau makan seafood banyak + belacan banyak memang alahan teruk. So pernah telan 10 biji sekali gus, seminggu straight. Memang kalau tak cukup air je, demam.

Tapi best supplement Shaklee ni, walau besar, keras macam mana pun, semua cepat resolve.
Dalam 1-2 jam lepas makan Alfalfa, terus susut alahan.
Haritu pill box Shaklee terkena air. Tak sampai 10 kot terus semua supplement cair, lembik. Vitalea, B Complex, Alfalfa, Vita C, Vita E, Zinc semua lembik. Ada yang terus cair. Maksudnya macam tu lah bila masuk dalam badan kita. Sebab tu kesan cepat berbanding vitamin sintetik."
- Puan Beeha Yunos

Bagi yang mengalami masalah seperti rakan-rakan saya tersebut..boleh la cuba Set ini ye...In Shaa Allah dapat membantu uolls menangai masalah resdung dan alahan tersebut. Jangan lupa dapatkan harga yang terbaik dari saya.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
Continue Reading

15 February 2014

Testimoni Alfafa Shaklee ~ Untuk Hubungan Intim, Keputihan, Susu Badan Makin Banyak

 
keputihan dan hubungan intim
 
Best ye Alfafa ni..saya pun memang jatuh cinta sangat dengan supplement ni..hehe. Jom baca testimoni mengenai Alfafa Shaklee dari Puan Fatin.
 
"Salam semua...excited tul nak share testi pepagi ni. Allah ciptakan tumbuhan Alfafa ni memang superbkan? Saya baru makan 5 hari tau tapi memang power lah! Alfafa beri kuasa 'grip' yang sampai suami pun tak boleh tahhann. Kene bagi husband makan Vitamin E nih. Hehe..And hari tu, baru sehari makan Alfafa (saya makan sekali sehari je, 3biji, sebab saya makan khas untuk detox, bukan untuk slimming), buah dada and punggung rasa berdenyut2. In the contrustion nak tegang and mantapkan kot. And after a few days, memang makin besar and anjal. hikhikhik..Air kosong memang kene banyak minum and jangan tahan kalau nak "buang". Baru cepat hasil die. - Puan Fatin

 
 
 
 
 
 
 
 

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 


Continue Reading

18 November 2013

Testimoni Alfafa - Mengetatkan Vagina (keintimanan suami isteri)


Salam,sya nak kgsi pasal ALFAFA... sebelum mcuba sya bnyak baca testimonial dr internet dan sya tnya dealer sya Fai Shaklee ok ke guna alfafa utk keintiman suami isteri?? ..mula mcm x percaya bila kata alfafa ni boleh mngembalikan tisu2 dalaman faraj kita (mengetat),hilangkan kputihan,dll.....sya pulak ibu yg dah beranak 1dan hati sya teringin nak mcuba...sya beli dan guna 1 minggu,kbetulan masa tu Miss ''P'' datang slama seminggu.,sminggu tu makn alfafa,....slpas Miss P dh x de sya bersama dgn suami...mlm tu muka suami sya agk confiuse gitu,mcm2 persoalan dia ajukan pd sya....dia tnya sya makan apa smpai jadi mcm ni..lain macam benar rasanya...hati sya berbunga2,ktawa dlm hati pun ada...sbb dia x pnh tgur pun...Miss ''V'' sya ada kelainan dan bbeza dr hari2 yg sbelumnya..hati happy sgt...kalu boleh nak truskan makan alfafa...agr en.suami boleh tsenyum& bahagia sllu..... - Puan Rashidah

Best kan..amblpplement utk sihat tapi lain pula jadinya..saya sangat rekemen pada mereka yang sudah berumahtangga untuk ambil supplement alfafa ni..sebab ia mempunyai pelbagai khasiat termasuklah sebagaia kacip Fatimah moden.

harga alfafa shaklee
Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


Harga Pasaran : Rm53.00 (s) / Rm97.00 (L) - contact saya untuk harga istimewa ye ;-)



 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
Continue Reading